netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Hmm 31mm limited ha..İyi iyi moralim bozulmaz artık neden ben böyle çekemiyorum diye.Lenstendir o lensten.

Tarih: 16 Mayıs 2007, 04:49 - İp: 88.***.**1.249
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

ekrancı makinan hayırlı olsun.iyi günlerde kullan

Tarih: 16 Mayıs 2007, 09:38 - İp: 195.***.**8.122
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

sdtyrdkn sen ismini söyleyene kadar kolay ve akılda kalması açısında STÜDYOKIRAN olarak okuyordum çok renkli birisin bence nickin gibi... adını söylemen çok iyi oldu... ilk çağırışım bir foto stüdyo markası gibi geliyordu ama biraz dikkatli bakınca isim ve soyisim olduğu anlaşılıyor...

#Komutan' tarafından 16.05.2007 10:53:00 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Mayıs 2007, 10:50 - İp: 85.***.**5.89
tauran
tauran (üye)
İstanbul / Meraklı

merhaba arkadaşlar
sizi okumaya ve bilgilerinizden faydalanmaya devam ediyorum.
mecnunun makinesini aldıktan sonra bir çok resim de çektim...
yoğun işlerden dolayı resimlerini koyamadım ama en kısa zamanda bir kaç resmimi sizinle paylaşmayı çok istiyorum.
tele lens almakta da son noktaya geldim,ikiside 300 ytl ve ikinci el olan
sigma apo 70-300
ve penatax 100-300 f/4,5-5,6
buldum
ikisiylede bügün resim çektim akşam eve gidince resimleri kontrol edicem.
sizden iki konuda yardım istiyorum.
birincisi sizce lens testlerini hangi şartlarda yapmalıyım,
yani hangi ayarlarda resimleri çekiyim ki farkları ortaya çıksın.
ikincisi sizce hangisini almalıyım...
şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

Tarih: 16 Mayıs 2007, 15:18 - İp: 212.***.**2.106
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Tauran; Test için aynı pozu aynı mm lerde ve diyafram ayarlarında iki lensle de çek.Değişik mm lerde dene ikisinide.Biraz zahmetli olur, uzun sürer ama en garantisi.Sonra fotoğrafları karşılaştırır karar verirsin.Birde çizik falan varmı iyice kontrol et tabiki.Sigmanın lensi fena değil, ben kullanıyorum.Ama Pentax lensler optik olarak daha kaliteli ve daha keskin oluyorlar.100-300 hakkında pek bilgim yok ama aralığına bakılacak olursa telezoom için tasarlanmış sadece.Onunla çektiğin fotolardan buraya koyarsan bizde fikir edinelebiliriz.

Tarih: 16 Mayıs 2007, 15:29 - İp: 88.***.**6.136
tauran
tauran (üye)
İstanbul / Meraklı

Tamam akşam çektiğim iki resmi yüklerim farka bakarsınız şuan elimdeki bilgisayarın ekrano berbat resmin hiçbir detayını höremiyorum.
evde notebooktan bakınca hem kendi yorumumu da yaparım

Tarih: 16 Mayıs 2007, 15:45 - İp: 212.***.**2.106
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili İme,
fotoğraflara bayıldım. Bokeh, kompozisyon, keskinlik hepsi mükemmel. Eline sağlık.

Tarih: 16 Mayıs 2007, 20:22 - İp: 85.***.**1.8
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili ime,ellerine sağlık.Macro olayında beni yanız bırakmıyorsun

Şaka bir yana tam testleri okuyup 43mm limited a karar veriyoruz,yolluyorsun 31mm ile çektiklerini allak bullak oluyor kafamız .Daha önce de konuştuk 31mm yi ama bu photozone.de karıştırdı mtf grafikleri ile kafamızı.

Tarih: 16 Mayıs 2007, 20:41 - İp: 88.***.**9.51
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

ekrancı hayırlı olsun

tauran.

Makineyi M moduna al en düşük isoda varsa tripot üzrenide hallet işlerini.
En açık diyaframı kullan 100m f:4.5 diğerindede 100mm 4.5

çok kontrastlı geçişleri olan birşey çek boğaz köprüsü gündüz :D telleri köşeye kadrajla.Hangisinde en az bozulma varsa öle bak,karar ver.
100-300 Lens kaplamalımı bilmiorum siyahlarda ve bazı renklerde mor vb şaçılım yapabilir.

Lensleri tersten incele en yüksek mm ye alıp tek ışık kayağına doğru sağa sola bir bakın toz oranları nedir.(makineye takılı iken)

Lens bölümündede sor orayıda takip eden lensçiler var.

Tarih: 16 Mayıs 2007, 20:49 - İp: 85.***.**3.100
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

"son mesaj amati tarafından yollandı" yazısını okuyunca heyecanla fotoğraf göreceğim diye açtım sayfayı. fotoğraf yokmuş, ben de yatıyorum o zaman, ne yapayım ?

Tarih: 16 Mayıs 2007, 20:50 - İp: 85.***.**3.239