netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

tşk.yorumlar için.
hamsikoy tek kare ,elde çekim.raw 3 pozlama yaptım ps de.

Tarih: 1 Kasım 2007, 23:39 - İp: 85.***.**1.99
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

HDR'ler genellikle gerçek dışı acayip renklerde çıkıyor, seninki tam aradığım tad olmuş, gerçek üstü renkler ve ışıklandırmaya yol açmadan doğal görünümlü olarak dynamic range'i artırmış. Tripodlu arka arka arkaya çekim yapılsaydı, içerideki kumlanma olmazdı.
+1 mi, +2 mi, 0 mı, -1 mi hangi pozlamaları birleştirdin

#hamsikoy' tarafından 01.11.2007 23:59:36 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 1 Kasım 2007, 23:56 - İp: 88.***.**8.163
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

HDR ler aslında gerçek dışı acayip renklerde çıkmıyor,genelde insanlar gözün normalde o ortamda algılamadığı renkleri daha çok seviyor.biraz fantezi yapmaya çalışıyorlar.normalde bence HDR nin amacı bu fotodaki gibi kapının içini gösterebilmek.
+2,+1,-1 ayarladım.lens ise 18-55

Tarih: 2 Kasım 2007, 00:01 - İp: 85.***.**1.99
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

endorf'un mavi leğeni ve Serkan'ın camiden çıkmayışı. Muhteşemsiniz vallahi

Kad-ir, sen bu işi öğrendin bence. HDR uygulaman ve gökyüzünü patlattığın fotoğrafların başarılı.

fhakguder üstadım, özlemiştik güzelim fotoğraflarını. Son eklediklerin de birbirinden güzel özellikle son eklediğin

Sedat'cığım sayende 12-24'ü nasıl kullanmam gerektiğini öğreniyorum.

asinan, adobe bridge CS3'ün meta veri şablonu var. İstediğin bilgileri sen düzenleyip fotoğrafa ekleyebiliyorsun. Şablonu bir kere düzenledin mi toplu olarak fotoğraflara ekleyebiliyorsun. Bir bak istersen.

Serkan yine havai fişekleri patlatmışsın

Gezi tarihinden haberdar ederseniz Ankara'dan destek kuvveti gelir

Tarih: 2 Kasım 2007, 00:04 - İp: 81.***.**8.31
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

@onixon

@realfriend, tripod projesi tamam. Ama üretim zorlukları var. Sanırım askerlik bitene kadar erteliycem o işi. Belki o zaman çalışacağım yerin üretim olanaklarından faydalanma şansım da olur.

@kad-ir hdr güzel olmuş gerçekten. Sade ve yerinde kullanmışsın.

Tarih: 2 Kasım 2007, 00:05 - İp: 88.***.**4.69
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

ulyses işine yararsa tiripod'umun parçalarını gösteren minik çizim şeması var, onu tarayıp gönderebilirim...

Tarih: 2 Kasım 2007, 00:11 - İp: 88.***.**1.93
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

@realfriend, sağol epeyce döküman buldum bende. Gitzonun, Manfrottonun çizimleri var elimde. Onlardan esinlenerek planladım birşeyler. Hesap kısmını tamamladım, 3 boyutlu parça ve montaj çizimlerini yapıyorum halen. Aslında bir günlük iş ama her zaman uğraşmak gelmiyor içimden. Askerlik konusu gündeme oturunca, gidene kadar alabildiğine tembellik etme isteği oluyor.

Tarih: 2 Kasım 2007, 00:22 - İp: 88.***.**4.69
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

ulyses haklısın, Allah kazasız belasız görevini layıkıyla yapıp, geri dönmek nasip etsin...

Tarih: 2 Kasım 2007, 00:25 - İp: 88.***.**1.93
asinan
asinan (üye)
Sakarya / Amatör

Oh be en sonunda bir arkadaş cvp verdi. Teşekkürler foxfo yalnız benim düzenlemem olmaz kanıt niteliği taşıması lazım. Yani elimdeki fotoğrafların benim makinamdan çıktıklarını kanıtlayacak bir program lazım.

Tarih: 2 Kasım 2007, 00:42 - İp: 88.***.**3.105
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

Tarih: 2 Kasım 2007, 00:42 - İp: 85.***.**1.99