netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Ahmed İstanbul Modern Perşembe günü saat 22'ye kadar açık. sıcakları dikkate alarak Perşembe daha uygun olmaz mı?Ayrıca Perşembe günü giriş de ücretsiz.

Tarih: 12 Temmuz 2007, 20:45 - İp: 88.***.**7.130
meliksahu
meliksahu (üye)
Denizli / Meraklı

amati tüm tecrübesini ve düşüncelerini çok güzel açıklamışsın.
sen de haklısın ama macro çekimlerde koca karede net alan birkaç cm karelik bir alan olunca da fotoğrafın izlenecek bir kısmı kalmıyor bence. en azından ana obje ve bulunduğu yüzeyde kapladığı alan net olsa yine tatmin olacağım.
çok sığ mı düşünüyorum???

Tarih: 12 Temmuz 2007, 20:59 - İp: 88.***.**1.148
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

meliksahu,estağfurullah sığ düşümek değil bu.Net fotoğraflar yakalamak için konudan uzaklaşıp kısık diyafram kullanmaktan başka çaren yok sadece.Böyle olunca cropla yaklaşabilirsin.Ama yaratıcı karaler için bokeh i kullanmak lazım.Zamanla homojen netlikten sıkılıp,netlik ve fluluk kontrastları yaratarak daha keyifli kareler çekeceğine eminim.İnan bana bu mutlak net alan derinliği sevdası kısa sürer
Bu benim fikrim ve gözlemim.Sana saygı duyuyorum abi

Tarih: 12 Temmuz 2007, 21:04 - İp: 88.***.**1.75
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Ve ilk fotoğrafımı paylaşıyorum arkadaşlar. Kusurlarım varsa affola daha makineyle ilk günüm.

fotoğraf jpeg çekildi.

Tarih: 12 Temmuz 2007, 22:21 - İp: 88.***.**5.199
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

drk-m show başladı.Haydi hayırlı fotolar.

Tarih: 12 Temmuz 2007, 22:40 - İp: 88.***.**7.130
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Sağolasın camoka

Tarih: 12 Temmuz 2007, 22:44 - İp: 88.***.**5.199
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Uzunca süredir buralardan ve makinamdan uzak kaldım... bacağım havada yatıyordum bugün oturur duruma geçmeye başladım.

sevgili drk-m makinanı güle güle kullan... iki haftadır ben de elimde duran ama kullanamadığım makinama bakıp duruyor ve pil şarj süresince yaşadıklarını çok iyi (hissederek) anlıyorum. Kendi ilk fotoğraflarımı düşünüyorum, bu kadar net çekemiyordum, eline sağlık. Senin kadar net çekmeye başladıktan sonra artık ilgi nesnesini altın köşelere kaydırmaya başladım.

Tarih: 12 Temmuz 2007, 22:58 - İp: 88.***.**7.168
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

hamsikoy özletmiştin, geçmiş olsun.

#realfriend' tarafından 12.07.2007 23:11:18 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Temmuz 2007, 23:03 - İp: 85.***.**8.255
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili amati, ben de daha ömründe henüz macro çekmemiş birisi olarak çekmeyi planladığım karelerde en azından (peygamber devesi boyundakiler hariç) objenin hatırı sayılır kısmının net olmasını hayal eder dururum, meliksahu gibi. Ama aklın yolu bir, macro'da senin kadar bilgi ve deneyim sahibi olunca ben de buna fazla takmayacağımı umuyorum.
"99 Cent isimli fotoğrafı ve yaşayan bir fotoğrafçının yapıtına şimdiye kadar ödenen en yüksek ücret ile bir rekora imza attı" haberini televizyonda bir kanalda duyduktan sonra Andreas Gursky adını not almış ve google'da arayıp duruyordum o zamandan beri, aylardır bulamamıştım bir türlü.
Yarın biraz daha iyileşmeyi umuyor ve cumartesi sabah kaçta açılıyorsa bu sergiye mutlaka ama mutlaka gelmek isterim, sedyede bile olsam. Hafta içi günler bana uygun değil.

#hamsikoy' tarafından 13.07.2007 18:45:49 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Temmuz 2007, 23:04 - İp: 88.***.**7.168
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Dalgalar kayanın altını oyunca koskoca dağ devrilmiş, aşağıda ortada beyaz montlu balık tutan adam ve yukarıda eğimli yeşillikteki piknikçiler (bir tanesi kırmızı t-shirt'lü) görünüyor mu?

#hamsikoy' tarafından 13.07.2007 18:47:51 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Temmuz 2007, 23:04 - İp: 88.***.**7.168