netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Kad-ir manuel w/b ayarı için pratik bir yöntem var. Daha önce bu forumda ve k10d ayarlarında Onixon anlatmıştı: Bayonet kapağını (beyaz olan) expodisk gibi kullanabilirsin. Lensin önüne kapağı tutup (ışık sızmayacak şekilde) güneşe yada ortamdaki hakim ışığa tutarsın, sonra manuel w/b ayarlarındayken denklanşöre basarsın. Grimsi bembeyaz bir görüntü çıkar ekranda, ok ye bastınmı manuel w/b ayarın hazır. Işık koşulları değişmediği sürece bu ayarda çekebilirsin.

Tarih: 18 Kasım 2007, 18:39 - İp: 88.***.**3.96
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Eskilerden

Tarih: 18 Kasım 2007, 20:00 - İp: 88.***.**7.134
oskar1
oskar1 (üye)
İstanbul / Amatör

#oskar1' tarafından 18.11.2007 20:09:03 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Kasım 2007, 20:01 - İp: 88.***.**9.6
ok1
ok1 (üye)
İstanbul / Amatör

Herkese merhaba, uzun zamandır okuyorum gönderdiğiniz mesajları. Ben de bir fotoğraf ekleyerek aranıza katılayım.

Tarih: 18 Kasım 2007, 20:16 - İp: 88.***.**9.6
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

oskar1 ok1 hayırdır, niye 2 tane nick'le bağlandın? Anlayamadım. Aramıza hoş geldin...

Tarih: 18 Kasım 2007, 20:24 - İp: 88.***.**7.134
ok1
ok1 (üye)
İstanbul / Amatör

Hoşbulduk, oskar1 hesabı tarayıcıda kayıtlı kalmış, asıl kullandığım ok1, diğer mesajı nereden sileceğimi de göremedim

Tarih: 18 Kasım 2007, 20:29 - İp: 88.***.**9.6
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Ok1 burayı seveceksin.

Banka şubesi, ışıklandırması hoşuma gitti.

Cepheden

Yandan, ah bu arabalar

Tarih: 18 Kasım 2007, 21:00 - İp: 88.***.**7.134
kobak1
kobak1 (üye)
İstanbul / Amatör

@camoka; mesaj attım.

Size yine kötü bir fotoğraf atayım.

Tarih: 18 Kasım 2007, 22:06 - İp: 85.***.**0.8
bariss
bariss (üye)
Bursa / Amatör

Vizeleri atlatmanın rahatlığıyla yazıyorum arkadaşlar

realfriend, ışıklar benimde hoşuma gitti

kobak1, böyle bir fotograf çekmeyi bende istiyorum aklımda bi kurgu var.Bursaya gidince Heykelde yada Setbaşında çekmeyi planlıyorum

ok1, Cami fotografın çok güzel.

kad-ir, sende çok fazla mesafe katediyorsun tebrikler...

avs,seninde fotografların çok güzel palamut,son yaprak,bide renkli çiçekli bir fotografın vardı, hepsi çok güzeller.

Bir nefeste okudum atladıklarım varsa affola...

Adnan abi ben 4 dakika pozlama yaptım.Bir sorun yaşamadım.Çok fazlada hot-pixel yoktu.Fotografı ps de açınca siz hiçbirşey yapmasanızda bir süre sonra otomatik temizleniyor hepsi.Sedatına önceki fotograflarında pozlaması 7 dakkaya ulaşan bir fotografı vardı.Fazlada zorlamamak lazım.

Bu fotografı gece 23.09 da çektim.Ağaçların altında elfenerleriyle zor ilerliyorduk.Diyaframı sonuna kadar açtıgımdan dolayı biraz netlik bozuk

Bu arkadaşımızda yenigöller keşfetmek için yürürken önümüze çıktı.Çok küçük ve fazla enerjikti pek fazla çekim imkanım olmadı.Yerler çamurlu ve yagmur yagıyordu.Yere yatmak zorunda kaldım.Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler
Keşke diyaframı 1 stop kıssaymışım

Sedat sen balık gözü al ben 10-20 veya 12-24 İtalyayı fethedelim

Tarih: 18 Kasım 2007, 23:22 - İp: 88.***.**8.189
nicolayy
nicolayy (üye)
İstanbul / Amatör

RECEP BARİŞ tebrikler

Tarih: 19 Kasım 2007, 00:18 - İp: 85.***.**3.251