netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

#kad-ir' tarafından 21.09.2007 22:37:24 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Eylül 2007, 01:05 - İp: 85.***.**3.220
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

loş ışık ve hareket var ise mutlaka external bir flash 540 modeli çok iyi sonuç verecektir...

Tarih: 21 Eylül 2007, 01:07 - İp: 88.***.**3.217
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

ulyses çoban fotoğrafını nerede çektin.Çorakta olsa el değmemiş yerlerin fotoğrafları güzel oluyor.

Erex sıkılmadık hocam.Komutanın dediği gibi Türkiye manzaraları.Biri Dağlardan biri İstanbuldan arka arkaya güzel olmuşlar.

magggma ISO yu 100-400 arası otomatiğe alırsan makina 400 ün üzerine çıkmaz.Gürültüsüz fotoğraflar titreme olmadıkça daha net olurlar.

Serkan portre fotoğraflarında yüze blur uygularken gözleri ayıklarsan daha hoş sonuçlar alırsın.Bir dene.

endorf jilet gibi fotoğraf olmuş.
Lens lim serisi falan değildi demi.

Tarih: 21 Eylül 2007, 01:08 - İp: 88.***.**6.151
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

son 2 foto en iyi fotolarından diyebilirim gayet güzeller,siyah-beyaz'ın havası bambaşka hep.

erex abi 2.ci fotodaki renk ve sakinlik ve ışıkların dyaframı yırtması çok güzel.

@as diğer fotolarda ayıkladımda uyku sersemi unutmuşum =)

kad-ir balık deme
amati :D fish fish fish :D

#onixon' tarafından 21.09.2007 01:13:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Eylül 2007, 01:11 - İp: 85.***.**8.151
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Adnan hocam çoban fotoğrafını Toroslarda Cocak dere milli parkında çektim. Adı park tabi ama insan uğramıyor pek. Zaten koruma altında. Önceki manzara fotoğrafı da aynı yerdendi. Kıraç bir arazide birden bire karşınıza çıkan yemyeşil bir vadi düşünün. Hatta panaromik bir fotoğrafta hazırladım oradan ama küçültünce nasıl olur bilmem.

Tarih: 21 Eylül 2007, 01:14 - İp: 88.***.**5.228
magggma
magggma (üye)
İstanbul / Amatör

ıso uyarısı için teşekkür ederim arkadaşlar...

Tarih: 21 Eylül 2007, 01:42 - İp: 85.***.**9.190
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Sinan, AS, Ulyses, Serkan teşekkür ederim. Kastetdiğim son fotoğrafların hepsi Galata civarı olduğu için öyle demiştim.
Denizin sakinliği 13sn pozlamadan kaynaklanıyor, yoksa sakin falan değildi.

Kad-ir, gerçekten "su altı" mı, su altı işte! : Kızın çok güzel Allah bağışlasın. Loş ortam için ayar sormuşsun ama bu çok geniş bir soru ve bir kitap bile yazılabilir(ben değil tabi ki ustalar tarafından ). Bu ne çekmek istediğine göre ve ışık kaynağına göre çok değişecektir. Kızının fotoğrafı gibi kareler için Sinan' ın dediği gibi diffuser takılmış bir flash (540 FGZ gibi wireless olsa daha iyi tabi) veya duvar/tavandandan yansıtmalı flash iyi sonuç verecektir.

Sevgili Ulyses, "Bad Trip" amacına ulaşmış bence Pano da güzel. Bölgenin ağaç kalmayınca koruma altına alınmış olması, canım Türkiyem' in başka bir gerçeğini ortaya koymuş.

İki foto daha:
Sigma 17-70mm @63mm f/4 1/10 iso:320

Sigma 17-70mm @31mm f/25 25sn iso:125

#erex' tarafından 21.09.2007 02:01:23 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Eylül 2007, 01:59 - İp: 88.***.**9.222
asinan
asinan (üye)
Sakarya / Amatör

Arkadaşlar, abilerim ve ablalarım
valla ne güzel fotoğraf çekip paylaşıyorsunuz
imreniyorum size, çokta özledim forumda sizlerle
birlikta olmayı.

Girmişken ufak bir kopya vereyim. Deviantart
sitesinde search kısmına cloud brushes yazarsanız photoshop için bulut fırçaları indirebilirsiniz,
çok işe yarıyorlar ona göre

Tarih: 21 Eylül 2007, 02:16 - İp: 88.***.**6.147
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

difuzer yerine ev yapımı softbox öneririm :=)Hni iç çekimlerde.

Tarih: 21 Eylül 2007, 10:09 - İp: 88.***.**8.17
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Flash denemeleri...

Tarih: 21 Eylül 2007, 14:00 - İp: 85.***.**5.89