netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

banka aydınlatması güzelmiş :=)

@realfriend ilk foto eskilerden olduğu belli uzun zamandır ana objeleri kadrajdan kestiğini görmemiştim (geminin direği)

ok1 hoş geldin,gezdiğin mekanlara bakılırsa bize yakın yerlerdesin,görüşürüz inşallah ,çekilecek mekan yer hakkında , özellikle yardım.

kobak1 düşündüğün kadrajı hayal edebiliyorum,armutlu tarafından hafif yola tepeden bakan bir açı ile çok daha iyi olacaktır =)

bariss güzel kareler,ilk karedeki durgunluk ve suliet iyi olmuş.

nicolayy bugün geç haber aldım yoksa ziyarete gelirdim :=)

bir karede benden eskilerden :D realfriendle ,melrock'u zorla kadrajtan çıkarıp çektiğim

benzer kadraj fakat martılar daha estetik

#onixon' tarafından 19.11.2007 01:58:04 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Kasım 2007, 01:37 - İp: 88.***.**5.240
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

kad-ir, ninem gibi direne her şeye, RAW çekebilen makinan varken şip şak makinalar gibi JPEG çekmem ben. Şaka bir tarafa DNG çekip üzerinde değişiklikler yapınca neyinnasıl değiştiğini görüp daha hızlı öğrenmeme katkısı oldu pek çok şeyi. Artık çoğu şeyi bu sayede sonraya bırakmayıp çekerken önceden düşünüp ayarlıyorum.

ok1 hoşgeldin, burada yenisinama fotoğraflarına bakılırsa fotoğrafçılıkta yeni değilsin

bariss, aslında düşündüğüm buydu, yapmışsın: ay ışığını güneş gibi kullanıp fotoğraf çekmek.

Bir K10D fotoğrafı daha FK'de GF oldu:
http://www.fotokritik.com/854430

Tarih: 19 Kasım 2007, 09:24 - İp: 88.***.**3.92
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba,

Ok1 hoşgeldin, giriş için güzel kare tebrikler Ailenin giderek büyüyor olması sevindirici Böylece dahada zengin bir forma sahip olacağız.

Bariş , Realfriend fotoğraflarınızı çok beğendim. Karelerde istenmeyen objeler gerçekten bazen sinir bozucu olabiliyor ama fotoğrafçıyı zorlaması ve farklı kadrajlara ve tekniklere itmesi hoşuma gidiyor...

Serkan fotoğrafların çok güzel , ben özellikle 2. fotoğrafını daha çok beğendim. Martıların çizdiği eğrisel yörünge çok güzel çıkmış , emeğine sağlık

Adnan Fotokritikte aldığın yorumları hakediyorsun , zaten bizim formda da fotoğrafın gündeme bomba gibi düşmüştü...

Hafta sonu ailem ile birlikte Moda/İstanbul da turladık , 1-2 kare yakaladım , beğeninize sunuyorum (Biraz redynamix ve contrast) Etrafta karede çıkmasını istemediğim objeler yüzünden , kadrajı tam alamadığım için üzgünüm ...
İyi Haftalar...

Tarih: 19 Kasım 2007, 10:28 - İp: 85.***.**2.23
ok1
ok1 (üye)
İstanbul / Amatör

bariss, gecenin 23.00 ında iyi aydınlatmışsın, fotoğrafımı beğendiğin için teşekkürler ayrıca.

onixon, istanbuldayım ben de zaman buldukça çıkıyorum, k10dlerle bir istanbul gezisi fena olmaz aslında.

Adnan Erol, avs, hoşbulduk, beğenileriniz için teşekkürler.

Tarih: 19 Kasım 2007, 11:22 - İp: 88.***.**9.6
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Ok1 aramıza hoş geldin. Kapalı mekan olmasına rağmen çok iyi iş çıkartmışsın.

Recep, Osmanlı Bankası Yenicami Şubesi (Şimdi Garanti) Bu binada epey mesai vermişliğim vardır.İç mekanları da güzeldir.

Kobak1 bunu daha geniş açı ile rüzgarlı bir günde yapmak lazım.Zira egzost kirliliği görüntü kalitesini çok olumsuz etkiliyor. İyi bir fikir ortaya attın. İstanbul'un yoğun trafiğinde bu tip kareleri birçok yerde çekebiliriz.

Barış sınav yükünü atınca rahatlamışsın. Geçmiş olsun.

Onix martıları 19 Mayıs hareketi yaparlar gibi çember vaziyetine geçirmişsin bakıyorum.

Avs nefis bir sonbahar karesi olmuş. Müdahaleler tadında, sunum güzel.

Kobak1 mesajı aldım.

Tarih: 19 Kasım 2007, 12:25 - İp: 85.***.**8.120
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

teşekkürler yorumlara,hamsikoy tebrikler :=)

camoka abi 360 veya 540 'ı çok aradığım bir kare idi,asıl istediğim olmadı

Tarih: 19 Kasım 2007, 12:53 - İp: 88.***.**7.118
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

ok1, tebrikler, güzel bir kare..

adnan abi, tebrikler fotoğrafın belliydi nereye geleceği..

recep abi, güzel kareler..

barış, gerçekten güzel olmuşlar.. yedigöller gezimizin en güzel fotoğrafları bunlardı heralde..

avs, düzenlemen çok estetik olmuş. tebrikler..

Tarih: 19 Kasım 2007, 13:26 - İp: 85.***.**1.219
kobak1
kobak1 (üye)
İstanbul / Amatör

Diyorum ki;
şu facebook.com olayına bizde bir girsek. Canavar gibi bir grup oluştursak nasıl olur. [>:D

Tarih: 19 Kasım 2007, 13:27 - İp: 85.***.**4.51
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

ok1 hoşgeldin aramıza [>:D

Tarih: 19 Kasım 2007, 13:38 - İp: 85.***.**9.67
kobak1
kobak1 (üye)
İstanbul / Amatör

@kad-ir;
hadi ya bende hemen açtım bir tane. ama ben pentax k10d tr dedim grup adına netfotograf olarak yazmadım.

http://www.facebook.com/group.php?gid=8818735978

Tarih: 19 Kasım 2007, 13:41 - İp: 85.***.**4.51