Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Selahattin bey teşekkürler.
Arkadaşlar, bazı forumlarda Asus p535 (PDA+Telefon) marka cihazın GPS bilgilerini usb bağlantısıyla bizim makinelere gönderebildiğinden bahselidiliyor.
Bu konuyla ilgili bilginiz var mı?LINK
ulyses, avs teşekkürler umarım iyi şeyler çıkar.. venedik ve milan'a uzak ama roma'ya daha yakın olacağım..
10-20 ya da 8mm arasında kalsanız hangisini tercih ederdiniz?
sanki 8mm daha sonra alınmalı gibi geliyor bana.. ama o kadar çekici ki :D her yeri kadraja alıyor ve ayrı bir estetik katıyor..
acaba bunu objektifler kısmında mı konuşmalı ?
avs fotoğrafındaki derinlik de netlik de gayet güzel. kadrajının gayet düzenli.. yaprak ayrı bir hava katmış. ben beğendim!
Sedat, dediğin gibi 8mm heryeri kadraja alıyor ama aslında bu o kadar da istenilecek bir durum değil. bakma sen burda serkan'ın koyduğu fotoğraflara. emin ol onların herbiri, detaylı düşünme, planlama ve uzun uğraşlar sonrasında çekiliyordur. bir de zaten özellikle güzel çıkabilecek yerler çekiliyor. öyle istediğin yerde objektifi çıkarıp çekemiyorsun. nerden mi biliyorum. bir kez serkan ve ahmet'in yanlarında fotoğrafa gitme kafletinde bulunduk da ondan eğer yanında 8mm ile çekim yapan biri varsa fotoğraf çekmeyi unutacaksın. çünkü etrafı zindan ediyorlar insana. duracağın yeri şaşırıyorsun vallahi. nerde dursan, "çekil, kadraja giriyorsun" diyorlar.
ancak arkalarında durarak ağızlarını kapatabiliyorsun, o zaman da sen fotoğraf çekemiyorsun. gerisini sen düşün artık
sedat tebrikler.hayırlı olur inşallah.
8mm yi serkanın aldığı yerden alıcaksan haber ver beraber getirtelim bende almak istiyorum.kargo masrafı azalır en azından
Sedat tebrikler senin adına çok sevindim. İtalyayı birde senin gözünle görelim.
avs fotoğrafın çok ama çok hoşuma gitti pırıl pırıl capcanlı bir kare kadraj netlik herşey çok güzel sadece 1 stop açık diyaframla çekilse nasıl olurdu acaba diye düşünüyorum.
Enis çok güldüm yaa, ama verdiğin bu bilgiler çok iyi oldu.
İtalya fatihine
avs fotoğrataki renkler, kımıl kımıl
Naci abi bu kadraj konusunda hemen bir anıyı anlatayım. Biz Şile'deyken, hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen 2 arkadaş Enis'e makinelerini uzattılar. Hey haat ama gaflet ve dalalet içindeydiler zira Ahmed'in 1 metre sağ, yarım metre (aşağı yukarı) arkasında poz verdiler. Ahmed'de dönüp uygun bir uslupla kadraja girdiklerini söyledi. Arkadaşlar birbirlerine bakıp çok şaşırdılar. pardon abi deyip kös kös 2 metre geriye kaçtılar. Zaten Ahmed'in eklediği bazı 8 mm fotoğraflar kesilmiştir, Enis'le kdraja girmişiz.
sedat tebrikler,fotograf için cennet mekanlar seni bekliyor.8 mm siz olmaz ama.
Bu geniş açıların manuel olanları vardır değil mi?belki bütçemiz ona yetebilir.Bu 4,5 mm veya 8 mm nini balık gözü olmayanları yokmudur.Kompaktlarda daha düşük mm.ler var.daha düşük açımı alıyor.
Avs fotograf tertemiz,canlı .Aynı Acemi38 üstadın fotoları gibi canlı.Daha önce sormak istiyordun zaten Sevgili Acemi38 bize bunun ipuçlarını verse
#kad-ir' tarafından 16.11.2007 17:36:21 tarihinde düzenlendi.
Avs ın HDR ve ReDynaMix sorusuna gelince,
Benim düşüncem HDr nin kullanım amacı fantastik,doğal olmayan renkler değil.Bir kompozisyon içinde karanlık ve aydınlık bölgelerin dengeye getirilmesi amacıyla, en az 3 farklı pozlanmış kareyi birleştirmektir.Özellikle iç mekan çekimlerinde özellikle pencereden ışık alan iç mekan çekimleri için çok gerekli.normalde karanlık bölgeler için pozlamayı artırsanız aydınlık bölgeler patlar,aydınlık bölgeler için pozl.azaltsanız karanlık bölgeler tamamen kararır.Yerinde ve dozajında kullanılırsa HDR daha iyi bir çalışma.
ReDynaMix ise tek Jpeg de Renklerin oynanması,kontrast verilmesi olayı var.Ama renk sayısı çok düşük ve bazen fotoyu çok berbat edebilir.Eğer 16 bitlik olursa çok daha iyi olur.Ve korkunç noise ortaya çıkıyor.
Bence ikisinin de kullanım alanları farklı.
@Sedat bence de iyi bir geniş açı lens lazım sana. 10-20 çok güzel bir lens ama kapalı mekanlarda tripod kurmana izin verilmeyecek yerler var(Sistine şapeli gibi). Oralarda hızlı bir lense daha çok ihtiyacın olur. 14mm al demiyorum,çünkü benim gibi kelepir düşüremezsen pahalı biraz. Ama düşük f değerlerine sahip bir lens iyi gelecektir.12-24 ün değerleri kaç bu arada Sigma olanın?
Bu gün Mersin Forumdaki Mediamarkt'ı gezdim. Açılışta izdiham olmuş yine, ben gitmemiştim araba olmadığı için. Ama şu anki fiyatlar öyle çok iyi gelmedi bana. Tek iyi yanı herşeyi deneyerek, görerek alabilmeniz ve çeşit çok. Fotoğraf bölümünde birçok makine alıp kurcalamaya müsait demo ürünleriyle var. Açıkcası bizim makineye denk hissleri verebilen birtek 5d vardı bana göre.40D de güzel bir gövdeye sahip, ama diğer makineler oyuncak gibi geldi. Özellikle Nikon 40x'in vizöründen bakınca içim bulandı. O kadar dar ve karanlık ki, insanı fotoğraftan soğutabilir.D80 fena değil vizör olarak.Pentax cephesinde sadece k100d super'i sergilemişler.K10d kapalı kutularda duruyor. Lensler ve filtrelerin hemen her çeşitinin Mersinde bulunabilecek olması beni memnun etti.Arayabileceğim hemen herşey var.
Forum Mersin.Tripodsuz elde çekim.
bende sedata öle dedim ulyses 12-14 arası bir prime lens 10-20 yerine geçecektir.
fisheye alma nedenim geniş açıdanda öte verdiği Distorsiyon ile yapıların ve doğanın farklı bir yüzünü göstermekti.FA serisi bir geniş açı lens bakmaktayım kendime.
Kaliteli geniş açı lens herzaman kullanılır,benim bütçem az o yüzden FA serisi görürsem 12-14 gibi bir prime atlarım heralde.
fisheye yerini geniş açı , nede geniş açının yerini fisheye alabilir,ikisinide kullanım yeri farklı,8 takılı iken birde kafanızda DS denklemlerini hesaplayıp kadrajı,hayal etmelisiniz.
Bütçesi az olanlar evladiyelik FA,FA*, serisi kaliteli lensleri kovlamalı.Geniç açı FF uyumlu prime lensler misal.
#onixon' tarafından 16.11.2007 21:37:02 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2183821 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
057730 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk