Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
ime; fotolar çok hoş lens nedir?
Endorf
Her zamanki lensim 31 Limited.
onixon; profesyonellerin suyundan gitmeye çalışıyoruz, kuş çekimi turları var özel düzenleniyor, komando yürüyüşü gibi dağ bayır
Sdtyrdkn; kampüsü ve bahar şenliklerini özlettin bana.Şenlikler güzel olur Görüklede.
Endorf; Kuş fotoğrafları çok güzel.Ben böyle net yakalayamadım hiç.Hemen kaçıyorlar.
Bu gün alan derinliği çalıştım biraz.18-55 kit + polarize filtre
Onixon,
"japon markası yaw kayırmışlarıdr "
Tabi tabi, canon ve nikon nede olsa rus malı
Sevgili İme,
M3B3 ayarında M3 biraz fazla olmamış mı? sarı-yeşilden kurtulmak için
M0B1 yeterli olurmuş sanki.
ulyses hızlı çıkıyorsun
ime güzel kareler
ben lens yapımına başaldım malzemeler yazın.1 tane yapacağımıx için ultra-limited olacak :D
3 cococola şişesi,asperical elementler leriçin 2 adet yeni rakı şişesi bide kendinden polarize için 1 adet şarap şişesi dibi.isteyen nd için efes birasının dibini kullana bilir.
Alta elementler için dedemizin eskigözlük camları :D
Serkan senin fotolar kadar keskinine rastlamadım şimdiye kadar.(HDR hariç haliyle).18-55 ürünümü bunlar? Bu arada portre fotodaki arkadaşın kulak memesinin 0.5cmkaresi sarımsı çıkmış;niye palyaço modunda çekmedin?sURAT dediğin pembe olur pespembe,kiremitlerde bayrak kırmızısı
Endorf yabanördeği [>:D:D:D
Merhaba, forumu uzun suredir takip ediyorum ama ilk mesajim. Fotografcilikla 1-1.5 senedir ilgileniyorum daha onceden Panasonic FZ7 slr-like sahibiydim, gecen ay R1 mi alsam falan derken (o makineye o lens, lense yazik valla ) en sonunda 3 hafta kadar once K10d kalbimi caldi, makineyi alali da henuz iki hafta oldu. Zaman buldukca fotograf cekiyorum ama daha 700 civari poz cekmisim. Belki cok begendigim birseyler cekebilirsem buraya da koyarim ileride.
Neyse. Telefoto lens olarak ay basinda hazir yurtdisindan da gelen varken (imzaya yazdim su anki konfigurasyonu) bir Tamron 70-300 f/4-5.6 Di LD 1:2 AF Macro alayim diyorum, (gonul ister 70-200 f2.8'i almak ama 600 700 dolarlarda, o da bulabilirseniz) hatta kararimi verdim diyebilirim, yine de bir fikrinizi sormak istedim.
3-4 ay sonra da Tamron SP 28-75mm f/2.8 XR Di LD-IF AF alip 18-55'i satmayi planliyorum. Sigma 17-70'e baktim ama hem fiziksel olarak agir-buyuk hem de yavas (sabit 2.8 gibisi var mi) olmasi, goruntu kalitesi bakimindan da testlerde Tamron'un gerisinde kaliyor olmasi beni cezbetmedi diyebilirim.
Genis aci problem oluyor tabi bu durumda, onun icin de aklimda 130-140 dolara satilan Zenitar 16mm Fisheye f/2.8 (mf tabi) var. Basarili gorunuyor ama balik gozu icin 16mm'nin dar gelecegi gibi bir suphem var, malum dijitalde kullaninca 24mm esdegeri olacak. Fikriniz ya da tavsiyeniz nedir genis aci icin? 10-20 ya da 12-24 pahali cihazlar, eski manuel genis aci objektiflere raziyim. (tabi "ultra wide" bulmak gerek ki 1.5 crop factor ile carpilinca aci kus kadar kalmasin) Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bu arada burada bright ve natural arasindaki sharpening farkini matematiksel olarak analiz etmis bir arkadas, ilgilenen arkadaslar bir goz atabilir. burada da pentax'in oldukca begendigim reklam kampanyasi var.
ekranci, makinen hayırlı olsun.
Fatih abi sen beni güldürdün, Allah'da seni güldürsün.
Ekrancı hoşgeldin, makinen hayırlı olsun. Ben şahsi fikrimi yazayım 28-75 benimde çok beğendiğim ve almak istediğim bir objektif ama 70-300 için Tamron almazdım ben ya Sigma ya da 50-200 Pentax alırdım. Geniş açı için 10-20 diyorum. Bunlar benim şahsi fikrim.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
022206 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
016901 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk