Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
@Seadat, ebay alışverişleri konusunda İtalya'ya pek güvenmeni tavsiye etmem. İtalyan postanesi bu konuda en meşhurlardan biri. hatta o kadar ki, ebay'de birçok satıcı İtalya'ya gönderim yapmıyor. sebep gümrük takılmaları yada postaların kaybolması.
Bu arada biz kendi posta ve gümrüğümüzden şikayet ediyoruz. ancak bu konularda avrupa ülkeleri bize göre çok daha katı ve zor. biliyorsunuz oralarda herşey kurallara bağlı ve bizdeki gibi pek memur insiyatifi, memur anlayışı yada bazı şeyleri görmezden gelme falan gibi şeyler yok. üstelik bazı ülkelerde gümrük muafiyet sınırları bizdekinden bile düşük. örneğin yanlış bilmiyorsam İngiltere'de muafiyet sınırı 20euro yada pound gibi birşeydi. bizde ise 100euro. yani Sedatcım işin özü uzakdoğudan birşeyler almak istiyorsan bu işi Türkiye'de iken yapmanda fayda var. gurbet ellerden pek bir hayır bekleme
Arkadaşlar selam. İki gündür sayfayar açılmadı. Bağlantımda sorun var galiba.
Kadir sarman kedi fotosu çok güzel. Alt sol tarafa ne uyguladın? O bölgedeki renkler daha canlı görünüyor. Uygulamayı çakıl taşlarının olduğu diğer bölgelerede uygulasan daha güzel olabilir. Bir de senin özellikle açık hava fotoğraflarında (ki ördek fotolarında da öyle) beyazlar hafif patlamış, detay kaybolmuş gibi duruyor benim ekranda.
Serkan, vapur, martılar gurup fotoğrafın nefis olmuş.
Sedat, hakikaten filmli makinenin tadı başka galiba Diğer fotoğrafların da her zaman ki gibi çok güzel. Fotoğraf çekmek için girdiğin zahmetler takdire şayan.
Foxfo evet haklısın ,karanlık çıkması diye patlatmışım,geçen haftaki vasat çekimler onlar.
sarman kedi fotosunda phptpfiltre programında gradient diye bir işlem uyguladım,alt tarafa başka renk,üst tarafa başka renk uyguladım,sonra kontrastı arttırdım,ve biraz saturation.
Gayet hızlı ve kullanışlı bir program,kesinlikle tavsiye ederim.PS gibi çok bilgi sahibi olmayı gerektirmiyor.
#kad-ir' tarafından 18.11.2007 19:18:48 tarihinde düzenlendi.
#kad-ir' tarafından 18.11.2007 19:19:16 tarihinde düzenlendi.
fotoğraf çekeceğim diye zayıflayacağım vallahi
teşekkürler fatih abi.. dediğin gibi filmin tadı başka.. dinamik alanın genişliği ve ışık geçişlerinin yumuşaklığı beni büyülüyor.. hani söylerler ya, filmlide öğrenip dijitale geçmeli diye, tamamen yanlış bence. dijitalde öğrenip filme geçmeli
enis abicim, ya bu duruma çok üzüldüm gerçekten.. ben de umutlanmıştım ucuza bir şeyler bulurum diye hatta sizlerin de istekleri olursa yardımcı olurum diye düşünmüştüm
neyse, bi çözüm bulucaz artık..
kad-ir, kuş fotoğrafçılığı için 300*1.5=450mm oldukça iyi bir lens oluyor aslında.. kuş fotoğrafçılığının sırrı kamuflajda ve sabırda saklıymış. yoksa gezinirken kuş çekmek mümkün değil gibi görünüyor. ahmed abinin anlattığına göre bir türk fotoğrafçı 21gün sadece kraker yiyerek, sadece ihtiyaçlarını gidermek için geceleri çadırdan çıkarak kuş fotoğrafları çekmiş ve atlas dergisine satmış.. yani çok emek gerektiriyor
fotoğrafların çok güzel ama renk sorununda anlaşamıyoruz hala white balance'ı neye göre yapıyorsun makina içinde? daha sonra renkle ilgili olarak neler uyguluyorsun? farklı oluyorlar ama pek ısınamadım.. oysa ki kadraj ve kompozisyon olarak çok güçlü oluyor fotoğrafların..
sedat tşk.ler yorumun için WB olayını hangi foto için söylüyorsun,eğer özellikle belirtirsen onu kontrol edeyim.Benim de çoğu zaman içime sinmiyor,ama kendimi jpeg çekim olayında mükemmel seviyeye getirmeden Raw çekmeyeceğim,kendimle inatlaşıyorum,sırf kendimi geliştirmek için.
eğer ördekli olanlar ise orada sonradan farkettim.papağanlara biraz renk verdim.istersen hiç müdahalesiz foto ekleyebilirim.
kad-ir seninki de filmde öğrenip dijitale geçmek gibi..
yanlış yani..
önce raw'da pozlamayı, renkleri, kontrastı oynayarak öğren..
sonra jpeg'e geç diyeceğim ama eminim geçmezsin alışınca
raw çek ki neyin nasıl olması gerektiğini daha iyi gör..
özellikle değil, genel olarak renkler doğal değil.. ben de doygun renkleri severim ama doğal renklerde..
beyaz ayarı ve pozlama raw'ın en önemli artılarından.. ilk başlarda ben de raw çekmiyordum kart yetmiyor diye. raw çekmeye başlayınca filmde olduğu gibi seçici olmaya başladım.. şimdi tüm gün gezip ancak dolduruyorum 2gb kartı (raw).
her anlamda öneriyorum raw çekmeyi, katkısı büyük.. kesinlikle vazgeçilmez benim için!
kad-ir hocam, umarım senin raw'a geçmeni sağlarım eminim bu güzel kadrajları daha çok seveceğin şekilde düzenleyeceksin.. ben bildiğim ve iyi olduğunu düşündüğüm bir şeyi paylaşmaya çalışıyorum seninle. umarım kırıcı üzücü bir şey söylemedim.. fotoğraf gözüne güvendiğim içindir çabam. büyüğümsün, saygıda kusur ettiysem de affola..
::
fatih abi, yokluğun çok belliydi 2gündür..
#sdtyrdkn' tarafından 18.11.2007 17:22:55 tarihinde düzenlendi.
#sdtyrdkn' tarafından 18.11.2007 17:59:33 tarihinde düzenlendi.
sedat anlaşılan o ki bakış açımız çok farklı.
ben tabi ki raw formatını dijital fotograf için bulunmaz bir nimet olduğunu biliyorum.Ama her hatalı çekimi Raw olduğu için kurtarırsam kendimi geliştiremem.benim kendi eğitim felsefem böyle,önce zor şartlara alışmak.düzetemediğim jpeg benim kendi çıtamı zorlamak için bir neden.
renk konusuna gelince bu topikte hiç anlaşamadım bu konuyla ilgili,ya benim monitörüm farklı yada benim renklere bakış açım farklı.
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2183821 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
057730 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk