netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

1000 'e gidiyo topic :D

Tarih: 22 Eylül 2007, 00:24 - İp: 85.***.**8.151
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Bununda kitlenmesine az kaldı

Tarih: 22 Eylül 2007, 00:28 - İp: 88.***.**1.169
as
as (Üye)

Kuraklık nedeniyle kurumuş bu kuyuyu yok kenarında görmüştüm.
Sephia filtre uygulamasından geçti.

Pentax K10D
Pentax 16-45mm.

Tarih: 22 Eylül 2007, 13:12 - İp: 88.***.**6.180
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

as, her zamanki gibi harikasın. Filtre uygulanmadan ki halini yükleyebilirsen bizlerin bir şey daha öğrenmesine vesile olursun.

ulyses, göl ve balıkçı

Kad-ir, deniz yıldızı fotoğrafın çok hoşuma gitti. Zemin karanlık bir gecedeki gökyüzü gibi olmuş, ortasında da deniz yıldızı.

Ayrıca hemen pes etme. Neredeyse 15 bin fotoğraf çekmişim ama Ben NG CD'lerine hala dönüp dönüp bakıyorum. Hala makinenin AV ve manuel modunun dışındaki modları kullanamıyorum. Zamanla öğreneceğiz. Pes etmek yok.

Sevgili Camoka üstatlığınız halen devam ediyor belli etmiyorsunuz

Tarih: 22 Eylül 2007, 13:54 - İp: 81.***.**7.146
as
as (Üye)

foxfo teşekkürler.
Fotoğrafın orijinalini açtığımda sephia filtre sonrasında daha etkili görünebileceğini düşündüğüm için o uygulamayı yapmıştım.

Her ikisi arasındaki farkı görebilmen için fotoğrafları alt alta yükledim.

Buradaki tercih tamamen kişisel.Belki bazı arkadaşlar renklisini daha çok beğenecektir.

NOT:Orijinal renklisinde objektif üzerinde filtre takılı olduğu için renkler gerçeğinden biraz farklı görünüyor.

Tarih: 22 Eylül 2007, 14:52 - İp: 88.***.**9.36
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili AS bu hangi filtre? Color intensifier? Yoksa senin Hoya polarize filtre açık mavi gökyüzünü laciverde, açık kırmızıları da canlı kırmızıya mı değiştiriyor?

Tarih: 22 Eylül 2007, 16:23 - İp: 88.***.**2.11
as
as (Üye)

hamsikoy Hoya.Bu filtrenin 90 derecelik açıları ile oynayarak normal P/L etkisinin yanı sıra farklı açılarda Color intensifier benzeri bir etkiside oluyor.
Yada fotoğrafta öyle görünüyor.
Güzel değilmi.

Tarih: 22 Eylül 2007, 16:31 - İp: 88.***.**9.36
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

hamsikoy fotoğrafının ışığı çok güzel.. komutan fotolar gelişiyor. hele bir elin alışsın :D o zaman süper olacak bence..

barışın makinayla çektim. kit 18 55 raw çekildi, gölgelerin arttırılması dışında müdehale yok.

adını miladı dolmuş yaşamlar koydum. ulucamii önünde çekildi.

Tarih: 22 Eylül 2007, 19:24 - İp: 85.***.**1.126
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

sevgili arkadaşlar, beğenileriniz için teşekkür ederim.
Sevgili as herzamanki gibi güzel karelerden birini sergilemişsin, ulyses göl fotosu çok güzel olmuş.

Tarih: 22 Eylül 2007, 22:34 - İp: 88.***.**2.112
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

sedat fotoğraflarını özlemişim valla eline sağlık.yaprağın altındaki pembe şey nedir acaba?

adnan abi , komutan ellerinize sağlık

ahmed abi artık kimse inanmaz o hayvanların gerçek olduğuna

#shn58' tarafından 22.09.2007 23:30:10 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Eylül 2007, 23:28 - İp: 85.***.**8.117