netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

ya biz sadece vesikalık çekmiyoruz ki, boşverin

ilk defa böyle bir tarz denedim. ahmet abi bi yorum lütfen. 25ytl ye aldığım flaş ve evin normal ışığı var. iki adet beyaz karton :D tabakları biraz havada tutsun diye de parfümüm var altlarında :D :D tek kare çektim raw, kırpıp yolluyorum. 18-55 ile

1/45
f9.5
iso 100

Tarih: 17 Mayıs 2007, 21:29 - İp: 85.***.**3.239
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

sedat harikasın valla

Tarih: 17 Mayıs 2007, 21:42 - İp: 88.***.**6.149
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

ya shn58 hemşehrim sorma, çok meraklıyım böyle şeylere de.. o kadar hevesle tek kare çektim, hemen yükledim.. elimde pek de imkan yok gördüğün gibi düzenek falan yalan.. olduğu kadar, teşekkür ederim yorumuna..

bulaşıkları yıkadım, sonra yerleştirdim.. kuruduklarında bir baktım böyle duruyorlar, 2 farklı tabak var, 2si büyük 2si küçük :d böyle yerleştirdim, çektim. şımardım tekrar denicem şimdi..

Tarih: 17 Mayıs 2007, 21:49 - İp: 85.***.**3.239
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

yine bi deneme. akşam yemeğinden kalma yarım biber :D çok zevkli bunları yapmak ya.. ben neden elektronik mühendisi oluyorum !!! ??? :D :D elektronikte bu kadar zevk alsam şimdi çok daha rahat olurdum heralde...

f16 iso 100 1sn

kırptım yüklüyorum. sarı ve yeşil muhabbetinin hadi kaçtı, ben de yedim bitirdim :D

Tarih: 17 Mayıs 2007, 22:28 - İp: 85.***.**3.239
nicolayy
nicolayy (üye)
İstanbul / Amatör

sedat çalışmalar harika
biberin sanki ucuna doğru bir netlik sorunu var gibi mi acaba yoksa bana mı öyle geliyor

Tarih: 17 Mayıs 2007, 22:42 - İp: 88.***.**5.123
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Sedatcım harikasın kardeşim.
şimdi beyaz zeminde beyaz konu çok zordur.Bunun için difiused light yani softlaştırılmış ışığa ihtiyaç var.Evde bir tülbent ya da aydinger kağıdı ya da beyaz bir ince kumaş var ise flaşın önüne tut ve diyafram ayarını deneme yanılma ile bu yeni ışık ortamına göre ayarla,daha iyi olacağını göreceksin.
Kardeşim sen elindekilerin sınırlarını zorluyorsun ve bu beni çok mutlu ediyor ve bana da örnek oluyorsn.Ellerine sağlık.Umarım kısa zamanda sahip olmak istediğin herşeye başarılarınla kavuşursun.
Selamlar.

Tarih: 17 Mayıs 2007, 22:48 - İp: 88.***.**1.48
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

biber :D çeken birileri geldi aklıma :D

Tarih: 17 Mayıs 2007, 22:51 - İp: 85.***.**3.100
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

sedat abi afiyet olsun...

herkese iyi gecelerr... [>:D

Tarih: 17 Mayıs 2007, 23:00 - İp: 85.***.**2.3
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

http://www.phaseone.com/Content/Portfolio/Fashion.aspx

böyle bir raw editör buldum duyan varmıdır nasıl işler.Lightroom kasıcı,Sillkypix iyi güzelde adoberaw larda tutarsız.en iyisi CS3+RAW 4 diyecem benim pc'de :D kasıyo hızlı birşeyler için rotamı değiştim

150.000+ reklam almak lazım :D

#onixon' tarafından 17.05.2007 23:07:11 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Mayıs 2007, 23:00 - İp: 85.***.**3.100
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

nicolayy ahmet abi teşekkürler.abi ışığı yumuşatmak için flaşı doğrulttuğum tarafa yansıtsın ışığı diye beyaz karton koydum tavandan da yansıdı falan ama ancak bu kadar oldu. tülbent yok ama beyaz ince bi şeyler bulabilirim heralde, olmadı selpak kullanırım :D tekrar sağolun.

Tarih: 17 Mayıs 2007, 23:08 - İp: 85.***.**3.239