netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
nicolayy
nicolayy (üye)
İstanbul / Amatör

hamsikoy sensöründe toz var

Tarih: 15 Temmuz 2007, 21:30 - İp: 88.***.**4.64
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

meliksahu, nicolayy sensörde toz varmış. kendi kendine titreşimle temizleyememişti. Eskiden kalma üfletgecim de temizleyemedi. Sensör temizleyici kullanmadım, aynayı kaldırınca sensörün üzerinde gözle görünüyordu. Kamer ithalattan aldığım typhoon blower pompa ile uçtu gitti.

Tarih: 15 Temmuz 2007, 22:01 - İp: 88.***.**7.76
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

herkese merhaba

tatil bitti ama forumu özlemişim valla

serkan yardımların için tekrar teşekkürler,

hamsikoy geçmiş olsun,
drk_m makinan hayırlı olsun,
hsnysl, foxfo, komutan, camoka, bariss, sdtyrdkn, serkan , amati ellerinize sağlık fotoğraflar çok güzel

bunlarda memleketten 300 mm f16 1\45

Tarih: 15 Temmuz 2007, 22:16 - İp: 88.***.**3.138
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Erhan bey sergiye gelemediğime çok üzüldüm.Ama önümüzdeki hafta mutlaka gideceğim.Bu serginin İstanbul'a gelmesi gerçekten büyük nimet.
Makro konusuna gelince Ahmed'den uygulamalı makro kursu alacağım ben de makroyu seviyorum.Ancak çok sağlam bel ve diz gerektiriyor.VL 125 manuel ama çok keskin bir lens.Arzu ederseniz kullanabilirsiniz.Selamlar.
shn58 tatilde boş durmamışsın kareler çok güzel.Hele köprü gerçekten ülkemizin durumunu çok iyi ortaya koyuyor.21. yüzyılda insanlarımız hala böyle köprülerden geçmek zorundalar.son 60 yıldır ülkeyi yöneten herkes utansın.

#camoka' tarafından 15.07.2007 22:30:31 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Temmuz 2007, 22:16 - İp: 88.***.**8.219
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Erhan Ahmed de söyledi zaten renk değişimi raw dönüşümü sırasında oluşmuş.Senin yüklediğin fotoğraflarda bir sorun görünmüyor.

Hamsiköy beyaz ayarında neden sorun yaşıyorsun anlamadım.
Acaba adobergb renk profilinde raw çekip jpeg dönüşümde renk değişimi yaşıyor olabilirmisin.Çevrim için Silkypix kullanıyorsan kontrast seçeneğinin altındaki color da dng standart color u denersen sanırım sorunun çözülür.(portre için oradaki portre modları çok iyi sonuç veriyor)
Veya makinandaki renk profilini sRGB olarak değiştirmeyi denemelisin.
Yoksa K10D nin Auto/WB dengesi çok başarılı.
Etrafta suni ışık kaynağı olmadığı sürece Expodisc e bile ihtiyacın olmaz.

Ayrıca gökyüzündeki mavi tonları güneşin konumuna göre fotoğrafın bir tarafında farklı olabilir ( daha koyu veya açık ).
Meliksahu doğru söylemiş.

shn58 köprü fotoğrafın gayet güzel.Memleket neresi yazmamışsın.

Bu fotoğrafı daha önce yükledimmi hatırlamıyorum.

Pentax K10D
Pentax 16-45mm. + Hoya P/L Filtre.
İzmir Konak.Borsa binası.

#as' tarafından 15.07.2007 22:41:26 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Temmuz 2007, 22:29 - İp: 88.***.**6.58
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

shn58;tebrikler abi.köprüyü çok beğendim

Tarih: 15 Temmuz 2007, 22:38 - İp: 88.***.**1.75
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar bu arada ben sabah yola çıkıyorumBu fotoğraf aşkı beni tek başına dağlara götürüyor sonumuz hayır olur inşallah )
Hepinizi çok seviyorum,ara ara bağlanıp birşeyler yüklemeye çalışacağım.İnşallah güzel birşeyler çıkarmayı ümit ediyorum.
Bakalım hayırlısı.
Hepşniz hoşçakalın.En kısa sürede görüşmek üzere.

Selam ve saygılar

Ahmed

Tarih: 15 Temmuz 2007, 22:41 - İp: 88.***.**1.75
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Ahmed hangi dağlara.
Yurt dışımı.

Tarih: 15 Temmuz 2007, 22:43 - İp: 88.***.**6.58
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Yok abi,onu sonbaharda yapmak istiyorum inşallah.Şimdilik kaçkarlar ve karadeniz yaylaları ile idare edicez

Tarih: 15 Temmuz 2007, 23:12 - İp: 88.***.**1.75
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Ahmet, sevgili kardeşim, biraz hüzünlü yazmışsın gibi geldi bana. Tek başına gidiyorum deyince de doğrusu merak ettim. Habersiz bırakma. Sağlıcakla git sağlıcakla gel.

Tarih: 15 Temmuz 2007, 23:16 - İp: 85.***.**7.27