Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
İlahi Ahmed, sen beni güldürdün Allah'da seni güldürsün birader.
bu güzel sergide bende Ahmed (amati) ve Erhan Abi (erex) ile birlikte olmaktan çok keyif aldım. Çok teşekkür ederim...
Bu da sahip çıktığımız tarihimiz...
Dünyanın ünlü eserlerinin sergilendiği bir yerde... buda bizim sahip çıktığımız miraslarımızdan birtanesi...
yorum sizin...
Shot with SAMSUNG GX10 at 2007-07-15
AS,Polarize filtrenin markası B&W.
Ahmed, white balance dan kaynaklandığına eminsin değil mi? Filtrede bir sorun varsa hemen değiştireyim.
Sevgili Camoka, macro lensin hayırlı olsun, lense alışınca senden de güzel macro lar göreceğiz diye anlıyorum çektiklerinden
hsnysl, Side fotoğrafları güzel olmuş, eline sağlk.
Sevgili Foxfo, çalışmalar iyi gidiyor. İkinci fotoğrafta 1/4 sn 300mm için biraz düşük kalmış (elde çektiysen) sanrım bu yüzden biraz netlik problemi olmuş. Tabi bu objenin hareketliliğinden de kaynaklanmış olabilir.
Sevgili Komutan ve Amati, asıl ben teşekkür ederim, küçük gezimiz çok keyifli idi. Benim yüzümden erken bitirmek zorunda kaldığımız için tekrar özür dilerim.
Andreas Gursky sergisini gördükten sonra, ufuk çizgisi, altın nokta, açısal perspektif, alan derinliği vs gibi konuların hayranlık uyandıran fotoğraflar üretmek için çok da önemli olmadığına bir kez daha tanık oldum.
Bu sanatçının özelliği; Fotoğrafları büyük ölçülede çalıştığı için, mutlaka büyük boy basılı hallerini izlemek gerekiyor. İnternetteki fotoğraflardan anlaşılmıyor.
Bu nedenle sergiyi gezmenizi tavsiye ediyorum.
Sevgiler.
#erex' tarafından 15.07.2007 15:07:18 tarihinde düzenlendi.
Erhan senin P/L nin markasıda iyimiş.
Aslında aynı anda iki farklı marka filtre ile çekimler yapıp fotoğrafa etki eden ton farkını görmek lazım.
Bende Hoya ile gökyüzünde mavi tonlar lacivert aralığında oluyor.Bu şekilde mavinin içinde magentaya kaçış olmuyor.Fakat bu makinanın beyaz ayarı ile raw ın konvert edilmesi sırasında da olabilecek bir durum.Çünkü bildiğim kadarı ile B&W iyi bir marka.
#as' tarafından 15.07.2007 17:11:09 tarihinde düzenlendi.
Heliopan polarize ile çektiğim DNG imajlardaki gökyüzüne baktım şimdi, yarısından biraz azında mavi yerine mora yakın görünüyor. Yani RAW - JPG dönüşümünden önce de bu sorun var. Doğrusu AS ve amatinin çektiklerini karşılaştırınca çok şaşırdım. amatinin beyazları tam beyaz expodisk ile WB yapılmış gibi ama gökyüzü tam mavi değil. AS'nin akşam ışıklarında çektiği renkler biraz sıcak ama gökyüzü tam mavi.
Sis yada hava kirliliği etkileyebilir mi? Şehir dışında çektiklerime baktım. Gökyüzü mavi olanlar da var, morumsu olanlar da. AutoWB'ı daylight'a dönüştürünce gökyüzünde morumsu ton daha abartılı izlenebiliyor.
Acaba Polarize filtreyi çevirip tam doğru yerde bırakmıyor olabilirmiyiz? Yarısı deniz yarısı gökyüzü olan kadrajlarda denizden yansımanın en az olduğu yerde biraz sarımsı ve kahverengimsi gibi gerçek dışı tonlar ekleniyor gibi geliyordu bana da ne zamandır.
Hangi önerme doğru?
1. Sigma lensler B&W ve Heliopan polarize sevmiyor, ama Hoya seviyor
2. K10D Sigma lens sevmiyor,
3. K10D B&W ve Heliopan polarize sevmiyor,
4. Kendi açımdan, K10D ile beyaz dengesini tutturamıyorum hiç bir şekilde.
#hamsikoy' tarafından 15.07.2007 19:21:44 tarihinde düzenlendi.
Filtresiz, auto beyaz ayarında çekilmişti, gökyüzü mavi değildi, morumsu idi. WB daylight'a dönüştürünce hafif olan ton kayması böyle oldu.
Burası Şeytan sofrası ama ortada sofra yok, önde ortada şeytanın ayak izi kafes içerisine alınmış. İleride Ali Bey (Cunda) adası ve sağdaki ağaçsız alan orman yangınından 1 yıl sonrası...
Sevgili AS,
ben de iyi bir marka diye biliyorum ve bu morluk hiç başıma gelmedi. Dediğin karşılaştırma enteresan olabilir gerçekten.
Amati' nin çektiği fotoğrafı görünce dayanamadım, hemen pencereye koşup aynı lens ve filtre ile 4-5 poz çektim. En koyu olan bu:
Aşağıdakileri de yine aynı gün 17-70mm ve B&W polarize filtre ile ben çekmiştim. Polarize filtrenin ayarlar farklı:
Sevgili Amati benim lensle caminin makrosunu çekiyor
Bildiğim kadarıyla, güneşin o anki açısı, güneş-kamera-obje açısı ve filtrenin açısı renk ve tonlarda farklılk yaratıyor.
Sevgili Hamsiköy;
d, Hiçbiri
Sigma lenslerde hafif sarıya eğilim olduğu hep söylenir. Fakat bu soğuk tonlar veren diğer lens tutkunlarının bir söylemi de olabilir/mi?
Gökyüzünün en lacivert mavi göründüğü, mor magenda ton görünmeyen imajlardan biri.
Bence bende biraz hata var tamam. Diyelim bir yerde ayarladığım polarizeyi başka yöne yönelince orada unutuyorum, yeniden döndürmediğim için yeni konuma göre renkler değişiyor olabilir...
ama bunda da biraz sorun yok mu? sol taraf başka mavi sağ taraf başka mavi...
#hamsikoy' tarafından 15.07.2007 23:11:31 tarihinde düzenlendi.
gökyüzü güneşin olduğu tarafta daha açık renkli değil midir? bence son fotoğraf bu yüzden ton farkı gösteriyor
bir de sonradan farkettim. yelken direğinin sol tarafında gök yüzünde koyu tonlu bir çizgi var. neyin nesidir acaba?
#meliksahu' tarafından 15.07.2007 20:35:45 tarihinde düzenlendi.
Abi white balance ile oynadığım kesin yaw.B&W çok iyi bir filtre.Ben daha önce hiç problem yaşamadım.Benim hatam yüzünden iyi bir markanın yanlış tanınmaması lazım arkadaşlar.Saydığınız üç markanın da giriş seviyesi filtreleri olduğu gibi çok pahalı pro grade olanları da var.Yani aslında bu karşılaştırma ancak aynı seviyedeki modeller için olur ise adil olur.
Erhan abi yakalamışsın beni
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
014230 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
024024 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03