netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

camoka ,siz fotoları diğer galerilere eklemişsiniz.sadece en son eklediğiniz doğru yerde.
Bilgi kısmı için kendi örnek foto linkimi vereyim.Görüntülenme sayılarına bakmayın tamamı benimdir.
LİNK

#kad-ir' tarafından 16.11.2007 00:30:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Kasım 2007, 00:29 - İp: 85.***.**9.94
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Sevgili camoka, senin tasarımından haberdar edersen sevinirim. Akıl akıldan üstündür:9

Sevgili ulyses aslında ben tamda öyle bir şey yaptırmanın yollarını arıyorum ama o sert kılıfların malzemesini merak ediyorum.

Tarih: 16 Kasım 2007, 04:07 - İp: 81.***.**4.250
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

Adnan fotolar harika özellikle yaprağın üstündeki yuvarlak su taneciklerini mükemmel yakalamışın tebrikler.

kad-ir Selahattin abinin dediği gibi mimari çekimler için sana gerçekten en az bi 8mm. lazım (Sigma'nın yeni duyurduğu 4.5mm.de olabilir)

Sedat fotoğraf çekmek için harcadığın emeği görünce fotoğrafların daha bi değer kazanıyor.

foxfo mavi yoldaki güvercini çok iyi görmüşün.
Lens parkında düşman çatlatacak kadar güzel.

drk_m kuş fotoları çok güzel özellikle güvercin çok hoşuma gitti bu fotoğrafı görünce aklıma kışla önünde nöbet tutan askerler geldi.

avs palamut ve yaprak fotosu çok güzel, nasıl görüyorsunuz bunları merak ediyorum meğerse etrafımızda görerek es geçtiğimiz veya görmeden geçtiğimiz neler varmış.

Selahattin abi her kız kulesi fotoğrafın ayrı bi güzel gerçekten tebrikler
Abi serginizi dört gözle bekliyorum.

ulyses yaşadığın yerleri senin objektifinden görünce kocaman bir aah çekiyorum.

#acemi38' tarafından 16.11.2007 10:46:29 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Kasım 2007, 08:18 - İp: 85.***.**8.74
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Stahl,komutan,onixon beğenilerinize teşekkürler.

Foxfo üstadım siz tasarımı bitirip uygulamaya bile geçmişsiniz. Bende daha prototip bile yok. Benim ihtiyaç da boğaz köprüsünü çekerken uygun ışık uygun yansıma bulayım diye beklerken makine uzun süre tripot üstünda açık kaldığından özellikle de nemden nasıl korurum diye başladı. Ebay'da ahşi yaşam fotoğrafçıları için tasarlanmış bir model gördüm oradan fikir çalıp uygulamaya çalışacağım. Veya teklif verip oradan da alabilirim.

Ulyses Pentaxworld'e gönderdiğim fotografı çektiğimde daha makinenin göstergesi daha 2000'lerdeydi.Üstelik o zaman Jpeg çekiyordum. Şimdi 10 bin'e dayandık ve Raw çekiyorum.Topik ve arkadaşlarla sağladığım bilgi alışverişi sayesinde (Ben burada hep alış pozisyonundayım) kendimi bayağı geliştirdim. Son fotoda gökyüzü muhteşemdi ama lodos nedeniyle deniz önceki fotoğraf tadında değildi. sağlık olsun zaten amacımız ülkemizin tanıtımı değil mi? Şimdi de sayenizde redymix'i öğreneceğim.HDR'den farkı nedir?

Acemi teşekkürler. Sen de mi aldın? O zaman ben de 4,5 mm alayım da arada değiş tokuş yaparız.
Kimin sergisinden bahsediyorsun? SERGİMİZ demek istedin herhalde dilin sürçmüş olmalı.Senin o kuş fotoğrafları yer almadan seri açılabilir mi?

Tarih: 16 Kasım 2007, 09:36 - İp: 85.***.**7.147
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

merhaba,

Selahattin abi gerçekten Kız Kulesi fotoların çok etkileyici... Zaten formdaki bu kadar arkadaş yarışma için boşuna desteklemiyor seni , benden de tam destek

Bu arada arkadaşlar artık Pentax bu kadar çok konuşulunca bunun şerefine altın bir modellini üretmiş... Belki bu kadar çok takip edilen bizim formada jest için birini gönderir

#avs' tarafından 16.11.2007 09:47:28 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Kasım 2007, 09:45 - İp: 85.***.**2.23
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

her yönde 180 derece görüş açısı

4.5mm F2.8 EX DC CIRCULAR FISHEYE HSM specificationsLens construction 9 Groups 13 Elements
Angle of view 180°
Number of blades 6
Minimum Aperture F22
Minimum Focusing Distance 13.5cm/5.3in
Maximum Magnification 1:6
Filter Insertion-type gelatin filter into rear of the lens
Dimensions (Diameter x Length) Ø 76.2mm X 77.8mm / 3in. X 3.1in
Weight 470g / 16.6oz

kaça satarlar malum fakat , 425ytl ye alınamayacağı kesin gibi.Sağlam para geçerse alırmıdım oda kesin değil :=). bana iyi yatırım gibi gelmedi o kadar extreme lens alıp FF'de kullanamayacaksam ölü yatırımdır.Tahmini fiyat bence 1500-2000$++ U.S.A

#onixon' tarafından 16.11.2007 10:16:58 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Kasım 2007, 09:56 - İp: 88.***.**9.225
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Avs teşekkür ederim. Pentax böyle bir marka işte.Türkiye'de pek tanınmasa da. Araba dünyasındaki Bentley, Rolsroyce gibi bir şey. 30 yıl kadar önce çalıştığım kurum'un demirbaşında bir tane vardı kullanmaya bayılırdım Kurum'dan çok benim demirbaş'ım gibiydi. Bu modal onun altın versiyonu galiba. Sonradan çeşitli el değiştirmeler ve dijital dünya'ya başlangıçta yeterince konsantre olamaması nedeniyle satış olarak gerilere düştü ama benim gözümde her zaman bir numaradır. Ne de olsa ilk göz ağrısı.

Kad-ir bu isteksizlik niye? Link için teşekkürler ama ben zaten senin bu fotoğrafını defalarca inceledim. Harika bir fotoğraf renkler muhteşem. Senin tek eksiğin iyi kalite bir geniş açı objektif. Bak ozaman bu fotoğraf aşkı ile neler çıkar ortaya? Neden yıl başını bekleyelim ki? Sen benim imzaya bir göz at.

#camoka' tarafından 16.11.2007 10:05:57 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Kasım 2007, 10:00 - İp: 85.***.**7.147
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Aaa! imzalar yok olmuş.Yeni düzenlemede tasarrufa kurban gitmiş galiba.Belki de istismar olmuştur. Neyse Kadirciğim ben sana derim ki 'Hayat bir gündür o da bugündür'

Onix bilgilere teşekkür ben şaka demiştim. Şimdilik extra bir yatırım düşünmüyorum. Sadece 60-250 ile ilgileniyordum. Şimdi 1.7 telekonvertör'den sonra ona da gerek var mı diye düşünüyorum. Ancak zor pozisyonlarda bel ağrısı çekmemek için bir Wievfinder almayı düşünüyorum. Bunların büyütma oranları farklı farklı duruyor. Ayrıca sağ,sol diye ayrılıyor.Bu konuda bir bilgin var mı? Hangisi bize uyar?

Tarih: 16 Kasım 2007, 10:20 - İp: 85.***.**7.147
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Avs, Kadir, Foxfo, dark m, Ulyses

Sedat tül etkisi harika olmuş yine.

Selahattin ağbi,kız kulesi mükemmel.

Ellerinize sağlık

Tarih: 16 Kasım 2007, 11:05 - İp: 193.***.**5.60
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

arkadaşlar tripod ve tül etkisi için eleştirilerinize teşekkür ederim

bugün öğrendim ki italya'ya gitmeye kesin hak kazanmışım.. artık vize ve iletişim sürecinde de sorun çıkmazsa 2. dönem italya'dayım.. babamla bile daha paylaşmadım hemen sizinle paylaşmak istedim..

bu arada 8mm ne kadara geliyodu?

yüklenen fotoğraflar için sizi tebrik ediyorum..

selahattin abimi estetik kadrajı ve pozlaması için..

ulyses abimi de lensine hükmedişi için..

avs yi de palamut fotoğrafındaki başarısı ve yaprak fotoğrafındaki kompozisyonu için..

Tarih: 16 Kasım 2007, 12:34 - İp: 85.***.**8.245