netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

uyuya kalmışım :d köprü üstü :D yalan oldu :D

Tarih: 28 Ekim 2007, 11:47 - İp: 85.***.**2.54
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

http://www.istanbulmarathon.org/ sitesinde yazılanlardan cuma gününe kadar koşuya yazılmayanlar köprüye çıkamayacak olarak yorumladığımdan ben de gitmedim.

Tarih: 28 Ekim 2007, 12:01 - İp: 88.***.**5.227
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Serkan günaydın.Sen uyumaya devam et , makinasını kapan köprüyü geçti ,fotoğrafları çekti haberin yok.

Hamsiköy küçültmede orijinal dosya boyutunun büyüklüğü sıkıştırmada bozulma ile doğru orantılı.

Şimdi 15mb.lık bir DNG yi 600 piksel kenar uzunluğuna düşürmek demek, neredeyse 150-250 kb. lık bir dosya haline getirmek demek.Hatalı hesaplamadıysam bu 1/1000 gibi bir oran demek.Bu kadar küçültemedede bozulma kaçınılmaz olur.

Orijinal DNG dosya boyutu atıyorum 1.5 mb. olsa idi aynı ebada küçültme oranı 1/100 gibi olurdu.O zamanda sıkıştırma miktarı 10 misli azaldığı için bozulmada o oranda daha az olurdu.

Tarih: 28 Ekim 2007, 12:05 - İp: 88.***.**1.43
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Bu durumda PPG artistleri DNG yerine, 2 MB JPEG çekseler daha iyi.

Tarih: 28 Ekim 2007, 12:12 - İp: 88.***.**5.227
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

sevgili hamsiköy, sağol.. bu arada bir noktayı düzeltelim, PPG de uzun kenar değil yükseklik 600 alınıyor, bu da yaklaşık 300-350 Kb a kadar kayıt demek.. Ancak dik kadrajda da yükseklik 600 alındığından bu yataya göre daha fazla bir küçülme demek.

Tarih: 28 Ekim 2007, 12:24 - İp: 88.***.**7.77
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

serkan bizde senden köprü üzerinden çekilmiş çok güzel fotolar bekliyorduk
istavritle ne güzel pozlar çıkardı.
başka katılacak olan varmıydı acaba

Tarih: 28 Ekim 2007, 12:26 - İp: 85.***.**8.26
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

bu arada söylemeyi unuttum, 14 ve 43 e birer oy da benden gitti..

Tarih: 28 Ekim 2007, 12:30 - İp: 88.***.**7.77
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Maratondan ziyade, Milli Birlik ve Beraberliğie dönüşen muhteşem bir çoşku oldu...

Tarih: 28 Ekim 2007, 12:50 - İp: 88.***.**3.217
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

kad-ir valal iyi kareler ıkabilirdi olmadı birdahaki sefere.

Komutan kesin giderdi dedim köprüye gitmemiş tele ile tembellik yapmış =)

29ekim kutlamalarını nerden izleyecez yer alalım.

Ben derim beylerbeyine gelmeden köprü ayağına yaklaşırken açık sahil şeriti var yanlış hatırlamıyorsam orası iyi gibi gelmekte.Hem köprüyü hemde denizi fazla kesen yapı olmadan izlenir gibi,keşife gerek varmı ?

Kadir topbaş amca dolmabahçeden izleyecek.Bu arada.

Tarih: 28 Ekim 2007, 13:56 - İp: 85.***.**2.54
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Serkancım, senin gibi genç arkadaslarımız dururken bize sıra mı gelir

Tarih: 28 Ekim 2007, 19:12 - İp: 88.***.**3.217