Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Lazut hocama katılıyorum ben de. Özellikle şu raw işleme konusu hakkında biraz ipucu çok işe yarayacak.
@ulyses teşekkür ederim. dediğin gibi karadeniz yaylaları mutlaka görülmesi gereken yerler. ben bukla'nın turu ile gittim. çok da memnun kaldım. tavsiye ederim.
lensim Sigma 28-70 F/2.8 idi.
Sevgili Erex,Bayram öncesi bu tip dialoglara girmek istemezdim ama birkaç şey söylemek istiyorum.
Birincisi fotografa gayret ediyorum,sizlerin başarılı fotograflarını gördükçe çabalıyorum,eğer forum olmasaydı makine bir köşede dururdu birkaç aile fotografı çekilir kenara konulurdu.Ama şimdi fotograf çekmek için sürekli gezmek,dolaşmak istiyorum.Akşam işten dönerken artık sokaklara,denize,insanlara fotograf kompozisyonu olarak bakıyorum.
İkincisi topiğe uyum sağlamaya çalışıyorum,eğer aranıza kabul ederseniz.
Üçüncüsü ben pentax ı bu forum sayesinde ilk defa duydum,inanın iki ay öncesine kadar pentax diye bir markadan haberim bile yoktu.Bu forumların sayesinde tanıdım,sizlerin yorumlarıyla değerlendirdim ve satın aldım.Bu forum ile makinem bağdaştı artık.
Dördüncüsü açıkcası siz ve diğer arkadaşlar beni tanımadığınız için(sizlerin daha önceden interaktif bir diaolgunuz var) bazen çok çok yanlış anlaşıldım.
Aslında bildiğim bir konuyu sırf ukelalık,bilmişlik gözükmesin diye bilmezden geldim.Mesala bir arkadaşımızın bir problemi var,ben bilsemde "As,şu bu işe yarıyor,bu böyle değil mi" gibi bir cevaplar hem katılımcı olmak hemde futboldaki "pas atmak" eylemini yerine getiriyordum.
Beşincisi,"pohpoh" olayını çok ama çok yanlış anlamışsınız.Benim için yapılacak eleştiri kırılırım üzülürüm diye olmasın iyide olsa,kötü de olsa mutlaka eleştrilsin istemekti.kimsenin sizin söylediğiniz anlamda fotograf yüklemediğini zaten biliyorum.
Umarım birbirimizi tanıdıkça yanlış anlaşılmalar ortadan kalkar,ben hayatımda ilk defa bir foruma katıldım.Msn bile kullanmam,belki internet üzerinde tanışmanın dezavantajları bunlardır.
Bayram öncesi canınızı sıktıysam bütün arkadaşlardan özür dilerim.
Şimdiden bütün netfoto ve pentax dostlarının Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.
#kad-ir' tarafından 11.10.2007 23:41:46 tarihinde düzenlendi.
#kad-ir' tarafından 11.10.2007 23:53:31 tarihinde düzenlendi.
#kad-ir' tarafından 12.10.2007 21:04:04 tarihinde düzenlendi.
melrock güxel kareler,işlenseler birde tam oturacaklar demekki.
kad-ir az tripot ile çalışmalısın gece çekimleri için.
Arkadaşlar bende hepinizin bayramını en içten dileklerimle kutlar,sağlık,mutluluk bol fotoğraflı nice bayramlar dilerim.
Lazut fotoğraflara yaptığım işlem inan çok az.Sürekli raw çekim yaptığım için bazen pozlama ile bir miktar oynuyorum birde USM dediğimiz keskinlik işlemini yapıyorum.
Onun haricindeki her şeyi fotoğrafı daha çekerken halletmeye gayret ediyorum.
Çok beğendiğim fotoğrafları P/S de diğerlerini Silkypix de fotoğraf başına 1-2 dakikada işleyip buraya yüklüyorum.
Kalitede işin büyük kısmını K10D yapıyor.
Ben o yüzden bu makinayı çok seviyorum.
ulyses raw işlemede soracağın bir şeyler varsa bildiğim kadarı ile seve seve anlatırım.
Ama sende bence raw ları iyi işliyorsun.
Kadir fotoğraflarında pozlamalar artık yerli yerinde.Ama son yüklediklerinde titremeden kaynaklı netlik sonunları olmuş.
Bu fotoğrafları İzmirde nerede çektin.
melrock karadeniz fotoğrafları çok güzeller eline sağlık.
Erhan aslında fotoğrafların usm si normal boyutta iken iyi.ancak fotoğrafı buraya yüklemek için küçülttüğümüzde bayağı bir keskinlik kaybı oluyor.Küçültmeden sonra tekrar verilen usm de bazen fazla gelebiliyor.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
039730 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
034824 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk