Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
ahmed abinin bu fotosunda görebileceğin gibi alan derinliği bazen milimetre bile olmayabiliyor.
ne kadar yakınlaşırsan o kadar netsiz olur ön arka.. o yüzden derler ki, olabildiğince paralel durarak çekim yap.
ahmed abinin anlatımı bu konuda daha kuvvetli :D o açıklasın.. ben anlatamadim.
Bir makro da benden o zaman.Çiçek tam olarak net, geri plan çorak toprağı belirtecek kadar net, tezatlık için hafif flu bırakıldı.
sevgili Kad-ir,
amatinin çok gerilerde kalan bir uyarısı var, bu kadar mesaj arasında arasan da bulamazsın nasıl olsa ben hatırlatayım, aynı şeyi artık deniz yıldızımı yada herneyse (Ahmed bile oyuncakla oyun yaptı ya)bir de tam tepesinden makinanın sensörüne paralel olacak şekilde tutarak çekmeyi dene, hatta daha düşük f değerlerinde deneyerek en düşük f değerinde tamamı keskin olanı tekrar buraya yükle, sorun lenste mi duruş açında mı görmüş oluruz hep birlikte. (Ben bu mesajı yazana kadar sevgili sdtyrdkn da aynısını yazmış zaten).
sevgili pazarbeyi, kimseyi burdan kopartamazsın, zamzon mintax kardeştir. Bölünmeyelim, birleşelim.
Birden ortalık hareketlendi, yetişemez oldum mesajlara, beğenilerini ileten, önerilerde bulunan dostlara teşekkür ediyorum. Ayağımın tamamen iyileşmesine sevinemeden başka sağlık sorunları ile uğraşmaya başladım. Şu sıralar gündemim bu tür yemeklerle dolu:
Sigma 24-70mm
f:3.5
Sevgili Lazut, içeride, çok sayıda halogen ampul, bir tane floresan lamba vardı, ön sol ve tam karşıdaki pencerelerden gün ışığı gelen bir odada AWB çekilmişti. Bilgisayarda açtığımda tabak sarı görünüyordu, WB ayarını PS'de damlalıkla tabak beyaz olacak şekilde yaptım.
#hamsikoy' tarafından 21.09.2007 21:07:59 tarihinde düzenlendi.
ulyses, abi çok geliştirmişsin kendini.. benden sölemesi :d
ben kaçtım.. görüşürüz arkadaşlar.. bursa'ya gezi yaparsanız ben katılmaya hazırım.. az çok rehberlik de yaparım. aklınızda olsun.
Sağol sedatçığım. Köyde internet ve başımın belası online oyunlar olmayınca okumaya ve deneme yapmaya bol bol vaktim oldu. Şu national geographic cd leri ve burada bir arkadaşın upload ettiği kaynaklar gerçekten üzerinde durulursa çok işe yarıyor.
hamsikoy:D geçmiş olsun,bitkisel yaşama hoş geldin
artık light adana,iskender :d
ulyses teknik altyapıyı iyice oturtuyor
kad-ir diyaframı yap f16 :D orasıda net çıkar
:D fon güzel olmuş :=) ,gölgeleride kesmeyelim ,kadrada olsun ,ordan croplanır istenirse
#onixon' tarafından 21.09.2007 21:30:16 tarihinde düzenlendi.
Sedat,komutan teşekkür ederim.
Kad-ir, Kit lensten çok şey bekleme.Demiştim az ama öz
ulyses çiçek harika [>:D :D :D
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
026030 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
029324 Oca. 2025, 12:21