Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Serkan yok 16-45 67mm. ,10-20 ise 77mm. filtre kullanıyor.
Bende ikiside var uymuyor.
Ama Pentax 16-50 ile 10-20 birbirine uyuyor.
Gecenin benden son fotoğrafı
Pentax K10D
Pentax 50-200mm. Kit lens.
#as' tarafından 11.10.2007 01:00:19 tarihinde düzenlendi.
Arkadaşlar bayramda büyük bir olasılıkla burada(topiği kastediyorum olamayacağım. Şimdiden Bayramınızı kutlar sağlık , Mutluluk ve afiyet dilerim.
Ben de bir kaç fotoğraf koyayım, Karadeniz'den.
Arkadaşlar hepinizin Mübarek Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlarım...
Bayram gibi bir bayram geçirmeniz dileğiyle..
Arkadaşlar, değerli yorom ve beğenileriniz için teşekkür ederim. Üstadlık ustalık haddim değil. Daha önce de dediğim gibi mekan güzel, ben birşey yapmadım.
AS, fotoğrafların hepsi çok güzel Eline sağlık.(USM amount yada radius biraz daha az olabilirmiş) Tarihi yapılar ve modernizasyon bir arada mükemmel olmuş. Diğer karelerdeki kompozisyon da şahane.Ailem ilçelerden birinde oturduğu için yaklaşık 24 yıldır Eskişehir merkezine gitmedim. bu nedenle nereler olduğunu bende bilmiyorum.
Kanyon için ben zaten girişteki Güvenlik ve Enformasyon biriminden izin alarak çekmiştim. Buraya kim olduğunuzu ve hiç bir profesyonel amacınızın olmadığını anlatıyorsun. Buradaki hanım kızımız eşgali alıyor. Katlardaki güvenlik ekipleri telsizle sorduklarında onaylıyor. Bahsettiğim sıkıntı budur. Tabi restoran ve mağaza çalışanları vitrinlerinin veya müşterilerinin kadraja girdiğini farkederse, gelip çekim yapmamanız konusunda uyarıyorlar. Ben yine de bu şartlarda 90 kare civarında çekim yapabildim. Çok fazla endişeye gerek yok.
Kadir, fotoğraf için gayretine ve topiğe uyum çabalarına saygı duyuyorum. Ancak şu "poh poh" lama konusuna değinmeden edemiyeceğim. Benim 10 aylık gözlemim, buradaki hiç bir arkadaşın fotoğraflarını buraya senin deyiminle poh poh lanmak için yüklediğini düşünmüyorum. Amaç bu olsa çok daha uygun yerler var paylaşım için. Bir de bir mesajı karşı tarafa iletmenin 100 lerce yolu var, illaki acımasız eleştiri veya poh poh gerekmiyor. Buradan hareketle bu topik de asla acımasız eleştiri alacağını sanmıyorum. Aksine yardım ve destek bulacaksın. Bu yardım ve destekler içerisinde nazik geri bildirimler alacaksın. Bu topikdeki arkadaşları da bu yüzden çok benimsedim ve kendimce AİLE dedim. Umarım düşüncelerimi yanlış ifade etmedim. Her fotoğrafın bir öncekinden daha iyi, son çam fotoğrafını beğendim. tebrik ve sevgilerimle.
Sevgili Camoka, JPEG de olsa kurtarma operasyon başarılı olmuş, tebrik ederim.
Sinan' cım, bu "kısır" fotoğrafı müthiş güzel olnuş. Netlik ve keskinliğe zaten diyecek bir şey yok. Renkler ve özellikle domatesdeki kırmızı ve arka dilimlerdeki bokeh, tabağın bir kısmına düşen gölge ve zemin olarak kullanılan masanın flu detayları birleşmiş ve bu nefis kare ortaya sayende çıkmış. Tebrik ederrim.
Sevgili Wolwarine, bu makronun daha önceki serisini görmesen yaprak+çiçek zannedeceğim. Yine harika bir kare. Eline sağlık.
Sevgili Melrock, tül etkisi ve sis ile nefis kompozisyonlar çıkarmışsın Yakın plandaki taşlara bir parça kaontrast veya burn uygulamanın bance bir zararı yok.
Kanyon serisine ara verip, biraz eskiye gidelim:
Bolu-Gölcük' ten bir pano (17-70mm ile 3 kare)
Hepinize sevdiklerinizle birlikte hayırlı ve mutlu bayramlar diliyorum. Sevgilerimle.
Erhan abi uyarın için teşekkür ederim. mönitör arızasndan dolayı ps çalışmaları yapamıyorum. ancak raw-jpej dönüşümü o kadar. ancak ilk fırsatta tavsiyeni deneyeceğim.
Bu arada ben de herkesin bayramını şimdiden kutluyorum. sevdiklerinizle güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle...
Doğu Karadeniz Yaylaları 2
#melrock' tarafından 11.10.2007 22:58:35 tarihinde düzenlendi.
@Melrock nefis kareler bunlar. Bu karadeniz yaylaları ve yetenekli gözler harika fotoğraflar yaratıyor. Umarım birgün oraları görme imkanım olur.
Bu arada lens olarak ne kullanmıştın?
#ulyses' tarafından 11.10.2007 22:27:45 tarihinde düzenlendi.
Adnan abi o fotografları k10d ile çektiğine inanamıyorum halen daha..Sen bir atölye açmayı falan düşümnmüyon mu?..gerçekten fotoları nasıl işleyip de o hale geitiryorsun inanamyırum..Hani bir fotonu şurda basamak basamak anlatsan ne iyi olacak bir bilsen.
Arkadaşlar Hepinizin Ramazan Bayramı kutlu olsun.Allah daha niceleerini nasip etsin..Sizleri izlemeye devam ediyorum
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
038830 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
034524 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk