Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
sinancım teşekkür ederim beğenin için
ime,pozometre bazen fazla pozlatabiliyor VL ile.Ama doğru değeri yakaladınmı da çok iyi bu lens yaa.Gittiğin yerlere bir gezi programı yaparız bir hafta sonu inşallah da birlikte gideriz abi.Beğenin için de ayrıca teşekkür ederim.
ulyses,teşekkürler.Yılan fotoğrafını ve portreni çok beğendim eline sağlık.
onixon,pan senin işin kardeşim,ben ne anlarım portre çalışman çok güzel olmuş blurun da etkisi ile.Tebrikler.
shn58,plastik bir oyuncaktı o çekirge ve birtek sen farkettin
selahattin abi nereden buluyorsun bu esprileri abiHayvanlara ot çiğnetmek aklıma gelmemişti hiç
foxfo teşekkür ederim ama abartıyorsun beni abi sağol
Bisikletçi fotosu güzel olmuş abi.
kad-ir,ellerine sağlık.Yusufçukları daha net çekmek istersen manuel fokus kullanmanı ve daha kısık bir diyafram kullanmanı tavsiye ederim nacizane.
sedatçım ne dersi estağfurullah.Boynuz kulağı çoktan geçti de seni hayranlıkla seyrediyoruz hep beraber
Erhan abi bizleri toparlayıcı yönünüzü çok seviyoruz.Başımızdan eksik olmaa abi.Beğenileriniz beni motive ediyor.Teşekkür ederim.
Galata köprüsü ve yansımalar fotoğrafında camii çok güzel bir denge ve ek ilgi noktası oluşturmuş.Ders niteliğinde abi elinize sağlık.Lüküs fotoğrafı da çok dramatik geldi bana.
ulyses panaromik foton çok güzel eline sağlık,gökyüzü sol tarafta çok koyu neden acaba?
sayın erex gece fotoğrafların harika.fark ettim ki karanlık fotoları daha çok seviyorum ben
Caminin gövdesindeki arapça yazının mavi zemini yağmur nedeniyle akmış.Titreme zannetmeyin diye hatırlattım.Daha parkinson falan olmadık.Mamafih elde çekildiğinden yine bir miktar titreme olabilir.Sadece ufuk çizgisini düzeltmek için çok az crop var.
Sevgili erex gece fotoğrafların harika. Fotoğraflarından sıkılmak ne kelime? Yorum ve fotoğraflarınla bizlerin önünü açıyorsun. Sonsuz teşekkürler. Turşucu fotosu ayrı bir güzel.
magggma hoşgeldin. Sarartığın fotoğraf ayrı bir güzellikte olmuş.
endorf restoran fotosu çok canlı ve gerçekçi. Restoranın önünde duruyormuşum gibi geldi.
Onixon bu yakışıklı tanıdık geliyor ama öyle değilse bile artist gibi yapmışsın
ulyses, panoramik manzara çok hoş.
amati, abartmıyorum gerçekten çok iyisin.
komutan, arabanın camları beni yıka diyor
camoka, üstadım hoş bir kare.
Foxfo Emekli olmadan evvel üstat idik de (Müfettiş)Fotoğraf konusunda daha çömeziz.Beğenin için teşekkürler.
komutan hangi marka flash kullaniyorsun
Teşekkür ederim arkadaşlar.
@shn58 panaromada hiç yapılmaması gereken bir hata yaptım ve polarize filtre takılıyken çektim kareleri. Doğal olarak her seferinde açıyı düzgün ayarlamayı da düşünemedim. Çektikten sonra farkettim hatayı ama iş işten geçmişti artık. Bu yüzden gökyüzü farklı tonda çıktı o karede. 5 ayrı fotoğraftan oluşuyor panaroma. 10-20 gibi bir lens olsa çok daha geniş alınarak daha rahat yapılabilir sanıyorum.
Birde o fotoğrafı çekerken dikkatimi çekti arkadaşlar.Herşey manuelde olmasına rağmen makinenin f değerini bir karede kendiliğinden 20 den 22 ye çıkardığını farkettim. Bu da ton ve doku farkına neden oldu, ps de düzelttim. Ama neden makine böyle birşey yaptı manueldeyken? Sizde de oldumu hiç?
Samsung 54 (pentax 540) henüz ilk denemelerim... ama flash olarak 4/4 lük bir flash ilk denemelerde...
Uzun zamandır kullanan arkadaşlar daha detay verebilirler...
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
025830 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
029324 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk