Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var.Raw çekmeme rağmen gökyüzü berbat çıkmış,bu foto nasıl bir düzenleme ile adam edilebilinir.
ikinci foto fantezi sadece.beceremedim
#kad-ir' tarafından 01.11.2007 01:00:34 tarihinde düzenlendi.
Kad-ir malesef fazla pozlanmış, patlamış gökyüzüne yapacak birşey yok. Belki montaj yada bulut fırçalarıyla düzenleyebilirsin. Raw çekerken bir iki stop eksik pozlarsan sonra aydınlatma imkanın var ama aşırı pozlarsan malesef detay çıkarmak mümkün değil.
artık resimler yorum kısmının ötesine geçip, hayranlık ile izlenecek şekile geldi... arkadaşlar
Selahattin abi, uygun olan en kısa zamanda gölyazıda fotoğraf çekmekten keyif alırım, ama oradaki bence en büyük espiri, gün doğumu ve batımındaki göldeki yansımalar, hava şartları ve kışın gelmesi dolayısı ile hayalindeki gölyazıyı belki bulamayabilirsin... onun için gölyazı güzrgahı için daha uygun zamanı öneririm, benden daha iyi tanıyan arkadaşlar da fikir almakta fayda var yinede... Ama Sedat'ın da dediği gibi Cumalı'dan birçok kare çıkar, fakat sen manzara fotoğrafı seviyorsun sanırım, karelerinden anladığım kadarı ile... bu noktada da yedigöller, abant tarafı oldukca güzel olur diye düşünmekteyim...
yakın bir zaman da bir gezi yapmakta fayda olduğunu düşünüyorum, sanırım bu geziye şehir dışında olan aile üyeleride ciddi şekilde katılım ve ilgi göstereceklerdir...
selahattin abi, sınavlardan sonra ben bi havalara bakayım, eğer fotoğraf çıkacak gibiyse seni davet ederim, gelmek isteyen bir sürü dostumuz oldu, hep beraber gezeriz..
cumalıkızık'a da uğrarız.. ya da başka güzellikler öğrenirsem oraları da gezeriz.. çok güzel olur. yedigöller abant tarafları da çok iyi olabilir, yedigöllere manzara için çok sıcak bakmıyorum, farklı bir şeyler yakalamak çok zor, gökyüzü hep patlıyor çünkü orman içi genelde az ışık alıyor ağaçlar sebebiyle.. bu da kötü etkiliyor haliyle..
camii fotoğraflarından sonra serkan için dönen muhabbete ben de koptum, çok iyiydi
su damlası çok iyi bir fotoğraf olmuş, mavi leğen
endorf, abi özelden msj attım.
kadir farkettim ki fotoğraf çekerken güneşin olduğu tarafı kadrajın en ufak yerinde tutmak yanlışlıkmış.. diğer tarafı alsaydın bu kadar patlama olmazdı.. aslında makina otomatik pozlamada sana kurtarılabilir oranda gökyüzü bırakması lazımdı ama sanırım sen de + pozlayarak gökyüzünü iyice yoketmişsin.. photoshop'da eksik pozlayarak yeni bir fotoğraf aç, kopyala yapıştır yaparak kurtarabilirsin. ya da aynı yerden 2 ayrı pozlama al, başka yerin gökyüzü olmamış olur
sdtyrdkn, özelden mesaj attım.
Arkayı dörtleyelim..Kalkıyoruz istikamet Eskihisar üzerinden Bursa. Hreket saati'ni Sedat belirleyecek.
Sinan Gölyazı her mevsim güzeldir sanırım.Yaz aylarındaki buharlaşma ve nem daha az olduğundan şimdi daha da güzeldir. Ayrıca Cumalıkızık,Mudanya,İznik,Uludağ yaylaları,Oylat,Suuçtu şelalasi gezecek o kadar çok yer var ki. Bir sefer zaten yetmez.Öyle bir planlama yapalım ki bir gidişte hiç değilse iki yer ziyaret edelim.Sedat'tan haber bekliyoruz.
+1 abi bende eşlik ederim
abi ben tek başıma kalıyorum 3 yatak var.. komşudan da döşek falan alırım, yatılı geziye çeviririz ne dersiniz?
bu arada foto ekleyecektim, gezi heyecanıyla unuttum
keşke geçen hafta geçseydi bu konu, bu haftasonu bursa da gezerdik.. şimdi bir kaç hafta bekleyeceğiz benim sınavlar var malesef.. 23 ünde bitiyor
neyse ben eski bi makroyu düzenledim, onu ekleyeyim..
#sdtyrdkn' tarafından 01.11.2007 08:49:08 tarihinde düzenlendi.
uyku tulumu bluruz,ilerde kamp filan olur hazırlık.
Geçenlerde birini gördüm.Jeep'ini karavan'a çevirmiş. Arkasına da bir motorsiklet koymuş. İmrendim vallahi.Bizim de yavaş yavaş kampçılık konusunda ekipmanı düzmemiz, her koşulda 24 saati doğada geçirebileck şekilde orgaize olmamız lazım. Benim bir zamanlar,çadır, tulum gibi ekipmanım vardı. Birkaç kere kamp yaptığım da olmuştu ama ekipman dağıldı gitti. Hem şimdi çok daha konforlu ve daha hafifelri üretildi.Ben Karaköy Meydanındaki kamp malzemesi satanlara ara sıra uğruyorum. Giysi,Bot vs.gözüme kestiriyorum.
Sedat bir gece konaklama yaparak organize olursak çok daha fazla yer gezeriz.Konaklama işlerini dert etme buluruz pansiyon vs.Ben şahsen konfor meraklısı biri değilim. Beş yıldızlı otel yerine, milyon yıldızlı oteli tercih ederim (Uyku tulumuna girip gökyüzününe seyrederek uyumaktan söz ediyorum)
#camoka' tarafından 01.11.2007 10:06:10 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
054830 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
038924 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk