Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
tabii bildiğim kadarıyla anlatayım..
filtreyi fotoğrafın tamamına uygulamak istiyorsan direk fotoğrafı açtıktan sonra image -> adjust -> photo filter seçeneğine tıkla, oradaki opsiyonlarla keyfine göre yap.
eğer bölgesel yapmak istiyorsan araç çubuğundaki lasso aracıyla (seçmek için L harfine basman yeterli) istediğin bölgeyi çerçeve içerisine alıyorsun. sonra efekt çok keskin olarak ayrışmasın diye select menüsünden feather veriyorsun (10-250 arası keyfine göre deneyerek seç) sonra image -> adjust -> photo filter seçeneğine tıkla, oradaki opsiyonlarla keyfine göre yap.
bitti
sevgili sdtyrdkn, haklısın kafama takılan eksiklerin hepsini gidermeden elindekilerle işe koyulamayanlardanım. Önce hepsi boy sırasına dizilecek sonra kullanılacak. Biraz obsesifimdir, çok değil.
#hamsikoy' tarafından 18.05.2007 20:31:08 tarihinde düzenlendi.
abi çok hoş bir kare paylaşmışsın. eline sağlık. üstten biraz daha boşluk iyi olabilirdi. bir de güneşin yansıması çifti birbirinden ayırmış, bu da biraz ironi yaratmış. başka bi açıdan daha da iyi olabilirdi.
evet pentax senin için doğru seçim, hatta olympus bile olabilirmiş bence bu kadar ekipman gereksiz, 18-55 bile işimi görüyo benim bi de 50-200 ya da 70-300 üm olsa.. ohh tamam işte bitti
şaka bi yana ben de ext tube, reverse macro ring, m42 adaptor falan aldım :D gelcek yurt dışından, umarım gümrükte kargoda problem olmaz.
sedat çok teşekkürler.
ben photoshop 7.0 kullamıyorum.image>adjustments başlığında photo filter seçeneği yok
acaba senin kulladığın başka bi sürüm mü?
shn58 Nik color efex diye bir plug in var onu indirirsen zevkine göre fotoğraflar yapmak eminimki daha kolay olacaktır. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
sevgili sdtyrdkn, bu kare çekilirken o çift kavga etmişti, ama alt yazı ile vermeden o duygu yüklerini fotoğrafa veremedim.
Ama neyse ufak bir photoshop plug-in'i (!) ile söylediğin düzeltmeleri yaptım.
nik_Color_Efex_Pro_2.0_Complete diye bişey buldum indiriyorum şuanda. tavsiye için teşekkürler,
bu fotoğraf teknik anlamda daha başarılı gerçekten. güneşin o renkgini pentax nasıl yakalamış anlamak güç doğrusu..
bu fotoğraf için de şöyle bir yorumum olacak, bence netlik güneşte değil insanlarda olmalıydı, alan derinliğiyle gün batımı flulaşabilirdi. ben çekseydim böyle çekerdim ama tabi senin yorumun farklı, seçimin farklı bu arada kadraj harika bence, çok güzel yerleştirilmiş, güzel düşünülmüş. bu şekli öncekinden çok daha başarılı eline sağlık..
shn58 abi ps cs2 var bende. cs3 raw 4 tavsiye ediliyor.
shn58 sayfanın sağ üst köşesindeki fotoğraf ayıptır söylemesi benim Nik colorda gerçekten çok güzel filtreler var. Ben fotoğraflarımda hep kullanıyorum çokta keyif alıyorum
Photoshop cs3 de raw dan jpeg'e çevirdiğim tüm fotoğraflarda exif yokoluyor. Sizde de böyle bir sorun varmı? Neden olabilir?
Asinan fotoğrafın çok güzelmiş. Rep verdim emeğe saygı.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
022306 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
016901 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk