Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
abi siz burada evimde rahat ettikten sonra benim için hiç sorun yok. hatta mutluluk duyarım.. hem hep beraber olmuş oluruz sen büyüğümüzsün, sana rahat ettiririz..
öğrenciyim, elimden geldiğince size rahatlık sağlamaya çalışırım.. hem sohbet hem fotoğraf çok keyifli olur.. gölyazı da buraya çok yakın, vakit kaybı da olmaz gün doğumunda ve batımında oraya uğrarız, geri kalan zamanlarda gezebildiğimiz kadar gezeriz
#sdtyrdkn' tarafından 01.11.2007 10:27:31 tarihinde düzenlendi.
Sedat sen önce şu sınav işlerini hallet gerisi kolay. Bizim evde de sınav stresi başladı çocuklar bir haftadır oflayıp puflayıp duruyorlar. Onların stresi bize de yansıyor.
kad-ir;
Bu tarz aşırı kontrast farkı olan fotoğraflarda fotoğrafçının nereyi vurgulamak istediği önemlidir. Onun için eksik pozlanmış veya fazla pozlanmış demek çok doğru değil bana göre. Nitekim gökyüzünü yok sayarsak geri kalan bölgelerin doğru pozlandığı görülüyor. Bu tip fotoğraflarda şu üç ihtimalden birini tercih etmek durumundayız. (Tabii ulysesin dediği gibi sonradan bulut efekti eklemek gibi suni yöntemler de var, onları hariç tutarsak) Ya gökyüzünü doğru pozlayıp yeryüzünü feda edeceksin, ya senin yaptığın gibi yerdeki detayları doğru pozlayıp gökyüzünü patlatacaksın, ya da senin çektiğinden 1-1,5 stop eksik pozlayıp biraz yerdeki detayların karanlık, biraz da gökyüzünün tam patlama noktasına gelmeden fazla pozlanmasını tercih edeceksin. Photoshop'tan pek anlamam ama sonradan müdahele etme kolaylığı açısından son yöntemi tercih etmek daha iyi gibi. Dynamic Range'in önemi işte bu tarz fotoğraflarda ortaya çıkıyor. Sony A100'ün en beğendiğim özelliğidir DRO. Keşke Pentax'larda da olsa
sınavlar da iyi olacak inşallah selahattin abi umarım geziyi hakedebilecek kadar iyi olurlar..
bir foto daha ekleyip kaçıyorum
iştahınızı biraz daha kabartayım..
Sedat gittiğimizde bu kayık orda duruyor olur mu
Selahattin abi, malzeme konusunda haklısın. hiç bişey olmasa en azından treking için birşeyler edinmek lazım. ben karadeniz'e giderken bu tarz şeylere biraz bakmıştım. özellikle pantalon ve diğer giysiler çok önemli. bir de lazım olabilecek şeyleri taşımak için özel sırt çantaları var ergonomik. onlar da çok işe yarıyor. tabi hiç birini almayıp çarşıya çıkar gibi de gidilebilir nihayetinde. ama çadırsız uyku tulumunu tavsiye etmem. bir sefer denemiştim okurken. Allahtan verilmiş sadakamız varmış. bir ara görüştüğümüzde anlatırım o hikayeyi
Kadr-i, bitpirenin anlattığı 3. yöntemle çekersen şayet, yani tam doğru pozlama olmasa bile sonuçta detayları tamamen kaybetmeyecek şekilde biraz ondan biraz bundan diye pozlarsan sonradan raw pozunu -1,0,+1 pozlama telafileri ile çoğaltıp HDR yapabilirsin. zaten HDR'nin asıl çıkış noktası da bu tür pozların dengelenmesi içindir. Şu anda programın ismi aklıma gelmiyor ancak en çok kullanılanın sitesine baktığında uygulama ile ilgili çok güzel örnek fotoğraflar görebilirsin. Bizde ise genelde HDR'yi kasvetli fotoğraflar yaratmak için kullanıyorlar
Bu arada Casio 2008 yılında saniyede 60 kare çekebilen bir slr-like fotoğraf makinesi çıkartıyormuş.
Casio Makineli Tüfek
Sedat'ın fotoğraflarına bakınca önce çizme almak gerekiyor diye düşündüm. Hem daha önceki, hem de bu fotoğrafta şu otomobil lastikleri orada olmasa fotoğrafın değeri nasıl kat be kat artacak diye düşündüm. İmkan dahilinde bu türde düzenlemeleri de yapmak gerekiyor. Bunun için önce çizme sonra kas gücü ve sandal sahibinin müsaadesi gerekiyor. çekim bittikten sonra eski haline getirmek de cabası.
Enis 6 kare olmasın. Bugün için biraz imkansız gibi geldi bana.Haberi nereden aldın?
#camoka' tarafından 01.11.2007 12:11:07 tarihinde düzenlendi.
evet camoka abi öle cici elbiselerle doğada ham oluruz :=)
sarı balıkçı tipi plastik çizme + tulum + uyku tulumu + eldiven %100 şart.Rahat çekimlr yakabilmek için. (75 ytl filan 3'ü)
Orası çamur, burası sulak ,tozlu,paçamdan birşey kaçtı :D olmaz :D
bunlara ek,hani güvenlik için
9mm çekme ipi + emniyet kemeri + ,ekipten 1 kişide bulunursa iyi olur ,aksesuar. (50-100ytl arası)
#onixon' tarafından 01.11.2007 12:26:30 tarihinde düzenlendi.
Japon Casio şirketi, dünyanın en hızlı dijital fotoğraf makinesini tanıttı.
2008 yılında piyasaya çıkacak olan makine, saniyede 60 adet 6.0-mega piksel çözünürlükte fotoğraf çekebiliyor.
Süper hızlı kamera, saniyede 300 karelik video çekimi yapabiliyor.
Selahattin abi birçok kayıkhane var orada, ve bu şekilde tekerlek olmayan da kayıklar mevcut... anlaşıldı güzel havada gitmek artık şart oldu... sabah gün doğumu gölyazı, sonrasında cumalı, dağ yolu ve dağ, akabinde akşama yakın gölyazı ve dönüş şeklinde ağır bir program olabilir...
Saniyede 60 kare, Film çeker gibi. Buna kart dayanmaz. Hele bir de RAW çekebiliyorsa.
Serkan, Emniyet kemeri, emniyet ipi, çizme, baret benden. Halihazırda mevcut.
Çadır ve uyku tulumuna, ayrıca diğer kamp malzemelerne bakacağız.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
054930 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
038924 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk