Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Fotoğraflara bakacak vaktim olmadı ama bakacağım en kısa süre içinde.
Hepinizin mubarek ramazan bayramını kutlamak isterim arkdaşlar.Allah bizi hep bir arada tutsun inşaallah.Hepinizi çok seviyorum ve daha nice bayramları beraber yaşarız diye dua ediyorum.
Bu arada sayın büyüklerimiz,sözüm size!!!! Selahattin abi,erhan abi,naci abi,adnan abiiii.Nerede bizim bayram harçlıkları yaa.Buradan el de öpemiyoruz ama idare edin Saygılar abilerimize [>:D
Ahmed alacağın olsun.
Yalçın eskiden Eskişehiri bende sevmezdim.Ama son gidişimde küçük bir avrupa şehri gibi gözüme göründü.Yani güzel ,yaşanılası bir yer olmuş.
Melrock fotoğraflar çok güzel.Anlaşılan iyi gezmişsiniz.
ulyses hangi topikte sordun şimdi karıştırıyor olabilirim ama buradan cevap vereyim.
Pentax DA 12-24mm f/4 AL ED çok iyi bir optik.Hatta Sigma 10-20 den daha iyi.pentax bu optiği 16-45 ile aynı zamanlarda çıkartmıştı.
Optik F/4 ten itibaren oldukça keskin.Bahsettiğin fotoğrafı aşağıya yükledim.
Diyaframın F/5.6 da bile böyle geniş net alan sunmasının nedeni fokusun yapıldığı noktanın uzaktan alınmasından ve objektifin toplam odak uzaklığının az olmasından (12-24mm.) kaynaklanıyor.
Bu lens çok iyi ama biraz pahalı.Sanıyorum 600-700 avro arası fiyatı var.Fiyatı uyarsa tavsiye ederim.
Aynı fotoğrafı küçültüp kontrast ve usm takviyesi yaptım.
Aşağıdaki fotoğrafta Eskişehirde bir evin iç görünümü.
Sigma 10-20 ile çekildi.
PTL lens ile düzeltildi.
#as' tarafından 12.10.2007 18:37:13 tarihinde düzenlendi.
tüm alem-i islam ve alem-i pentax-ı netfotografın bayramı mübarek ola..
bu arada ismi enis olan kullanıcı kim??
Tüm netfotoğraf dostlarının mübarek ramazan bayramını kutlarım. Hepbirlikte daha nice bayramlara...
Tek tek cevap yazamadığım için kusura bakmayın
Beğeni ve güzel yorumlarınıza teşekkür ederim...
yine birbirinden güzel kareleri olan tüm arkadaşlarıda tebrik ediyorum...
Bende ...Tüm netfotoğraf dostlarının mübarek ramazan bayramını kutlarım. Hepbirlikte daha nice bayramlara..
@K100d başlığında sormuştum As ama değişmez, hepsi bizim başlıklarımız zaten. Teşekkürler bilgi için. Özel bir lens olduğunu tahmin etmiştim. Gerçekten biraz pahalıymış, ama kaynak ayırabildiğim zaman alacağım lenslerden birisi olacak kesinlikle.
Bu arada manzara çekimlerinde genelde fotoğrafın alttan 1/3 üne netleme yapılması tavsiye ediliyor ama bu fotoğrafta bulutların olduğu noktaya yapılmış sanırım. Çokta güzel olmuş böyle, bakmaya doyamıyorum.
#ulyses' tarafından 12.10.2007 20:59:27 tarihinde düzenlendi.
beğenileriniz için teşekkür ederim. aslında sis ve hava koşullarından dolayı fotoğraflarda bir miktar pusluluk söz konusu. Erhan abi de dile getirmiş zaten. bende bu fotoğrafların ps'de biraz oynanmış hallerini merak ediyorum doğrusu. Realfriend öğretecek hepsini inşallah
@As, dediğin gibi iyi gezdik. ama o kadar gezmemize rağmen gittiğimiz yerler Ayder Yaylasının en fazla 2.5-3 saat uzaklığına kadar gidilen yerlerdi. Yani Karadeniz gerçekten ayrı bir derya ve her köşesi ayrı bir görülecek yer. ama çoğu yer kıyıda köşede gizli kalmış yada uzun yollardan gidiliyor. o yüzden bilen birileriyle nokta atışı yaparak gezmek çok daha verimli olur.
@As bu arada 12-24'den bahsetmen iyi olmuş. benim de aklımı geniş açı bir lens alımı ciddi şekilde kurcalıyor. ve sigma 10-20 ile pentax 12-24 arasında düşünüp duruyordum. ikisini de kullanmış biri olarak sen hangisini tavsiye edersin. pentax aradaki fiyat farkını hak ediyor mu? bir de 12-24'ün photozone'daki testi biraz aklımı karıştırdı açıkçası. mtf değerleri çok iyi gözüküyor ama ciddi oranda da CA varmış bu lensde. bu sorun olur mu yada ne kadar önemli bir sorundur acaba?
@kratos, enis benim yani melrock
@amati ayıp ya. bir de fotoğraflara bakamadım diyorsun. illa karadeniz fotolarını yükle daha hiçbirini göremedik diyen sen değil miydin. ben o kadar senin için yüklemişim ama sen bakmamışsın bile
#melrock' tarafından 12.10.2007 22:10:41 tarihinde düzenlendi.
Webde biraz araştırma yaptım. Bir de 14mm f2.8 lens var Pentax marka. Fiyatı da biraz daha uygun (e-bay de 500usd civarı) o nasıl bir lenstir. Birde bana şiddetle lazım olan bu süper geniş açı lenslerin ikinci el manuel ve çok ucuz, üstelik kaliteli optiklere sahip bir versiyonu varmıdır, nerelerde bulunur? Biraz fazla şey istiyorum galiba ama olur da aranızdan birisi biryerlerde rastlarsa (ve kendisi için almazsa) diye söyledim.
ulyses Pentax smc P-DA 14mm f/2.8 ED optik ile çekilmiş fotoğraflar benim bu sitede yaptığım K10D incelemesinin içindeki Hüsnü Atasoy un çektiği fotoğraflarda var.
Ben bu lensi Hüsnü Atasoy İzmire geldiğinde kullanmıştım.
Bu fotoğrafların çekildiği objektif ile ilgili sana mesaj atıyorum.
Not: Hüsnü Atasoyun Afrikada çektiği fotoğraflar.
#as' tarafından 12.10.2007 22:11:07 tarihinde düzenlendi.
TÜM NETFOTO DOSTLARININ BAYRAMINI KUTLARIM.
As,fotolarını eklediğim mekan "Forum Bornova" senin mimariye ve mekan çekimlerine ilgin yüksek tahminim.
İzmir e geldiğinde mutlaka uğramalısın,çok güzel kareler yakalarsın eminim.Yeri Ege Üni. hastane arkası,açık alanda mağazalar çok modern bir yer.Türkiye de benzer bir örneği yoktur tahminim.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
039730 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
034824 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk