netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

ulyses hep diyorum biraz karanlık fotolar sanki ayrı bi güzel oluyo 2. ve 4. foton gibi.biraz noise fazlası var o kadar.dalgalı fotoğrafta o gemide olmak istemezdim film karesi gibi

Tarih: 23 Eylül 2007, 02:02 - İp: 195.***.**6.85
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

@shn58 Çin malı bir dv kamerayla çekmiştim. Noise performansını hiç beğenmemiştim ben de. O dalgalar içinde 12 gün yolalmıştık Endonezyadan Pakistana giderken. Şimdi bile düşününce içim kararıyor. 12 gün doğru dürüst yemek, uyku olmadı gemide.

Tarih: 23 Eylül 2007, 02:07 - İp: 88.***.**5.187
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

ulyses, dalgalı fotoğraf müthiş.

Tarih: 23 Eylül 2007, 02:53 - İp: 88.***.**6.124
magggma
magggma (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşlar aynı kareyi 10-20 ve 18-55lenslerle 10 ve 18 ile görüntüleyip yayınlayabilecek varmı aramızda...

#magggma' tarafından 23.09.2007 02:54:21 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Eylül 2007, 02:53 - İp: 85.***.**8.37
magggma
magggma (üye)
İstanbul / Amatör

sn ulyses
dalgalı fotonuz biraz daha canlı olsaymış tam ödüllük olurmuş belkide...

Tarih: 23 Eylül 2007, 02:56 - İp: 85.***.**8.37
magggma
magggma (üye)
İstanbul / Amatör

fotoğrafın sağ tarafında netlik daha iyi,sol taraf kötü.bunu bertaraf etmemin bir yolu varmı.bilmeden bir ayarı eksikmi yapıyorum...

#magggma' tarafından 23.09.2007 03:18:40 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Eylül 2007, 03:03 - İp: 85.***.**8.37
magggma
magggma (üye)
İstanbul / Amatör

Tarih: 23 Eylül 2007, 03:16 - İp: 85.***.**8.37
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

@Foxo teşekkürler.
@Magggma malesef o zaman elimde k10d yoktu. Bu ve bunun gibi daha nice enteresan kareyi yakalayabilirdim olsaydı. Bendeki de iş, dünyanın etrafında iki tur attım, sonra aldım makineyi.
İlk fotoğrafta tripod kullansan sonuç daha iyi olurmuş(1/8sn de elde çekim çok zor), ama ikinci güzelmiş. Neresi burası?

#ulyses' tarafından 23.09.2007 04:14:00 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Eylül 2007, 04:09 - İp: 88.***.**5.187
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili arkadaşlar, Ahmed, Foxfo, İme, Shn58, Sedat, Recep, AS, Endorf, hepinize teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.

Asinan, nerelerdesin? biz de seni özledik.

Sevgili Sinan, VL' a hükmetmeye başlamışsın , ışığı da daha etkin kullanıyorsun. PS daki ilk çalışmaların oloması açısndan gayet iyi. Uğraşıp kurcaladıkca çok daha enteresan şeyler bulacaksın. Eline sağlık.

Selahattin Bey, cami ve fotoğrafçı çok güzel bir kompozisyon oluşturmuş, siz de çok iyi yakalamışsınız. Ufuk çizgisi benim de başıma hep dert olmakta. Bu yüzden hemen tüm fotoğraflarımda bu yüzden 1-4 dercelik rotasyon nedeniyle crop var malesef.

Sedat, malesef Sigma ve Tamron' un çok yapraklılarından başka seçme şansım olmuyor. Lens zengini olunca inşallah denerim. := Senin son yaprak çalışması da hoşuma gitti. Yaprağı özellikle mi bir parça net alan dışında bıraktın bilmiyorum ama güzel olmuş.

Kad-ir, "Under Construction" moduna geçmene gerek yok. Çekmeye ve paylaşmaya devam etmeni tavsiye ederim. Farkettiğim kadar, makro veya yakın plan çalışmayı seviyorsun. Daha baştan en zor bölümden başlamışsın. Çünki yakın çekimde net alan derinliği çok düşük olur, bu nedenle lense göre değişse de yüksek f stoplarla çalışmak gerekir. Senin deniz yıldızı ve deniz kestanesinde dikkat edersen obje yerine zemin daha net çıkmış. Aklıma, objeye lensin min. focus mesafesinden daha yakın olabileceğin geliyor. Denemelerini daha uzak mesafeler ve daha yüksek f/stoplarla yapmaya devam et. RAW çekiyorsan USM uygulamayı ihmal etme. "Auto Mode" kullanıcı dostu olma görevini yapmış bence de Bir başka tavsiye de ünlü bir sözden:"Mükemmel, iyi' nin düşmanıdır"

Sevgili Ulyses, dediğin problem manual modda başıma hiç gelmedi, bunu ayrıca incelemek lazım, ancak pano için "Autopano Pro" yu tavsiye ederim. Eski makinan ile çektiğin karelerden 1. ve 2. ye bittim, müthiş =D>göl fotoğrafı kompozisyon ve yansımalar açısından nefis olmuş. Ancak resimde bir parça morluk oluşmuş. Çiçek ve tezat olarak çatlamış toprak.. iyi düşünmüşsün.

Sevgili AS, kuyu zaten kuru yapılmış ama sephia filtreli çalışman çok güzel olmuş, eline sağlık. Biraz daha kontrast versen nasıl olurdu acaba.

magggma, hangi lens ve hangi focus modunda çektiğini de belirtirsen eminim daha fazla yardım alırsın.

#erex' tarafından 23.09.2007 07:47:56 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Eylül 2007, 07:46 - İp: 88.***.**9.222
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

TEST:
Çok beğenilecek bir fotoğraf değil ama kadraj çalışması.
"Madem bana oturacak yer bırakmadınız , ben de sizin fotoğrafınızı çekerim.." kabilinden bir kare.

Soru şu: Aşağıdaki 2 fotoğraftan biri orijinal diğeri ise (Gursky' nin dediği gibi, benim gerçekliğim). Horizontal Flip uygulanmış hali. Hangisi gözünüze daha hoş geliyor? (3: Hiçbiri de diyebilirsiniz )

1.

2.

#erex' tarafından 23.09.2007 08:06:06 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Eylül 2007, 08:02 - İp: 88.***.**9.222