netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili arkadaşlar, 394. sayfadan devam edeyim
Sinan, "pastadan kapılmış pay" da güzel ışık denemeleri

Sevgili Kazut, morluklar M2 den gelmekte M1B1 iyidir. İlla macilerin daha canlı ve ten renginin daha naturel olmasını istersen M1 B2. Ancak ben sıcak tonları daha fazla sevdiğimden normal gün ışığında AWB deki fine tuning i genelde kullanmıyorum.

Sevgili Sedat, inşallah istediğin ekipmana sahip olursun, seçimler iyi. Su altı için her makinayla kullanılabilen setler var. Bir örnek: Adorama.com

Sevgili İme, kelebek makroları nefis olmuş. Aslında çiçek ve kelebek birlikte demek lazım

Serkan' cım, dünyada bu manzarayı yakalayabilecek başka birisi olamıyacağı çin bütün oy lar sana

Sevgili AS, mağara fotoğrafı, üzerinde çok şey söylenmesi gereken, ama söylenecek bir şey bırakmayan bir çalışma olmuş. Ders gibi

Yiğitgüç, eline sağlık, 1., 3. ve 5. i daha çok sevdim.

Hamsiköy, uçurtma fotoları nature + abstract türü ve keyifli olmuş. Eline sağlık.

Ulyses, hoşgeldin. Manzara nefis ancak yılan fotoğrafına diyecek yok. An' ı yakalamak budur

Sevgili Foxfo, çakıl taşları çok güzel bir çalışma olmuş. Çok hoşuma gitti. Akşam güneşi ve saturation' u artırmak renkleri ortaya çıkarırken, 30 derecelik kadraj farklı bir boyut katmış.

Sevgili Ahmed, bu son makro için de denilebilir bilmiyorum. Her fotoğrafın makro da son nokta şeklinde. Makro da çıtayı her gün biraz daha yükseltiyorsun.

s_mavus, hoşgeldin, 1. kare hoşuma gitti, eline sağlık.

Kad-ir, 704 karede henüz ikinci paylaşımın. Daha fazla paylaşırsan daha fazla yorum alma şansın olur. Bu topik enteresan bir şekilde diğer tüm topiklerden çok farklı. Katılımcılarından dolayı kesinlikle çok nezih ve mütevazı. En beğenmediğin kareni bile yorum almak için rahatlıkla paylaşabilirsin. Yusufcuk ilk denemelerin olması açısından fena değil. 43-50mm arasında çekmişsin, tavsiyem yakın plan veya makro da daha yüksek odak uzaklıkları kullanman.

magggma, sana da merhaba , hoşgeldin.

#erex' tarafından 20.09.2007 23:10:54 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Eylül 2007, 22:59 - İp: 88.***.**9.222
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

lazut usta,

m1b2 ve m1a1 bana dağa güzel geldi.M1B2 tercihim olurdu (lakin m1b1'de benim ayar) fakat her zaman M1A1'ide elimde tutarım.(sedat kullanıyor)

kad-ir ilerlemeler güzel,magmmaa dahada iyi olacak geniş uzak mesafe için az daha serin rüzgarlı havalar lazım.

ulysses güzel bir kare olmuş,tabiki anlık görülcek birşey netlik göz ardı edilebilir.

Tarih: 20 Eylül 2007, 22:59 - İp: 85.***.**8.151
magggma
magggma (üye)
İstanbul / Amatör

yok yok hata benim ayarları yapamadım.bugn hava kapalıydı epeyce doğru ayarı seçemedim...

Tarih: 20 Eylül 2007, 23:03 - İp: 85.***.**9.190
magggma
magggma (üye)
İstanbul / Amatör

hoşbulduk arkadaşlar,teşekkür ederim...

Tarih: 20 Eylül 2007, 23:08 - İp: 85.***.**9.190
magggma
magggma (üye)
İstanbul / Amatör

bu biraz daha iyi sanırım...

Tarih: 20 Eylül 2007, 23:09 - İp: 85.***.**9.190
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

magggma kedi fotosunu yeni aldığın lens ile çektin değil mi?
benim de lens alma vaktim çoktan gelmiş.

Tarih: 20 Eylül 2007, 23:17 - İp: 85.***.**3.220
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

merhaba erex,aslında tabiki fotografları paylaşmak istiyorum.Ama fırsat bulup makinemi test sürüşü bile yapamadım.
Aslında çok titiz çalışmak isterim ama En azından bir fotomuz topikte olsun diye bugün kurumuş bir yusufçuk ve kurumuş japon şemsiyesi buldum.Ama kit lensle bu kadar oluyormuş yakın çekimler.
Ben şu an daha çok renklerle ilgileniyorum.Hiç pc müdahalesiz.Çektiğim objeyi sonra monitörün önüne koyup renk kıyaslaması yapıyorum.

Tarih: 20 Eylül 2007, 23:23 - İp: 85.***.**3.220
magggma
magggma (üye)
İstanbul / Amatör

evet,70-300 apoyla çektim.
ben çok yeni aldım donanımı ama yinede şimdi olsaydı kesinlikle makineyi bodyle alıp 18-200 tercih ederdim.bir müddet sonra belki çok gerekirse 200-ve üstü paramın el verdiğince birşey.birde belliki 10-20 gerekecek.bu iş beni batıracak anlaşılan

Tarih: 20 Eylül 2007, 23:26 - İp: 85.***.**9.190
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

sevgili erex; takıma güç ve güven veriyorsun..

alanya'dan bir kare..

Tarih: 20 Eylül 2007, 23:30 - İp: 88.***.**1.200
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

50mm 1/10 iso400 + yüzde surface blur var

M1B1

#onixon' tarafından 20.09.2007 23:43:40 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Eylül 2007, 23:36 - İp: 85.***.**8.151