Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Selamlar
erex hocam teşekkür ederim.
sevgili amati
Anladığım kadarıyla bu 43mm Lim'e kendini yakın hissediyorsun
photozone de ki değerlerde çok güzel, alınası bir lens.
sevgili hamsikoy
kesinlikle beklemeni tavsiye ediyorum.
endorf hocam benim assolistim, sarı çiçekler, çok iyi.
arılı karede harika bu arada.
sevgili ime, bekliyorum beklemesine de, beklerken aklıma takıldı: f2.8 bir zoom lensin f1.8 Limited prime lensten iyi olabilme ihtimali var mı?
Lightroom'da yada başka programda, exif bilgilerinde Pentax marka olmayan lenslerin de adının çıkması için ne yapmak gerekiyor?
Bizim makinanın yazılımında mı, lenslerin özelliğinden mi, bilgisayar programının kodları tanımamasından mı olmuyor?
Arkadaşlar merhaba.Bu akşam üstü işi kırıp acemi38(naci abi) nin abd den yeni gelen lensi sigma 100-300mm ex 1:4 ü test etme şansımız oldu.Çok keskin,kontrastı yüksek ve kısaca harika bir lens.Bunu bulmuşken biraz oyun oynamaya karar verdik ve bendeki 2x hama telekonvertör artı panagor 2x macro telekonvertörü ekleyerek 1200mm bir lens elde ettik )) Minaredeki müezzinin gömleğinin düğmesindeki markayı okumaya çalıştık ama ezan bitti ))
Şaka bir yana anlatılır birşey değil.Tabiki araya ilave camlar girdiği için ışık kaybı,keskinlik ve kontrast kaybı gibi durumlar oluştu ama yine de çok keyifli bir tecrübe idi.Sizlerle paylaşmak istedim.
amati ohhhh valla senden başka sefasını süren yok şu k10d nin.bravo!!!
ben şu murat d80 arkadaşın mintax olayına çok fazla takıldım bu arkadaş magandamıdır nedir anlamadım....
Valla benim açımdan sorun değil.'Lan' bile diyebilirler makineme.Ben yapmadım sonuçta, para verip aldım.Pentax indirimde yapmadı bana.Ben paramın karşılığını almışım ya gerisi hikaye.
espriler biraz seviyesiz olmuş.mor çatı falan...
komik mi bu şimdi
Ben gülüp geçiyorum o espirilere.Bu işten para kazananlarla amatörce yapanlar arasında ki fark bu sanırım.Ben fotoğraf çekmeyi severim, ama hayatımın çok küçük bir bölümü bu.Ömrümde aldığım en pahalı ve değerli şeyde makinem değil.Öyle olanlar biraz acı konuşabiliyorlar haliyle.
naci abiye hayırlı olsun. güzel bi görüntüsü var makinanın. kuş kadar kalıyo k10d :D oysa ki sensörün üzerine düşen kuşlar kocaman görünüyodur artık..
1.7 AF tc varmış, düşündünüz mü hiç?
acemi hayırlı olsun beklediğin geldi ,bir ara banada gösterirsin lensi .Telefoto hastasıyım bilirsin
Çok para olsa :D 200-500 f:2.8 16kg taı taşı :D
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
022206 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
016901 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01