netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
magggma
magggma (üye)
İstanbul / Amatör

ulyses
haklısın,daha iyi olacak
haftaya eğine gidiyorum,20 gün kadar gezip fotoğraf çekeceğim,makineye epeyce alışırım sanıyorum...

Tarih: 24 Eylül 2007, 00:02 - İp: 88.***.**3.127
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

magggma,
filtreler konusunda çok bilgili değilim ama benim 70-300 ile birlikte aldığım BW marka Polarize var. Çok fark ediyor. Ancak 70-300'ün önü döndüğü için bu lensle kullanmak uğraştırıyor.

as,
Geçenlerde Denizli tarafına seyahatim vardı. Levhası o kadar gözüme ilişti gideyim dedim ama bir türlü gidemedim. Şimdi ahh diyorum. Yeni siteyi merakla bekliyorum.

amati,
Yine harikasın. Şurası kesin ki senin bakış açını öğrenmek lazım.

erex üstadım güzel görüşün için teşekkürler. Hazine mazine yok da paylaşmak istedim. Fotoğrafların yine harika

onixon,
Bu güzel karelerinle İstanbul özlemimizi gideriyorsun

Tarih: 24 Eylül 2007, 00:06 - İp: 85.***.**6.183
magggma
magggma (üye)
İstanbul / Amatör

foxfo
filtrede o problemden dolayı 70-300 e uv 18-55 e polorize almaya karar verdim.eminönüne gidip alması kaldı

Tarih: 24 Eylül 2007, 00:12 - İp: 88.***.**3.127
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Manzaralar tam da 10-20'likmiş.

Tarih: 24 Eylül 2007, 00:16 - İp: 85.***.**6.130
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Ailenin her ferdinden ayrı güzellikte yorum ve kareler, Erhan abi bizi düşündüren fotoğrafların, bize balık vermekden ziyade balık tutmayı öğretir nitelikte. Böylelikle hepimiz bilgimizi bir adım daha ileriye götürüyoruz. Teşekkür ederiz. Şu derin mevzular için aslında Serbest kürsüde devam edebiliriz, baksana Foxfo gibi cevherler var aramızda... kim bilir daha kimler vardır...

Tektek yorum yazamadığım için kusura bakmayın arkadaşlar...

Tarih: 24 Eylül 2007, 00:21 - İp: 88.***.**3.217
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Komutan teşekkürler.

magggma, galiba temel kural şu. en geniş çaplı lense göre almak, daha küçük çaplılar için için adaptör ile kullanmak. Biliyorsun filtreler bayağı bi pahalı. 18-55'i uzun vadeli kullanmayabilirsin. Bence tekrar bir düşün. Muhakkak ki arkadaşlar daha doğru bilgiye verirler.

Tarih: 24 Eylül 2007, 00:34 - İp: 85.***.**6.183
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

camoka :D inşallah :O amati'yi ikna edersem banada geliyo bir geniş açı
olmadı kendime tek isteyeceğim

Tarih: 24 Eylül 2007, 00:37 - İp: 88.***.**9.167
magggma
magggma (üye)
İstanbul / Amatör

foxfo

magggma, galiba temel kural şu. en geniş çaplı lense göre almak, daha küçük çaplılar için için adaptör ile kullanmak. Biliyorsun filtreler bayağı bi pahalı. 18-55'i uzun vadeli kullanmayabilirsin. Bence tekrar bir düşün. Muhakkak ki arkadaşlar daha doğru bilgiye verirler.

foxfo
bu adaptör işini bilmiyordum,bilenler bilgi verirse sevinirim,sanırım onixon aydınlatır bizi
evet 18 55i ben bile pek tutmadımbunun yerine 10-20 daha uygun sanki...

Tarih: 24 Eylül 2007, 00:38 - İp: 88.***.**3.127
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

@magggma 10-20 biraz daha ekstrem bir lens. Eğer yoğunlukla manzara fotoğraflarıyla uğraşmıyorsan 16-45 daha uygun olacaktır.

Tarih: 24 Eylül 2007, 00:46 - İp: 88.***.**5.187
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

magggma benim geniş açı fotolar hep 18-55 he aklında olsun iyi lenstir. :D , güzel yerlerinde kullanmak lazım,azda olsa iyi bu yerler.

#onixon' tarafından 24.09.2007 01:07:38 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Eylül 2007, 01:00 - İp: 88.***.**9.167