netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
magggma
magggma (üye)
İstanbul / Amatör

sn camoka
köprü ile ilgili kentleşme eleştirilirileriniz hakkında haklısınız.metro adı altındada tuhaf işler oluyor şuan istanbulda,yerin altı dururken pahalı diye üstünden halt ediyorlar.nasılsa 5-10 yıla kalmaz altına başlarlar tekrardan,yapılanlarda çöpe gider.
ilk fotoğraftaki beylerbeyi sarayı boğaziçi köprüsü altında,ikinciside FSM nün altındaydı...

Tarih: 23 Eylül 2007, 18:37 - İp: 85.***.**8.37
magggma
magggma (üye)
İstanbul / Amatör

as

magggma yalıyı satmakla iyi yapmışsın.

ben köprü yapılacağı tüyosunu alınca çıkarttım hemen elden,alanlar çok zarar etti

Tarih: 23 Eylül 2007, 18:40 - İp: 85.***.**8.37
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Espriler çok hoş.Diğer topiklerde marka fetişizmi nedeniyle millet birbirini yiyor.Biz burada hem öğreniyor hem eğleniyoruz.Başöğretmenimiz AS.

Tarih: 23 Eylül 2007, 18:52 - İp: 85.***.**6.130
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Adnan hocam teşekkür ederim. Sizlerden öğrendikçe daha iyi şeyler çıkıyor ortaya.

Tarih: 23 Eylül 2007, 19:42 - İp: 88.***.**5.187
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

camoka hocam beni mahcup etmeyin.
Kendimizi hep beraber geliştiriyoruz diyelim.

Kadir bunda beyaz ayarı daha iyi ama sen zaten çekim sırasında beyaz ayarını makinaya bırakmamış manuel yapmışsın.

magggma,camoka hocam biz İstanbulda yaşamıyoruz ama Metro otobüs komedisini televizyonlardan ibretle izliyoruz.

Arkadaşlar Denizli yakınlarındaki Kaklık mağarasının tavandaki sarkıtlarından bir bölüm.

Pentax K10D
Pentax 50-200mm.

Tarih: 23 Eylül 2007, 19:44 - İp: 88.***.**9.21
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

ulyses,foxfo teşekkür ederim yorumlarınız için

adnan abi tiffen da az bişey polarize filtre uyguladım. başka bi müdahale yoktu

Tarih: 23 Eylül 2007, 19:53 - İp: 195.***.**6.85
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

As fazla mütevazılığa da gerek yok.
Şu mağara fotoğraflarını nasıl çektiğinden biraz bahsedersen bilgilenmiş oluruz.Örneğin kaç flaş kullanıyorsun.Flaşı nereden yansıtıyorsun.Mağarada resim çekmenin püf noktaları nedir?.Nemden sakınmamız gerektiğini biliyoruz ama o konuyu geç.Bizim makine zaten su geçirmez.

Tarih: 23 Eylül 2007, 20:07 - İp: 85.***.**6.130
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

camoka hocam bende FGZ360 flaş var.Flaş gerektiğinde makinanın kendi flaşı ile wireless olarak kullandım.
Ama flaşı damlayan sulardan korumağa özen gösterdim.Birde makinanın üst flaşını açmak beni mağarada en çok tedirgin eden olaydı.
Çünkü sık kullanımda flaşın önündeki beyaz cam ısınıyor.Damlayan soğuk sudan etkilenmesini önlemeye çalıştım.

Mağara içinde insanların yürüdüğü asma yol kenarlarında ışıklandırmalar var.
Flaşı kullanamadığım yerlerde o ışıklardan yararlanmak için ortalama 15-25 sn.lik pozlamada çekimler yaptım.
İç ışıklarda mağarayı farklı yansıtabilmek için farklı renklerde aydınlatmalar kullanılmış.Bende orada beyaz ayarı ile uğraşmamak için tüm çekimlerimi RAW da yaptım.

Kablosuz flaşı ışık gölge oyunlarını ortaya çıkartabilmek için farklı denemelerde bulundum.Ondan sonra flaşı elimde makinayı tripotda tutarak çekimler yapmaya çalıştım.

Böyle ıslak.nemli bir mağarada bende daha önce fotoğraf çekmemiştim.

Dediğim gibi mağarada beni çok korkutan şey flaşın ısınan camlarına damlayan soğuk sular idi.

Aslında ortam şartlarından başka bir zorluğu yok.Üstelik çok ta zevkli.
Mağara içinde şelale türü akan sular vardı.Onları çeşitli ışık oyunları ile pozlamaya çalıştım.Ters ışık,Suyun akış yönünde ışıklar vererek suyun tül etkisinde renkler elde etmeye çalıştım.
O fotoğrafları bu topiğe yüklemedim.
Onları inşallah yakında Hüsnü Atasoyun açacağı sitede hep birlikte izler yorumlarız.

Tarih: 23 Eylül 2007, 20:31 - İp: 88.***.**9.21
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

İme abi çok teşekkür ederim.

Arkadaşlar fotoğraflarınıaz çok güzel.Ellerinize sağlık.Bu ara çok fazla aranızda olamıyorum ne olur beni affedin.Aklım ve kalbim sizlerle. [>:D

Tarih: 23 Eylül 2007, 20:51 - İp: 88.***.**3.145
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Adnan hocam bilgiler için teşekkür ederim.Bir gün yolumuz bir mağaraya düşerde demek ki öncelikle ekipmanı korumaya çalışacağız.

Ahmed hoşgeldin. Bulunduğun yerin daha kuzeyinden.yani köprünün öte tarafından da fotoğrafların vardır umarım.Bana memleketimi özlettin.Eline gözüne sağlık.

Tarih: 23 Eylül 2007, 21:02 - İp: 85.***.**6.130