Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
As, mağara resimleri süper ,benim fotoların arasında harcanıyor
Bu yazdığın lens 50-200 kit lens değil mi?Performansından memnun musun.70-300 yerine bunu mu alsam diyorum.
Amati , çok üst düzey çalışıyorsun
Oradaki sessizliği,ıssızlığı hissettim.
Bu fotoların üstüne foto eklemek cesaret istiyor ama bu forum bizlere sürekli destek olduğu için bu cesareti buluyorum.
selahattin abi teşekkürler.İstediğin kadrajı birazdan yükliyeyim abi.
kad-ir,çok teşekkür ederim.Fotoğraf yüklemekten ne olur vageçme.Bu forumdaki üstadlar insanı çok geliştirirler merak etme.Güvercinleri biraz daha az pozlayabilirmişsin.Raw çekti isen orada biraz kısabilirsin pozlamayı.Jpeg ise Raw çekmeye başlamanı tavsiye ederim.Ellerine sağlık.
Arkadaşlar, küçük TEST e katılım ve yorumlarınız için teşekkür ederim.
Sevgili Foxfo, meğer bir hazineymişsiniz. Ek bilgiler eminim benim olduğu kadar diğer arkadaşlarında hoşuna gidecektir.
Sevgili Sedat' ın dediği gibi göz fotoğrafa soldan giriyor, sağ alttan çıktığını biliyorum, ancak sol-üstten mi, sol-alttan mı girdiğini merak etmiştim. Tabi bir de hata yaptım ve resmi çerçeveyle birlikte flip ettim. o da algıyı etkilemiş olabilir.
Sevgili Shn58, bulutlar, derinlik ve perspektif nefis olmuş. Eline sağlık. Ben de bulutların kendisine ve fotoğrafa verdiği katkıya bayılıyorum.
Sinan' cım, harika bir yorum. "Sky is the limit" Fakat bu uzay evrende de evren nerede diye bir tartışma başlatırmışım ve siz de beni dövermişsiniz.
Magggma, fotoğraf da güzel, yalı da. Keşke satmasaymışsın eline sağlık.
Kadir, ha şöyle, varmı öyle pes etmek. Bak negüzel fotoğraflar çekmişsin. Nostalji serisi çok hoş olmuş, Eline sağlık. PS da da iyi olduğun anlaşılıyor..
Drk_m, dert etme eski çektiklerini yükle. Ben 2-3 ay geriden gidiyorum. Tüm fotoğrafların fırından yeni çıkmış olması gerekmiyor ki
Sevgili Ulyses, sabah balık avı fotoğrafın nefis olmuş. Çok beğendim. Yalnız bir parça morluk var gibi geldi, manual WB dan olsa gerek.
Sevgili Selahatti Bey, Diğer topiklerde marka fetişizmi nedeniyle millet birbirini yiyor.Biz burada hem öğreniyor hem eğleniyoruz. demişsiniz, gerçekten bu kalitede bir topik değil NetFotograf' da başka hiçbir yerde yok. Ben bu topiğin ileride daha samimi ve yakın dostluklara vesile olacağını düşünüyorum. K10D iyi bir makina, ama bizi bir arada tutan o değil, hepinizin kendisiyle barışık insanlar olmanız.
Sevgili AS, mükemmel mağara fotolarının devamını diliyorum, hepsi sakalanacak cinsten.
Ahmed, yok daha neler!! Bu ne güzel fotoğraftır böyle. Elinle pastel boyayla çizmek için çok uğraştın herhalde
İkincisi de müthiş.
Shn58' in çektiği noktaya yakın yerden çekmişim sanırım benim bu iki kareyi.
#erex' tarafından 23.09.2007 21:34:28 tarihinde düzenlendi.
Ahmed özletiyorsun kendini.
Fotoğrafın Kadir'in dediği gibi bize oradaki sessizliği,sakinliği hissettirdi.
Kadir sen bu ayarı nasıl yapıyorsun.Fine tuning den ayarmı yaptın yoksa ,her fotoğrafta farklı bir ayarmı kullanıyorsun.
Çünkü bütün exif lerinde W/B manuelde gözüküyor.
Kadir ben 50-200 ümden çok memnunum.Keskinlik konusunda 16-45 e oldukça yakın.
As yanlış kullanıyorum galiba,M modunda Ev çubuğu tam ortada olacak şekilde ışığa göre ayarlıyorum.Hepsinde farklı olmuştur büyük ihtimalle.Beyaz ayarı diyorsun ya onun aslında nasıl olduğu bile bilmiyorum.
Ahmed çatlamış topraklar fotoğraf olarak ne kadar güzelse bir o kadarda iç burkucu.
Bu duyguyu fotoğrafta bize hissttirebilmişin tebrikler.
erex beyaz bulut ve mavi gökyüzü kombinasyonu çok güzel olmuş.
Kadir bir gün İzmirde seninle çalışma yapalım.
Alsancakta eski rum evleri,kordonda gün batımı falan güzel şeyler çekeriz.Bu arada da sana makinanın ayarları konusunda bildiklerimi anlatırım ne dersin.
I.inceleme topiğinden alıntı.
hepimiz 1 er dakika ara ile mesaj yazıyoruz o ilgimi çekti benim.
K10D bereketi ile mi geliyor siteye ne?
R1'den sonra hiç bu denli ilgi olmamıştı.Demek ki site iyi makinaya hasretti.30D'de body ve lens olarak pahalı olduğu için hepimiz foruma yazmaya korkuyorduk sanırım
yukarıdaki yazı dikkatimi çekmişti,14 ocakta yazılmış.Halen aynı tempo,aynı heyecanla bu forumun ilerlemesini neye bağlıyorsunuz.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
026630 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
029524 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk