Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Biraz abarttım farkındayım.
![](https://www.netfotograf.com/assets/images/smiley/smiley17.gif)
İstanbul daki gece kutlamaları Tv den muhteşem görünüyor.Umarım Pentax İstanbul ekibinden arkaşlar bu gösterileri kaçırmamıştır ve umarım bizlerle paylaşır.
Serkan kaçırmaz diye düşünüyorum ama.
Evet köprü ışıklandırmaları muhteşem görünüyor.
Gelincik bahçesi.
Pentax K10D
Pentax 16-45mm.
ben sahile gidip çekim yapmayı denedim. ancak hem atışlar başladığında henüz daha arabadaydım (20:00 dendiği halde 19:45'de başladı) hem de sahil şeridi tıklım tıklım doluydu. malesef tripodu kurup düzgün çekim yapacak bir yer yoktu. o yüzden çekimler heba oldu
milletin artık fotoğrafçılara da saygısı kalmamış canım
dönüşte de feci trafik vardı. yol ortasında arabayı 45 dk stop edip bekledik.
neyse benim umudum onixon ve komutanda artık. onların evleri uzaktan boğazı görüyordu
Önceki yıllardan farklı olarak sadece bayramda değil öncesinden başlayan bir bayrak çoşkusu var heryerde. Bu yaşıma değin bu kadar yaygın bayrak, coşkulu bayramlar, birlik duygusunun sel olup aktığını görmemiştim.
Ulyses, lensinle sanki, detay görünmeyecek, karanlık çıkacak yerlerde bile ışık gördüm gibi hissettim. Sanki sensörün az ışığa duyarlılığını artırıyor senin bu lens ( diğer taraftan hızlı eski lensler gibi normal ışığı patlatmıyor). Çok çek, çok gönder.
Sevgili AS, senin astigmat sorunu ne oldu? Gözlük aldın mı? LL--80 aldın mı? Eğrilik düzeltmesi gerekmeyen kareler çekebilmek için LL-80 aldım ya işe yaradı sanırım, eskisine oranla çok az yine tek tük atlamalar oluyordu. Pek çok yabancı forumda aylardır konuşulan bir konu varmış: imajlar saat yönünde eğik çıkıyor. Belki deklanşöre basarken makinayı biraz eğiyoruz, belki sensör hareket ediyor. Çok sayıda kişi tripod üzerinde test yaptıktan sonra makinaları servise göndermişler. 6-8 hafta makinalarından ayrı kaldıktan sonra hiç bir şey değişmeden geri gelmiş (bunlar bizim gibi Almanya'ya bağlı Avrupa ülkeleri), ülkelere göre değişiyor 1-2 kişinin makinası yenilenmiş. Benim makinayı tripoda oturtup, SR'yi tamamen kapattıktan sonra eni boyu LL-80'de hiç yapmadığım titizlikle denkleştirip çektim. PS'de bakınca sırası ile çektiğim 3 değişik karenin aslında vizörden göründüğü gibi düz olmadığını, pek çok kişi ile aynı şekilde 0.73, 0.78, 0.55 derece saatin ters yönünde düzeltme istediğini gördüm. Senin makinayı da kontrol et, boşuna gözlük alma
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
043930 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
037224 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk