Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Tekrar Merhaba,
Mesajıma çok çabuk karşılık verdiğiniz ve içten hoşgeldin mesajlarınız için teşekkür ederim... ayrıca yorumlarınızda benim için çok önemli . Serkan İş Kule fotoğrafın antreman bile olsa çok hoş , cuma gecesi ordaymışsın hemen yanındaki Sabancı binalarınıda yatayda ve düşeyde gece ışıklandırmışlar. Dikkatinden kaçtığını düşünmüyorum. O güzel köprü fotoğraflarından sonra eminim bu binanında gece aydınlatılmış halini senin karelerinden izleyeceğiz (belkide çoktan çekmişsindir ) .
Gönderdiğim ilk foto Valencia/İspanyadan . "Sanat ve ilim şehri" diye ünlü mimar ve dizaynır Santiago Calatrava ve Félix Candela nın eseridir. Sadece 1 gün kaldığım ve ışığın güçlü olduğu saatlerde ziyaret ettiğim için fotoğraflarda daha çok kadraja dikkat etmeye çalıştım.
Önce gönderdiğim 2. gün batımı fotoğrafımda ise farklı bir oran ve duygu yakalmaya çalıştım .Ben buna 1/2/3 dedim .Gözün resme girdiği kısma 1 (kumsal), merkeze 2 (deniz) ve çıkışa 3 (gökyüzü) oranını yerleştirerek . Çıkışa 3 oranını yerleştirerek göz resimden ayrılırken hatırda kalmasını istedim.
İlginizi çektiği için Valencia dan bir kare daha gönderiyorum. Biraz crop ve azca kontrast var. Beyaz çok güçlü
Geceyi orda geçiremediğim için çok üzüldüm. Ayrıca bu forma sahip bir yapıda , Serkan'nın istavriti de çok güzel etkiler yaratabilirdi...
#avs' tarafından 27.10.2007 13:40:11 tarihinde düzenlendi.
bunlar yapıysa bizim yapılar gecekondu :D (yeni 4.levent ouşumları)
Merhaba,
Birazcık da olsa ara vermeye hiç gelimiyor çok hoş karelerle dolmuş forum. Teker teker yazmak zor...
AVS hayırlı olsun makinen, İspanya güzelmiş. Comenius projeleri kapsamında bu Kasım ayında İspanya ziyareti var bizim okulda ama ben geri durdum, geçti gerçi ama keşke dedim şimdi...
Hamsiköy bahsettiğin Yedigöller gezisi hakkında daha geniş bilgi alabilir miyim, malum aynı ildeniz... İsterseniz özelden de mail atabilirsiniz...
Serkan sana bir mail attım bilgin olsun.
Kadir benim mesaj göndermeme gerek kalmadı sana daha tazesi geldi.
avs hayırlı olsun makinan.iyi günlerde kullan.
böyle giderse forum bize yetmiycek
arkadaşlar merhaba..
eğitim fotoğrafları da diğer fotoğraflar da çok güzel :D
8mm epey popüler olmaya başladı.. kim bilir ne kareler gelicek daha..
bu arada benim monitörümde problem var, o yüzden işlediğim fotoğraflar acayip çıkıyor..netsizlikler o yüzden kaynaklanıyor olabilir.. bir süre daha fotoğrafları bekleticem galiba
filmle yapılan çekimlerdeki deformasyon etkisi yaratmaya çalıştık bu fotoğrafta çekim kız arkadaşıma ait.
bu arada arkadaşlar sorular sormuş.. parasoley takınca kararma çok fazla oluyor ama takmayınca normal çıkıyor.. parasoley sabit değil yani.. sabit olan çıkıntılar da var ama sabit olan çıkıntılar kararma yapmıyor. filtre takma imkanım olmadı ama sorun çıkacağını sanmıyorum..
yedigöllerde ağaçlar 2haftaya kızarır muhtemelen.. biz gittiğimizde yeşildi gördüğünüz üzere..
umarım daha geç kalmaz yaprak dökümü
bir de yedigöllerde çekim çok zor onu belirtmek isterim. farklı bir çekim yapmak zor oluyor.. yani her yer ağaç ve su, farklı bir şey çıkartmak zor.. derinlik yaratmak zor..
o konuda hazırlıklı olun..
sinan abi, fotoğraflar çok güzel.. ah orada olabilseydim, çok özledim sizleri.. recep abi'den ders almak da iyi olurdu ahmed abi, sinan abi, enis abi, recep abi, serkan.. hepinize selamlar tek tek
Arkadaşlar herkese selam
Hekse beğenilerinden ve yorumlarından dolyı teşekürler.
AVS Makinan hayırlı olsun. Güzel kareler çekşmişsin..
Ulyes, Kadir haklısınız Fas,ta, fotoğraf çekmek için çok malzeme var.
Eminim sizler burda osanız, çok güzel kareler çekersiniz.
14 ve 43 bir destekte benden.
onixon kule çarşısı çok güzel olmuş.
Asilahdan iki kare
Sahilde tek başına
Küçük Kale
d.deniz kumsaldaki fotoda gökyüzünde noise mi var,benim monitör den mi acaba .
Arkadaşlar 28-29 Ekim Hep beraber sokaklarda Cumhuriyet coşkusunu fotograflayıp,paylaşalım.
Umarım bu coşkuya gölge düşmez,bir pislik yapmazlar umarım.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
043630 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
037024 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk