Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
kafamı karıştıran bir soru var. k10d 10.2 mp 23.5mm x 15.7mm sensör boyutlarına sahip, k100dsuper 6.1 mp 23.5mm x 15.7mm yani yine aynı sensör boyutuna sahip. burada k100dsuperin noise performansı olarak k10d'den başarılı olması gerekmez mi mantık olarak. okuduğum bir yazıda da 10 mp olan bir makine 6 mp çekmek istersek yine 10mp çekip sonra içinde 6mp'e düşürüyormuş. yani bu olay da benim dediğim olayı doğruluyor gibi. neden k10d daha pahalı benim göremediğim bir özelliği mi var extradan yoksa sadece 10mp diye mi? belki de k100d super için zaten noise performnsı daha iyi deniliyor kabul edilmiş, ben çırpınıyorum burada
Serkan ben de epeyce araştırmıştım bu lensi almadan önce. Ama FA serisi prime bulmak baya güç bu aralıkta. Bir tane Pentax Fa 15mm gibi birşey lafı geçiyordu sitelerde, (15 olduğundan da pek emin değilim yanlış olabilir) bulmak neredeyse imkansız sadece kolleksiyoncularda var felan diyorlardı. Sigmanın prime olanını hiç duymadım açıkcası. Bende vazgeçtim aramaktan DA aldım en sonunda. İleride makineyi FF yapacak zaman eski makineyle beraber satıcaz artık bir şekilde.
@m3hm3t k100da super özelliklerine göre fiyatı çok iyi bir makine.k10d nin tek farkı 10mp değil elbette, kullanımı kolaylaştıran başka özellikleri de var. Ama k100d super k100d den sonra baya bir farkı kapattı. Şu an gövde yapısı ve vizör farkı dışında çok fark yok k10d den. Sensör olayının iç yüzünü bilemiyorum.Aynı sensör değildir tahminim. Noise performansı konusunda haklı olabilirsin. Zaten aynı olsa bile 6mp de noise ler daha az göze batacaktır.
#ulyses' tarafından 16.11.2007 22:07:59 tarihinde düzenlendi.
m3hm3t farklı şeyler piksel boyutarı farklı.Transistör sayıları farklı.
hmm atladığım nokta bu ozaman
ulyses,sonunda forum mersin e gitmişsiniz.nasıl beğendin mi?forum şirketinin çizgisi güzeldir,İzmir de çok beğenildi.Hafta sonları hepimizin sığınağı oldu.
şu mediamarkt ne zaman gelecek İzmir e
kad-ir, forum güzel. Çok büyük (galiba Türkiyede en büyükmüş) mahalle gibi birşey. Beni ilgilendiren teknoloji mağazaları genelde. Ama kafeler, sinemalar felan da var bolca. Bir ara sinemasına kalite kontrol için gidicem.Umarım küçücük ,yanındakinin konuşmasını duyabileceğin kadar kısık sesli salonlardan değildir. Mediamarkt görüşlerimi önceki sayfada yazmıştım. Dükkan kiralarını öğrenince dudaklarım uçukladı ama.Metre karesi 50 bin ytl civarıymış sanırım.
onixon, FA serisi bildiğim kadarıyla 20mm'den başlıyor;
A serisi 15mm'den... Bir tek DA 14mm var.
Sence, croplu makinalar ve lensler için yapılan yatırımlar geri kazanılana kadar ve hatta FF sensörler cropludan daha ucuz olana kadar Pentax FF makina çıkarır mı? Bizim neslin ömrü yeter mi?
Recep üstad olayları kafamda canlandırabiliyorum sabah sabah sen beni güldürdün ALLAH'ta seni güldürsün.
kad-ir yok be ne canlılığı, dediğim gibi fotoların hemen hemen hepsini jpeg çekiyorum daha sonra photo filtre ile en fazla 10-15 saniye basit işlemler uyguluyorum o kadar.
Şimdi ustalardan fırça yicem bu zamanda jpeg çekilirmi neden RAW çekmiyorsun diye.
Sevgili A.Erol teknoloji konusunda endişelenme. FF için bizim ömür yeter mi? demişsin. DSLR makinelerde esasen teknik olarak tamam olup da ticari anlamda geliştirilmesi devam eden iki konu var. birincisi video kameralarda var olan ve vizörden bakmaya gerek kalmadan görüntünün ekrana yansıması. İkincisi ise neredeyse tüm DSLR sensörlerin FF olması ve Crop faktörlü objektiflerin de bu sensörün kullanabildikleri kadar alanını kullanmaları yönünde. Ömrümüz yeter mi? demeyelim de paramız yeter mi? diyelim istersen. Çünkü objektifleri kullanabilsek bile makineyi değiştirmek zorunda kalacağız.
17-70 i daha doğru düzgün kullanmaya alışamamışken amerikadaki bir arkadaşım aralık ortasında türkiyeye ziyarete geleceğini söyledi bende hemen objektif siparişi vereyim dedim
Amazon da 50-200 fiyatı uygun olduğu için beğendim.
Sizce sigma 70-300 apo mu yoksa pentax 50-200 mü tercih etmem daha uygun olur.
Bu arada Bükey fotoya K10d yedek bil sordum 70 euro dedi Amerikada sadece 30 usd bu kadar olur yani. Sırf bu yüzden ihtiyacım olmadığı halde tele istiyorum amerikadan.
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2183821 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
057730 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk