netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

@kad-ir şansız olmuş,

@camoka , sonbohar esinitleri yavaş yavaş belli oluyor.

@sedat güzel tonlar güzel kare

@ulyses lensin tekrardan hayırlı olsun

bende 1-2 kare koyiyim,

#onixon' tarafından 28.10.2007 23:24:05 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Ekim 2007, 23:21 - İp: 85.***.**2.54
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Pentax 28-70

Tarih: 28 Ekim 2007, 23:22 - İp: 85.***.**7.2
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

sevgili erex teşekkürler..
sdtyrdkn fotoğraf çok başarılı.
ulyses lensin hayırlı olsun.
onixon fotoğraflar çok güzel olmuş, kemer yerine kubbeyi merkezlesen simetri nasıl olurdu acaba?

Tarih: 28 Ekim 2007, 23:41 - İp: 88.***.**7.77
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Alıntıdır.

Tarih: 29 Ekim 2007, 00:10 - İp: 85.***.**4.235
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Teşekkür ederim arkadaşlar. Paylaşmaya değer kareler çekince yeni lensimle buraya koyarım artık. Ama ilk izlenimlerim çok çok iyi. Zaten lens kutudan çıkınca bayağı bir şaşırdım. 77mm nin geniş olacağını biliyordum ama görünce yine de garip geldi, kocaman bir ağzı var lensin. Body kalitesi inanılmaz yüksek. Makine bile yanında gösterişsiz kaldı. İlk yaptığım deneme çekimlerinde, yarı karanlık odada bile f/2.8 le elde çekim yapabilmek çok hoşuma gitti. Ama en güzel sonuçlar f8-f11 de herzaman olduğu gibi. Çok geniş bir açı sunmasına rağmen fotoğrafta minimum eğilme oluşuyor, ki bu bazen tersi tercih edilen bir durum olmasına rağmen benim açımdan iyi birşey.

Tarih: 29 Ekim 2007, 00:29 - İp: 85.***.**7.2
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Ulyses lensin hayırlı olsun,lens ne kadara mal oldu.

Tarih: 29 Ekim 2007, 00:45 - İp: 85.***.**4.235
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

@kad-ir kargo dahil 492usd ye aldım e-bay den. Birde 77mm Hoya u/v filtre hediyesi var.

Bu arada artan lens sayısıyla birlikte artık yetmemeye başlayan Lowepro Nowa 2 çantam ve 18-55 kit lensim satılıktır. Olurda k10d yi kit lensle almak isteyen bir tanıdığınız olursa uygun bir fiyata verebilirim ikisini de.

#ulyses' tarafından 29.10.2007 00:50:08 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Ekim 2007, 00:46 - İp: 85.***.**7.2
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili ulyses, prime lensini güle güle kullan. Afrika'dan sonra Türkiye'de neler çekiliyormuş bu lensle göreceğimize seviniyorum.Burada AF hakkında konuşmadığımız bir şeyi yeni öğrendim: AF sensörün piksel düzeyinde kapladığı alan bizim vizörde gördüğümüz çizgilerden daha geniş olduğu için, odakladığımızı zannettiğimiz yerin hemen yanındaki daha kontrastlı başka bir yere odaklama yapabiliyormuş.
erex, sdtyrdkn, ulyses teşekkür.
Arkadaşlar pentaxworld'de şimdiye kadar 121 oy kullanılmış ilk üç yarışmacı arasında sadece bir oy farkı varmış. Henüz oy kullanmamış olanlar burada 17YTL ceza yok ama yine de hakkınızı kullanmak isterseniz süre azalıyor, çarşamba son. Bu yarışmada verilen küçük hediyelerin ikisini de daha önce zaten (yanında yazan değerin üçte birine ebay'dan) satın almıştım ama adımın yanına "contest winner" yazılmasını çok istiyorum. Israrlı tekrarım bundandır. Oy vermeyenler beğenmediyseniz yapıcı eleştirilerinizle yardım edin, gelecek aylardaki çalışmalarıma ışık tutun. Hediyeli yarışmalara bir örnek Lee'nin düzenlediği €50,000 ödüllü "make history" yarışması halen devam ediyor. Gönderilen fotoğrafları hemen reklamlarında, dergilerde kullanmaya başlıyorlar, ücretsiz, telifsiz fotoğraf bulmak için uyanıkça bir yöntem olabilir. Değer fotoğraf bulunmazsa ödül verilmeyebilirmiş! Bu kadar büyük ödüllü yarışma görmemiştim zaten, İtiraz halinde İtalya'daki mahkemeler adres gösteriliyor.

Tarih: 29 Ekim 2007, 10:22 - İp: 85.***.**5.51
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Adresi yazmayı unutmuşum:
Lee yarışmasının başvuru linki burada.
onixon, o çeşmenin etrafındaki duvarı kim yıktıysa... şimdiye kadar neredeymiş?

#hamsikoy' tarafından 29.10.2007 10:30:08 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Ekim 2007, 10:25 - İp: 85.***.**5.51
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Sevgili Erhan Bey bu fotoğrafı imageshack'tan yükledim.Bir inceler misin. Exif'ler çıkıyor mu? Yoksa ben başka bir hata mı yapıyorum?Veya bir program eksiğim mi var? Zira fotoğraflara yer açmak için bazı programları silmiştim.
Bırak Exif'i fotoğraf bile çıkmamış.Allahım sen bana sabır ver.

#camoka' tarafından 29.10.2007 12:12:20 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Ekim 2007, 11:20 - İp: 85.***.**3.89