netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Bir araba dolusu testi.

Tarih: 28 Ekim 2007, 19:21 - İp: 85.***.**3.89
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Camoka hocam cam gibi fotograf,valla bana 17-70 alıracaksın en sonunda.

Bugün İzmir kuş cennetine gittik.Berbat bir hava vardı.ne kuş vardı ne de cennet.Ben de çiçek çektim.

Tarih: 28 Ekim 2007, 19:34 - İp: 85.***.**8.26
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Kad-ir kardeşim alacak o kadar çok şey var ki.Bu adamlar bizi batıracaklar. Kendimi frenlemeya çalışıyorum.Bir de ABD'ye giden gelen birilerini kolluyorum.Bizim piyasa ateş pahası.Yakında bu çiçekleri de bulamıyacağız çekmek için. Yoksa boşuna mı alıyoruz bu ekipmanı?

Pentaxworld, oylama görevimiz tamamdır.

Tarih: 28 Ekim 2007, 20:06 - İp: 85.***.**7.59
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Kuş bulamadık,boş dönmeyelim.Kuru bir ağaç,zaten üç-beş tane var.Bu kuşlar nerelerde konaklıyor çok merak ettim.

Makineyi ve tele objektifi aldık ya,kendimizi doğa fotografçısı zannediyoruz.Ama boşuna bakıyorum ,çekecek bir şey yok zaten.
Canon kompakt ile çekilmiş artistik bir poz.

Tarih: 28 Ekim 2007, 20:24 - İp: 85.***.**8.26
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

endorf, camoka oy için teşekkürler.

#hamsikoy' tarafından 28.10.2007 21:26:48 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Ekim 2007, 20:31 - İp: 88.***.**9.246
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

camoka üstad kadraj çok güzel ama renkler biraz yeşile kaymış galiba şaka bir yana güzel bir kare..

ben de oy vardim pentaxworld'e

Tarih: 28 Ekim 2007, 21:12 - İp: 81.***.**1.214
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar, merhaba. Hepiniz harika gidiyorsunuz maşallah. Bu güzel kareler ve dostluk başka bir yerde bulunmaz. İyi ki varsınız..
Epydir uğrayanadım, Aklımda kaldığı kadarıyla:
Ddeniz, harika gidiyorsun kareler çok güzel eline sağlık.

Sevgili Hamsiköy "Uçak makrosu" Ayışığı ve kaplumbağa süper olmuş. Cuma günü işteyken PentaxForums dam mesaj gelmişti, hadi bir bakayım dedim ve sadece Sinan' ın Dolma fotoğrafı gözüme tanıdık geldi. O nu ve hoşuma giden iki fotoğrafı oylayıp çıktım. Senin fotoğrafın olduğunu bugün öğrendim, kusura bakma. İnşallah beğendiğim diğer iki fotoğrafın birisi seninkidir.

Bariss, gölyazı fotoğrafın çok hoş olmuş. Ben vibrance etkisini kullanmıyordum, fotoğrafın bana cesaret verdi. Eline sağlık.

Sevgili "Photoshop Workshop" ekibi, imrendim bende.. Bilseydim baskın yapardım Ama ben çok kötü bir öğrenciyim, Realfriend eminim beni dışarı atardı Ekip çalışması pasta da güzel olmuş

Sedat, tatilden elin epey dolu gelmişsin anlaşılan. eline sağlık.

Ahmed' cim, uzun pozlama şile fotoğrafı çok güzel, yine bir Amati klasiği..

Serkan, etrafa elindeki lense göre bakmak ve görmek diye buna denir herhalde

Sevgili Avs, aramıza hoşgeldin. Fotoğrafların çok güzel, bizim de senden öğreneceklerimiz olacaktır. Makinan hayırlı olsun.

Sevgili Endorf, makro süper olmuş. Rekler ve arının uyumu, detaylar mükemmel. Eline sağlık.

Sevgili Selahattin Bey, araba ve testiler mükemmel Elinize sağlık. Yalnız siz bu siteden yüklemeye başladıktan sonra sizin exif ler okunamaz oldu.

Kadir, yine de eli boş dönmemişsin, sarı çiçek güzel olmuş.

Tarih: 28 Ekim 2007, 21:50 - İp: 85.***.**7.6
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

arkadaşlar yine çok güzel fotoğraflar, elinize sağlık.

Sedat gözlerinden öperim kardeşim.

Erhan abi estağfurullah. Siz varken biz oturur ders dinleriz...

Saygılarımı sunarım.

Tarih: 28 Ekim 2007, 22:39 - İp: 88.***.**8.206
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Arkadaşlar yine çok güzel fotoğraflar gelmiş. Pentaxworld de benden de bir oy.

Haftasonu köye gittim bende. Ne yazıkki 14mm lensim ben gittikten sonra gelmiş, onunla çekmek için yeniden dağa bayır çıkmayı düşünüyorum. Bu arada makinemde bir problem var. Af doğru yapılamamaya başladı. Özellikle bu gün 14mm ile evde yaptığım denemelerde farkettim bu durumu. Aşağıdaki fotoğraflarda 28-70 ile çekilmişti ve bir netsizlik durumu var yine. Bu af sensörü tam olarak nerededir? Kirlenmeden kaynaklı bir durum olabilirmi?

Pentax 28-70 f/4 AL

Tarih: 28 Ekim 2007, 23:20 - İp: 85.***.**7.2
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

özür dilerim diğer arkadaşlardan.. onlara yorum yapmayı unuttum, makrolar, manzaralar.. hepinizin ellerine sağlık. sinan abimden de anlamlı kareler gelmiş. teşekkür ediyorum göremeyenler adına..

recep abicim eywallah

bu arada tek çekim 1000YTL'ye k100d süper çıkmış ya.. nasıl bir fiyat öyle.. lens fiyatına!

bu arada fotokritik'te günün fotoğrafları arasına giren bir eskişehir fotoğrafım biri tarafından çalınarak eklenmiş ve o kişinin portfolyosundan tekrar günün fotoğraflarına girmiş sanırım. ben girdiğimde üyeliğini ve fotoğrafı silmişlerdi çalan insanın.. mp3 dinleyen biri olarak fazla tepki gösteremedim haliyle

bir gölyazı fotoğrafı: sigma 12-24. iso400de elde çektim ve PS ile pozlamayı arttırdım. fazlalaşan noise'un tamamını neatimage ile sildim.

Tarih: 28 Ekim 2007, 23:20 - İp: 81.***.**1.214