netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

IE sürüm 6 ile görünmüyor. Opera'da ve Panda IE Exif ile IE'da görünüyor.
[Image]
Make = PENTAX Corporation
Model = PENTAX K10D
Orientation = top/left
Software = Adobe Photoshop CS3 Windows
Date Time = 2007-10-29 11:04:05

[Camera]
Exposure Time = 1/125"
F Number = F11
Exposure Program = Aperture priority
ISO Speed Ratings = 200
Exif Version = Version 2.21
Date Time Original = 2007-10-14 07:53:14
Date Time Digitized = 2007-10-14 07:53:14
Shutter Speed Value = 6.97 TV
Aperture Value = 6.92 AV
Exposure Bias Value = +1EV
Metering Mode = Pattern
Flash = Flash did not fire, compulsory flash mode
Focal Length = 17mm
Color Space = Uncalibrated
Exif Image Width = 1119
Exif Image Height = 863
Sensing Method = One-chip color area sensor
Custom Rendered = Normal process
Exposure Mode = Manual exposure
White Balance = Auto white balance
Focal Length In 35mm Film = 25mm
Scene Capture Type = Normal
Contrast = Hard
Saturation = Normal
Sharpness = Hard
Subject Distance Range = Distant view

[Thumbnail]
Thumbnail = 160 x 123

#hamsikoy' tarafından 29.10.2007 11:42:22 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Ekim 2007, 11:31 - İp: 85.***.**5.51
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Biri benimle dalga geçiyor herhalde. Bir açıyorum fotoğraf yok.Bir açıyorum yüklenmiş. Sebebi grevci Telekom çalışanları ise olsun varsın.

Hamsiköy dökümünü yaptığın bilgiler benim fotoğrafa ait mi? Ben bunu orjinal fotoğraflarda görüyorum ama siteye yüklenenlerinkini nasıl görebilirim.Bir de kendi yüklediklerimde herkesin bunu görebildiğinden nasıl emin olabilirim? Aydınlatırsan sevinirim.Programlar konusundaki bilgisizliğimi bağışla her şeyi tamamen el yordamı ve deneme yanılma ile çözmeye çalışıyorum.Selamlar.

Tarih: 29 Ekim 2007, 12:19 - İp: 85.***.**3.89
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

kapadokya'dan çok harika bir fotoğraf yine..

arkadaşlar k100d süper 1100 ytl 12 ay taksitle satılıyor inanabiliyor musunuz? inanılmaz iyi bir fiyat, ben başka makina önermiyorum kimseye..

bu arada hamsiköy madem sende var kumanda, kazanırsan sende olacak fazladan kumandayı istesem ayıp etmiş olur muyum?

Tarih: 29 Ekim 2007, 12:43 - İp: 85.***.**5.131
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Sedat Kapadokya eskidi artık, yedigöller'den taze kareleri bekliyoruz.

Tarih: 29 Ekim 2007, 12:47 - İp: 85.***.**3.89
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili camoka, onixon'un önerisiyle exif bilgilerini görmek için Opera kullanıyordum bir zamanlar, poz süresini kesirli rakam şeklinde göstermediği için başka şeyler ararken bunu buldum
tıklayın
gördüğün şekilde her fotoğrafın exif bilgilerini gösteriyor. Sanırım PS'de save for web seçeneği ile kaydedince, Mihov Image resizer ile boyutunu değiştirince exif bilgileri de kayboluyor.

sdtyrdkn, geldiğinde kumanda senin... amati ve onixon ne kadar zamanda geldiğini söyler.
İngilizce okuyanlara bendekini (kitabın ilk baskısı, hatta matbaada basılmadan önce renkli printer çıktısı ile oluşturulmuş spiral ciltli) gönderirim, ilk isteyen malı götürüyor...

Tarih: 29 Ekim 2007, 13:11 - İp: 85.***.**5.51
bariss
bariss (üye)
Bursa / Amatör

Arkadaşlar çok iyi ilerliyorsunuz.Zaman ayırıp bende katkıda bulunmak istiyorum fakat bir yandan okul bir yandan kurs bütün vaktimi çalıyor.Birde ben kurs vermeye başladım çalışıp döküman hazırlamam lazım.Özel işleride katınca hiç zaman kalmıyor.Üstüne üstlük sistem raydan çıktı pshop bazı nedenlerden dolayı çalışmıyor.2 dvd dokunulmamış raw fotoğraf birikti.Ama önce zaman bulup 0 dan bilgisayar kurulumu yapmam lazım.Neyse eskilerden bir tane ekliyelim

PL filtre var.
Gölyazı.

avs hoşgeldin,makinan hayırlı olsun

erex beğenin için teşekkürler.

Son hatırladıklarımdan,
amati, son şile fotoğrafı
camoka, son kapadokya fotoğrafı
güzel olmuş.Unuttugum varsa affola zamanım az detaylı inceleyemedim.
Kadir son çiçek fotoğrafın daha iyi olabilirmiş bence.O fotoğrafta ya saturation fazla yada contrast az.Çiçeğin detayları sarıda kaybolmuş.Bide diyaframı açıp kadrajı değiştirip çiçeğe yaklaşsan arkaplanı biraz daha silip çiçeği öne çıkarabilirdin diye düşünüyorum.

ulyses yeni lensin hayırlı olsun.
Bende geniş açı ile tele istiyorum ama malum öğrencilik.Bakalım ne zaman kısmet olacak.

Bu arada benim renk sorunumun nedenini buldum.Her sitenin kendine has algoritması var ve fotograf yüklerken kimisi renk çözünürlüğünden ödün veeriyor kimide fotoğrafın boyutunu sıkıştırıp keskinlikten ödün veriyor.Bu yüzden hiç bir zaman bilgisayarımda gördüğüm gibi sonuç elde edemiyorum.Yeni siteler keşfetmek lazım.
Bu sorun herkeste oluyormu acaba ?

Örnek 2 link
Birisi benim keskinlikten ödün verip buraya koyduğum öbürü ise renkleri soluk olan.
İnceleyip yorum yazarsanız sevinirim.Sizdede farklı gözüküyormu?

Yumuşak olan>>> http://aycu02.webshots.com/image/31881/2004725111587225429_rs.jpg
Soluk renkli olan>>> http://img153.imageshack.us/img153/1699/imgp4371alg1.jpg

Tarih: 29 Ekim 2007, 13:44 - İp: 85.***.**0.126
bariss
bariss (üye)
Bursa / Amatör

Şu pentaxworlde bizde bir el atalım.Çorbada tuzumuz bulunsun

Tarih: 29 Ekim 2007, 13:46 - İp: 85.***.**0.126
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Hamsiköy teşekkürler.

Tarih: 29 Ekim 2007, 13:53 - İp: 85.***.**3.89
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

hamsiköy teşekkürler

barış, fotoğraf çok karanlık gözüktü gözüme..

Tarih: 29 Ekim 2007, 13:55 - İp: 85.***.**5.131
bariss
bariss (üye)
Bursa / Amatör

Sedat bende bayağı parlak duruyor.

linklere bakarmısın fark görebilecekmisin?

Tarih: 29 Ekim 2007, 13:58 - İp: 85.***.**0.126