netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşlar merhaba, diyafram, perde hızı, iso kombinasyonunu görmek için sitede gezinirken deniz-ay nick'li üyenin verdiği bir link dikkatimi çekti.
Bilenler için tekrar bilmeyenler için güzel bir kaynak olabilir...

LİNK BURADA

Tarih: 13 Temmuz 2007, 13:40 - İp: 212.***.**7.114
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

realfriend merhaba.6 ay önce böyle bir similasyona iyi bir para ödeyebilirdim Yalnız köpeğin tasmasındaki fluluğu normalde f:5.6 dsn itibaren düzeltebiliyor olmalı idi bence.F:16 da bile deeğişiklik olmuyor.Belli ki köpeği belli bir diyaframla çekip arkadaki manzaranın önüne digital ortamda montaj yapmışlar)
Ama 5 dakikada bu işi öğretecek kadar güzel bence.Eline sağlık kardeşim.

Tarih: 13 Temmuz 2007, 13:55 - İp: 81.***.**8.226
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Ahmed NG cd'leri çok işe yarıyor. Her şeye para verirsek yandık valla

Simülasyonda ufak tefek hatalar var haklısın ama üçlü kombinasyonu tam olarak çözemeyen arkadaşlara iyi bir kılavuz olacaktır...

Tarih: 13 Temmuz 2007, 14:07 - İp: 212.***.**7.114
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

dünden bu güne durumları ne oldu acaba

Shot with SAMSUNG GX10 at 2007-07-13

Tarih: 13 Temmuz 2007, 14:20 - İp: 85.***.**5.89
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Teşekkürler foxfo indiriyorum

Tarih: 13 Temmuz 2007, 15:11 - İp: 88.***.**8.191
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşlar erhan abi ile konuştuk.Yarın öğlen gibi sergiye gitmeyi düşünüyoruz.Gelmek isteyenleri bekleriz.Selamlar.

Tarih: 13 Temmuz 2007, 18:53 - İp: 88.***.**1.75
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.

Sevgili AS, bu mudur:
http://forum.ixbt.com/post.cgi?id=print:20:12801

Tarih: 13 Temmuz 2007, 19:18 - İp: 88.***.**4.1
meliksahu
meliksahu (üye)
Denizli / Meraklı

ben de hatırlıyorum. bu olması lazım

Tarih: 13 Temmuz 2007, 19:33 - İp: 88.***.**5.16
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili asinan, kullandığım en ucuz tripod migrostan 2 lira 40 kuruşa aldığım 1 kg pirinç torbası idi, sonra gerektiğinde kuş yemi olarak da kullanılabilecek aşurelik bulgur aramaya başladım.
Daha fazla para ayırmaya karar verince senin düşündüklerinden aldım. bunların ağırlığı azaldıkça fiyatı çok artıyor, katalog bilgisi olarak max kaç kg taşıyacakları yada kaç kg makina+lens ile kullanılabilecekleri yazıyor ama inanma! Mesela benim aldığım en ağır lensim+makinanın toplam ağırlığının iki katından daha fazla ağırlığa kadar öneriliyordu, ama web sayfasında geniş açı ve 135mm'ye kadar lensler için yeterli olduğunu gördüm. Yine max yükleme ağırlığı aynı olan ama 200mm ve 300mm'ye kadar lensler için uygun olanları varmış. Yani bacaklar için en uzun tele lensine uygun olanı seçmelisin yoksa, perde açıldığında görüntünün titremesi 12 sn gecikmeli çeksen de durmuyor.
Kafa için, joystick teorik olarak çok işe yarar gibi geliyor denedim AS'nin dediği gibi yere paralel tutturmak için çok hassas adam olmak lazım. Kafa olarak bence hiç düşünmeden bunu alabilirsin.
http://www.fotokritik.com/forum/forum.php?konu_id=45784

Tarih: 13 Temmuz 2007, 19:58 - İp: 88.***.**4.1
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşlar tabiattaki bazı şeyler ne kadar da birbirine benziyor.Epey bir krop ile mümküm oldu.Bir de uzatma tüpü olsaydı tamam olacaktı. Ama biz bu konu üzerinde amati ile çalışırız.

Tarih: 13 Temmuz 2007, 20:15 - İp: 88.***.**7.130