netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Erhan Abinin 2 resmi arasında bir deneme yaptım, öncelikli olarak 1. resime baktım ve o resim beynimin bir köşesine detayları ile yerleşti... 2. resme bakınca yanlış geldi...

Aradan biraz süre geçti ve bu sefer 2. resme önce baktım ve resmi inceledikten sonra 1. resme baktım bu bakış açısından ise 1. resim bana yanlış geldi

bazen olaylara tersten bakarak doğruyu yakalayabiliriz. ama resimde sanırım ilk bakış veye ilk izlenim daha etkili oluyor ve beyin onu doğru kabul ediyor. Görsel zekanında belki işin içinde olma gerçekliği vardır. İlk gördüğünü doğru kabul edip, gerçeklik ile arasında bir bağ kurup onun doğruluğunu genel geçer kurallar ile bilinç altı yapması. Hani araba kullanırız 500 km yol yaparız, tekrar o yoldan geçince bilinçaltı devreye girer ve o yoldaki çukurlara kadar hatırlarız, resimde de görsel zekanın bilinç altına yerleşmesi ile ilk gördüğünü doğru kabul etmesi durumu olabilir...

Fakat resimdeki zekanın çalışma mantığı sanırım araba kullanırken geçtiğimiz yolu bilinçaltı yapmamızdan, biraz daha farklı yansıyor... Farklılığı ise resime kısa süreli ard arda bakmak ile aradan zaman geçip sıralamayı değiştirip ard arda bakmak arasında ilk gördüğünü doğru kabul edip beyinde 1.ve 2. ile karşılaştırma yapması...

Limit problemi gibi oldu bu Erhan abi birazda

Limit yoktur

#Komutan' tarafından 23.09.2007 14:31:10 tarihinde düzenlendi.

#Komutan' tarafından 23.09.2007 14:32:01 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Eylül 2007, 14:28 - İp: 88.***.**3.217
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar.
Benim de tercihim birinci foto olmuştu ama sebebini bulamamıştım. Sevgili komutanın yaptığı açıklama mantıklı geldi, sanırım nedeni buydu.
@Shn58 deniz kıyısı ve bulutlu gökyüzü fotoğrafın çok güzel.
@Sevgili endorf zamanla insan alışıyor o dalgalara. Panik olmuyor ama biraz endişe oluyor haliyle. Bunun dışında yemek ve uyku haram oluyor. Yatakta sürekli hareket ederken uyumak mümkün değil. Yine de işlerimize devam etmeye çalışıyorduk. Üç adet diesel jeneratörün bakımını yapmıştım ben o günlerde.
@Sevgili erex ilk foto Hint Okyanusundan. İkincisi Endonezyanın Borneo (diğer adıyla Kalimantan) adasından. Muson mevsiminde ekvator kuşağı çok enteresan gökyüzü manzaraları veriyor. Hele şimşekler inanılmaz oluyor. Ne yazıkki onları yakalayabileceğim bir kameram yoktu o zamanlar.

Tarih: 23 Eylül 2007, 14:38 - İp: 88.***.**5.187
magggma
magggma (üye)
İstanbul / Amatör

Tarih: 23 Eylül 2007, 14:41 - İp: 85.***.**8.37
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

@magggma yalı çok güzelmiş gerçekten. Ama köprünün altında kalması pek iyi olmamış. Fotoğraf açısından değil, yalı açısından.

Tarih: 23 Eylül 2007, 14:58 - İp: 88.***.**5.187
magggma
magggma (üye)
İstanbul / Amatör

o yüzden sattım zaten

Tarih: 23 Eylül 2007, 15:07 - İp: 85.***.**8.37
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Merhabalar,
Yeni objektif alana kadar makro denememek lazım.Bu arad desteğiniz için çok çok teşekkürler.

Tarih: 23 Eylül 2007, 15:29 - İp: 85.***.**2.246
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

Bu arada eklediğm resim benim için tam bir SR testi oldu.O sinir bozucu alete binmek değil,yanına yaklaşınca panik ve heyecan oluyorum.Ellerimin gerçekten titrediğini hissettim.Ama k10 beni yarıyolda bırakmadı.

Tarih: 23 Eylül 2007, 15:32 - İp: 85.***.**2.246
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

Tarih: 23 Eylül 2007, 15:40 - İp: 85.***.**2.246
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

foxfo değerli bilgiler için teşekkür ederim

Tarih: 23 Eylül 2007, 15:47 - İp: 85.***.**7.217
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Arkadaşlar Eğitim-Öğretimyılının başlamış olmasından ayrıca karadenize hakiki anlamda sonbaharın gelmesinden(güneşi gören cennetlik) dolayı maalesef foruma fotoğrafla katılmıyorum. Fakat fotoğraf ekleyen arkadaşların fotoğraflarını büyük bir zevkle izliyorum. Herkesin ellerine , gözlerine denklanşörlerine sağlık.

Tarih: 23 Eylül 2007, 16:00 - İp: 85.***.**3.129