netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Eskişehirden bir kare daha.
Eskiden hal binası olarak kullanılan pejmurde yıkık dökük bir yermiş.Ama sonra Yılmaz Büyük Erşen buraya harcadığı paralar için epey tepkide alsa bu mekanı adam etmiş.
Şimdi oldukça hoş bir yer olmuş.

Pentax K10D
Pentax 16-45mm.
Tripodsuz elde çekim.
ISO 400

#as' tarafından 12.10.2007 01:20:08 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ekim 2007, 01:19 - İp: 88.***.**8.46
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

AS, Haklısın. Küçültmeler çoğu zman problem olabiliyor malesef. Ben çözüm olarak PS da "image size" yaparken "bicubic sharper" opsiyonunu kullanıyorum. Diğer opsiyonlarda fotoğraf yumuşarken, bu modda tekrar USM ye gerek kalmıyor. (Zaten bildiğin bir şey ise lütfen kaale alma)
Son fotoğrafda mekanda çok güzel fatoğraf da. Eline ssağlık. 16-45mm bu düşük ışıkta bile görevini iyi yapmış. İnşallah memleketimin şehir merkezine gidersem, senin bu çektiğin yerleri ziyaret edeceğim.

Melrock, Karadeniz' in muhteşem güzelliklerini paylaştığın için sağol. Gitmiş kadar oldum ama beri yandan senin de tavsiye ettiğin gibi mutlaka gitmeye karar verdim sayende.

Lazut hocam, kendini özletiyorsun, sanada iyi bayramlar.

#erex' tarafından 12.10.2007 02:17:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ekim 2007, 01:57 - İp: 88.***.**7.85
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

Doğu Karadeniz Yaylaları 3 :

Bu arada bu son fotoğraflardakiler bulut değil. Tüm vadiler, yolları, dağları vs kaplayan bir sis tabakası (yada bulutları mı desem acaba ). Fotoğrafları bölgenin en yüksek noktalarından olan Sal Yaylasından çektim. Oradan daha aşağıda kalan tüm bölge yavaş yavaş fotoğraflarda gördüğünüz sisle kaplanmıştı. Muhteşem bir manzara ve muhteşem bir hisdi orada bulunup bu olayı görebilmek. 3. fotoğrafta ada gibi duran şey ise başka bir dağın sis bulutlarının üzerinde kalabilmiş en tepe noktasıdır. Yani kısacası Karadeniz'in bildiğiniz o yemyeşil vadileri ve dağları aslında o sis bulutlarının altında kaldı bir süreliğine. tabi eğer o saatlerde Sal Yaylasında değil de aşağıda olsaydık göremezdik bu muhteşem doğa olayını.

Erhan abi, benim gittiğim tur döneminde şansıma hava da çok güzel ve uygundu fotoğraf çekmek için. yağmur ancak zaman zaman, o da şiddetsiz ve kısa sürelerle yağmıştı. yani tam fotoğraf çekmelik. örneğin önceki yaz yani 2006 yazında aynı dönemde tam 56 gün hiç durmadan yağmur yağmış ve 56 gün boyunca güneş yüzü görmemiş insanlar. küresel ısınma sanırım oraları da etkiliyor. ama nedemişler, burası Karadeniz. Sağı solu hiç belli olmaz.
ayrıca benim katıldığım tur aynı zamanda da bir foto safariydi. yani normal turlar gibi hızlı hızlı gezdirilen cinsden değildi. yeterince fotoğraf çekmeye fırsatımız oldu. zaten hep fotoğrafçı gözüyle yaptık gezilerimizi ve ona göre ayarladık zamanımızı. isterseniz görüştüğümüz bir zamanda detayları aktarırım size.

#melrock' tarafından 12.10.2007 07:18:09 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ekim 2007, 06:51 - İp: 85.***.**6.75
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

Bu arada Karadeniz'de manzara fotoğrafı çekmek gerçekten çok zor. görüntülerde yarıya kadar hatta daha fazlasında yeşil dağlar yarıdan sonra ise hep gökyüzü olduğu için pozlamalarda çok zorlanıyor insan . ya gökyüzü çok aydınlık oluyor yada dağlar ve yeşillikler koyu. kimi zaman bu dengelemeyi yapmak çok zor. sanırım bu iş en sağlıklı şekilde ancak çekim sonrası pc müdahaleleriyle ve lokal pozlama düzenlemeleriyle olur.

#melrock' tarafından 12.10.2007 07:43:21 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ekim 2007, 07:41 - İp: 85.***.**6.75
yalcinaydi
yalcinaydi (üye)
İzmir / Amatör

melrock,
sanırım ND grad filre kullanmak tek çözüm bu tür koşullarda ya da bracketting yapıp daha sonra PS'de gradient filtre uygulamalı.

Adnan,
evet o bina çok güzel oldu. Üniversiteyi Eskişehir'de okuyup da oradaki şarap evine uğramayan pek azdır. Bilemyeneler için sağda ve soldaki mekanlardan yemeğinizi alıp ortadaki bölümde yiyebiliyrosunuz ya da sadece otrurup sohbet de edebilirsiniz dostlarınızla. Akşamları genelde canlı müzik de olmakta. Büyükerşen şehri görünüm olarak baya adam etti ama yeni belediye seçimlerinde muhtemelen AKP'ye geçilecek çünkü Eskişehir halkı hala şehrin ekonomisinin öğrencilerin sırtına yüklü olduğunu görmezden geliyorlar ve Büyükerşen de eski rektörümüz olarak bunun çok iyi farkında. Yazın esnafların işleri dramtik biçimde azalıyor, kimileri kapanıyor bile. En temizi büyükerşen giderse üniversiteleri de taşıyacaksın da Eskişehirli görecek hanyayı konyayı

İzmirli olduğumuza belki de ben oldum olası sevemedim ama Eskişehir'i denizi yok diye midir bilmem kl

Tarih: 12 Ekim 2007, 10:52 - İp: 81.***.**2.164
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar bende hepinizin Ramazan bayramını tebrik ederim.

Enis fotoğraflar harika eline sağlık.

Tarih: 12 Ekim 2007, 11:12 - İp: 85.***.**5.79
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşlar Ailemizin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim...

Enis

Tarih: 12 Ekim 2007, 11:31 - İp: 88.***.**5.147
murat71
murat71 (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşlar, forumda aktif olarak yazmasamda, fırsat buldukça forumu takip ediyorum.ve yeni katılan arkadaşlarla, büyümeye devam eden bir aile olarak . RAMAZAN BAYRAMINI. tüm arkadaşların kutlar,mutlu,sağlıklı ve huzurlu gecmesini dilerim..

Tarih: 12 Ekim 2007, 12:46 - İp: 85.***.**2.29
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Dostlarım, arkadaşlarım Şeker Bayramınızı kutlar, sağlık mutluk ve esenlikler dilerim. Dostluğumuzun, birlikteliğimizin hep devamı dileğiyle.

Adnan mekan güzel fotoğraf daha güzel.

Melrock, nefis fotolor yüklüyorsun.Tebrikler. en kısa sürede gitmek gerek.

Tarih: 12 Ekim 2007, 15:42 - İp: 81.***.**6.158
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Anladım As, teşekkür ederim.

@erex bicubic sharper açıklaması iyi oldu, ben de neye yarar bu acaba diyordum.

Hepinizin ramazan bayramınızı kutluyorum arkadaşlar. Umarım aileleriniz ve sevdiklerinizle mutlu bir bayram geçirirsiniz.

Tarih: 12 Ekim 2007, 16:44 - İp: 88.***.**6.170