netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Komutan ben 30 yıl önce süresiz izin belgesi aldım İzin değil de şu saatten sonra nereye gidilir diye düşünüyorum.keşke dün akşamdan bir mesaj atsaydın.

Tarih: 17 Kasım 2007, 13:43 - İp: 85.***.**1.85
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Havayı güzel görünce, fotoğraf çekme isteğimizde kabarınca, hemen aklıma gelir gelmez yazdım... dışarıya çıktım geldim, Klima çalıştırmak durumunda kaldım arabada, hava 21C güzel bir gün...

Tarih: 17 Kasım 2007, 15:14 - İp: 85.***.**5.89
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Kobak1 Amerika dan lens getirteceksen sana tavsiyem bu hakkını 70-300 için kullanma,zaten Türkiye fiyatları da çok yüksek değil ve kolay bulunuyor.şu 410 civarı olması lazım.
Kuş falan çekimi için çok yeterli değil aslında.İnsan daha fazla uzun mm ye ihtiyaç duyuyor,makrosunda yaklaşık 1 metreden netliyor.eğer böcek,yılan,kurbağa gibi fazla yaklaşmak istemeyeceğin şeyler çekeceksen uygun.Ama diğer obje çekimleri,çiçek çekimleri için bence çok faydalı değil.
Ben daha çok portre gibi çekimlerde seviyorum 70-300 ü,derinlik hissini iyi alıyorum.
Eğer ben Amerika dan bir şeyler sipariş etseydim.100-105-135 mm gibi portre için uygun objektiflerden sipariş ederdim.Hatta manuel bile olabilir,nasıl olsa fiyatlar uygun.
Şu batarya olayı güzelmiş 30 $ a aslında bende almak isterim,dışarıda batarya bitecek paranoyasında nefret ediyorum.ve daha çok şarj yapıp bataryanın ömrünü azaltıyorum.

Tarih: 17 Kasım 2007, 18:47 - İp: 85.***.**2.177
kobak1
kobak1 (üye)
İstanbul / Amatör

@camoka
Mesaj attım.

@kad-ir
70-300 le çekilen resimlere baktım fotokritikte hiç benim tarzım olan resimler değil hakikaten. İkinci bir emre kadar bizim hanım bir şey almayacağımı söyledi yandık.

@sdtyrdkn
Çok güzelmiş sizin tripod. Bende hama marka dantik bir tane var geçen iki kuleleri çekecektim 15 sn dayanmadı. Bi ara yollayayımda bir bak o fotoğrafa sen sedat

Tarih: 17 Kasım 2007, 19:04 - İp: 85.***.**0.8
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

sinan abi, fotoğrafları bekliyoruz

kobak, o tripodlardan ben de aldım ama üstüne bastım, kırıldı o kadar dandik yani..
alınacaksa en alt seviye en hesaplı tripod budur, tavsiye ederim.. elimden geldiğince yardımcı olurum..

Tarih: 17 Kasım 2007, 19:17 - İp: 81.***.**6.117
yigitguc
yigitguc (üye)
Ordu / Amatör

sdtyrdkn,merhaba nasılsın yine harika işler çıkarıyorsun.. bu tripod MANFROTTO MA 190XDB mi dir.ben de düşünüyorum almayı..

Tarih: 17 Kasım 2007, 20:25 - İp: 88.***.**4.232
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

sağol yiğit abi, asıl haberler sende

kullandığım tripod manfrotto 190xprob modeli, senin dediğin magnesyum olabilir tam bilmiyorum. orta kolonun yatay bağlanıyor olması en önemli özelliği.. dikkat et, eski 190 serisinde yoktu bu özellik

Tarih: 17 Kasım 2007, 20:28 - İp: 81.***.**6.117
yigitguc
yigitguc (üye)
Ordu / Amatör

bu olabilirmi www.hepsiburada.com da 185ytl.

Tarih: 17 Kasım 2007, 20:44 - İp: 88.***.**4.232
yigitguc
yigitguc (üye)
Ordu / Amatör

şimdi araştırdım bu iki model aynı değilmiş senin kullandığın 190xprob almak lazım biraz daha pahalı o 215ytl civarı

Tarih: 17 Kasım 2007, 21:09 - İp: 88.***.**4.232
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

Bizim sensörü kızartmadan B modda en uzun kaç dakika pozlayabiliriz?
kitapçıkta bir sınırlama yazmamış.

Tarih: 17 Kasım 2007, 21:26 - İp: 88.***.**6.142