Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
ulyses abi güzel kareler. detaylar çok iyi.. hamsiköy e katılıyorum. fill light mı yapıyorsun yoksa ?
sinan abi ilk fotoğraf en güzeli, diğerleri de çok iyi pozlanmış. estetik kareler..
kad-ir fotoğraflarını siyahbeyaz eklesene, siyahbeyaza çevir, kontrast ver.. bakalım neler çıkacak.. bence çok güzel olacaklar..
müsaden olursa ben bir şeyler yapıp ekleyeyim..
@Hamsiköy haklısın. P/S de fill light ile aydınlatma yapıyorum bazen ama eski lensimle bunu yaptığımda ortaya bol noise lu kötü bir görüntü çıkıyordu. Şimdi bütün detaylar seriliyor. Gerçekten inanılmaz ışık alıyor lens, zaten o koca ağzıyla almasa ayıp olurdu. Bu arada dün bahsettiğin olayı okudum bende net de. Daha çok ultra-wide lenslerde karşılaşılan bir durummuş bu af sapması. Kendi lensimde de dikkat ettim f2.8 gibi değerlerde çok sapıtıyor af. F3.5 dan itibaren sorun kalmıyor net alan arttığı için. Zaten düşük f değerlerinde el ile odaklama yapın diyor uzmanlar.
@komutan
kad-ir'in çocuk fotoğrafı.. ben çok beğendim..
sinan abi köprüyü tam kadraj aldığın ilk foto ve son sayfadaki 2 foto çok güzel..
Arkadaşlar Cumhuriyet bayramınız kutlu olsun.Yine birbirinden iyi kareler var.Yarın dilim döndüğünce yorumlamaya çalışacağım.Şimdi Yedi göller macroları yollayayım birkaç tane
sevgili Komutan, bu her biri diğerinden güzel seri fotoğraflarla yaşattın bize oraları
Dikkatini çekti mi neredeyse tüm fotoğraflarında ufuk çizgisi ve dikeyler saat yönünde kaymış...
Saat yönünde kayma yapmayan K10D (yada başka makina) var mı?
teşekkürler sedat,istediğin gibi düzenleme yapabilirsin,hem bana da fikir vermiş olursun.
Komutan teşekkürler,muhteşem kutlamaları bizimle paylaştığın için.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
043930 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
037224 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk