Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
melrock benim ismim de enis de ondan merak ettim bu arada sevindim bu topicte adaşımın olduğundan
Bu arada gece çekimleri için çıkardığım notlar;
*Tripodsuz çekmek riskli,titreme oluşma ihtimali yüksek.
*Daha düşük iso ayarı daha güzel sonuç olacak.
*Enstantane hızı daha düşük olmalı,yine tripod şart.
*Daha iyi bir flash.
*Çocuğu akşam bırakacak birisini bulmak
@kratos bende çok memnun oldum. enis sık rastlanan bir isim değildir. aramıza hoşgeldin.
@kad-ir, notların arasında en önemlisi bence sonda olanı. ilk o maddeyi halletmen lazım. o olursa gerisi kolay
Haklısın melrock,Ama hep çocuğu gezdirelim bahanesiyle makineyi gezdiriyordum.Bu plan işe yaramayacak.
hoşbulduk bende memnun oldum
Arkadaşlar bugün tatili fırsat bilip Efes turu yaptık ailecek.İyi bir arşiv yaptım,"kültürel mirasımız " kategorisi için.
Efes te yüzlerce Japon Turist ve onlarca Amerikalı turist vardı.Özellikle hepsinin Dslr lerine dikkat ettim.Canon ve Nikon dan başka hiç bir marka kullanan görmedim,Bir tane Pentaxlı Japon görsem akraba gibi boynuna sarılacaktım ama göremedim.Hadi Türkiye de çok tanınmıyor,bu Japonlar neden kullanmıyor.en azından bir tane görseydim.
Neyse bu biz makinemizden memnunuz.Amacımız fotograf çekmek.
Bu da bir fotografsever Japon Arkadaşımız.Canon + tamron lens ikilisiyle
sevgili arkadaşlar, yine sayfaların ucu bucağı görünmüyor. Tüm mesajları okumak saatlerimi aldı. Arada bir mesaj dikkatimi çekti: bir C*non kullanıcısı da burada çok hareket olduğunu görüp kendi makinası ile ilgili bir soru sormuş, cevap veren çıkmamış gerçi ama topiğimizin halini özetliyor bu durum. İlk burayı görsem Türkiye'de herkes K10D kullanıyor sanırdım herhalde.
Bu arada herkesee iyi bayramlar...
Kadir tamam izmire geldiğimde bir uğruyayım oraya güzel bir yere benziyor.
Bu arada çektiğin fotoğraflardan sonra farkettiğin eksiklikler doğru.
Özellikle tripodun olduğunda ıso diye bir sorununda olmaz.
Şimdi Efes fotoğraflarını bekliyoruz.Benim orada epey çalışmam var.Bakalım mekanlara bakış açımızdaki farklılıklar nelermiş.
Hamsikoy hoşgeldin,nerelerdesin.özlettin fotolarını.
As,özellikle Zara mağazasının kulesini çekmelisin.ben acemilikten katlettim o güzelim binayı.
Ayrıca bugün Şirince turuda ekledik gezimize,As,sen oraya da gitmişsindir diye tahmin ediyorum.Fotograf için çok güzel ve özel bir mekan.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
039730 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
034824 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk