netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

hamsikoy 2 dolarada başka bir şey beklemiyordun değilmi.

Expodisc, evet bir seferde beyaz ayarını tutturuyor.O yüzden işe yarar bir ekipman ama biraz pahalı.

#as' tarafından 13.07.2007 01:58:33 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Temmuz 2007, 01:17 - İp: 88.***.**7.248
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Arkadaşlar çocuklar gibi sevinçliyim şu alan derinliği işini amatinin değerli açıklamaları sayesinde öğreniyor olmaktan.Gerçekten fotoğraf çekmenin zevkli yanıymış. Sürekli şöyle yapsam böyle yapsam nasıl olur falan gibi yaratıcılığı ön plana çıkaran, insanı uğraştıran ve bundan zevk alınmasını sağlayan bir yön.

Biraz fazla sayıda foto yüklesem umarım ayıp etmiş olmam. görüş ve önerileriniz sonrası site yönetimince kaldırılabilir (ya da ben editlerim) Hepinize teşekkürler saygılar.

-1-

By foxfo, shot with PENTAX K10D at 2007-07-12

-2-

-3-

-4-

-5-

-6-

-7-

-8-

-9-

-10-

-11-

-12-

-13-

By foxfo, shot with PENTAX K10D at 2007-07-

Tarih: 13 Temmuz 2007, 04:51 - İp: 85.***.**9.12
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Sedat, arı yiyen macro denemesinde exif bilgileri okunmuyor ama flash (kullandıysan) mı fazla gelmiş, yoksa sharpening mi anlayamadım. Konuyu güzel yakalamışsın. Suni geniş açı birleştirmen başarılı olmuş. Fakat su damlalı macro harika olmuş.

Amati, Onixon, Prieni' nin ukalalığına dayanamadım bende bir cevap yazdım dilim döndüğünce.

Bariss, HDR ler, özellikle ikincisi çok güzel, eline sağlık.

Hsnysl, Gölcük manzarası süper olmuş, keşke biraz daha büyük boyutta yükleseydin. Eline sağlık.

Sevgili Foxfo, anlaşılan senden de çok güzel macro lar izleyeceğiz bundan sonra. Denemeler bunu söylüyor

Sevgili Ironsailor, S/B kareler güzel fakat özellikle ilk çiçek çok hoş olmuş. Eline sağlık. Kusura bakmazsan bir yorumda bulunayım: Yanlış görmediysem, fotoğraftaki ayarlamalarını çerçeveden sonra yapmışsın, dolayısıyla çerçevenin altındaki renkli yazılar okunamıyor. Tavsiyem çerçeveyi en sona bırakmak. Orkide ler de çok güzel, Flash ın gücü veya duyarlığını biraz azaltmak renklerin ortaya çıkmasını sağlayabilir.

Sevgili Komutan, macro lensin olmadığına üzülme, yakın plan çekimler harika olmuş. Macro ve "Yakın plan" farklı lezzette çekimlerdir.

Asinan, ben de Camoka' nın kullandığı 190XPROB yi tavsiye edeceğim. Ben de 190XB kullanıyorum. Kafa konusu tercihe bağlı. Joystick veya Ballhead kafalar hızlı konumlandırma için ideal, fakat konumlandırmayı yapıp tek bir eksende değişiklik yapmak istediğin durumlarda dezavantaj oluşturabiliyor.

Sevgili Ahmed, voigtlander + raynox kombinasyonu bence süper. Keskinlik ! enteresan bir tutku bence. Bir gün hepimiz en keskin lenslere sahip olduğumuzda belki de bu lenslerle çektiğimiz fotoğraflara Glow effect uygularak farklı lezzetler arayacağız.

Sevgili AS, Exif programı için teşekkürler. Cumhuruiyet meydanındaki dalga nefis olmuş.

Bu arada, belki çoğunuz biliyorsunuzdur, fakat browser olarak FireFox kullanıyorsanız, Exif Viewer extension u ile fotoların exif bilgilerini (Opera da olduğu gibi) görebiliyorsunuz. Tabiki resim yükleyen arkadaşlar Imageshack da "Include Details" işaratini kaldırarak linki kopyalarlarsa. Yani "By... veya Shot with..." olmadan yüklerlerse.

drk_m, hayırlı olsun, AİLE' ye hoşgeldin. İyi başladın

Andreas Gursky sergisinde saat uyarsa ben de sizlerle olmayı çok isterim.

Sevgili Hamsikoy, çok geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim. Dediğin kişiler gözükmüyor lakin, nefis bir kare, eline sağlık.

Sevgili Hsnysl, Abant fotoğrafı ışık ve kompozisyon olarak nefis olmuş eline sağlık.

Tarih: 13 Temmuz 2007, 05:33 - İp: 88.***.**4.202
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

hsnysl,abant çok güzel olmuş

adnan abi;elimden geleni yapmaya çalışıyorum abi.Sağol yorumun için

hamsiköy;abi almadığın bir expodisc kaldı Bence al ve takımı tamamla.Şaka bir yana bütçe ayırabilen herkes için kesinlikle çok ama çok kullanışlı bir alet.

foxfo abicim giderek alan derinliğine hakimiyetiniz gelişiyor.Bu arada bu enstrumanlardan bağzılarını çalabiliyorsanız birgün dinlemek için gelmeye hayır demeyiz biz grup olarak)

erhan abicim dediğiniz gibi adam çok ukala ama cevabını aldı sanırım Keskinlik gerçekten bulaşıcı bir hastalık.Net alan derinliği de öyle.Gursky sergisine gidenler şok olup fotoğrafı bırakmayı düşünebiliyormuş bu sebeple Dikkatli olmamız lazım orada galiba

Selahattin abi perşembe gidelim demişsiniz ama ben haftaya karadeniz yaylalarında olacağım.Dolayısı ile acaba cumartesi gelebilirim diyenlerle bir perşembe diyenlerle bir başka grup mu yapsak?

Tarih: 13 Temmuz 2007, 09:05 - İp: 81.***.**8.226
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Ahmed hocam, vermiş olduğu Teorik bilgisi ile ışığımıza ışık kattı... birde prtatik uygulamalar ile pekiştirirsek değmeyin keyfimize...

Dark_m güzel başladın...

Hamsiköy geçmiş olsun... Bekliyoruz güzel karelerini tez zamanda...

Foxfo kesinlikle iyi gidiyorsun... ilk deneme ile şimdikiler arasında ciddi mesafe fark var...

Cumartesi günü moderni bende vakit uygun olur ise düşünebilirim.

Tarih: 13 Temmuz 2007, 10:07 - İp: 85.***.**5.89
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Beğenileriniz, eleştirileriniz, yorum ve tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.

Ahmed, herseyden once hiç üşenmeden yapmış oldugun bu detaylı açıklama için çok teşekkürler.

Hamsiköy, geçmiş olsun umarım kısa zamanda iyileşirsin.

Drk-m, ilk fotoğraflar için oldukçabaşarılı bence, bende hamsiköy gibi netlik sıkıntısı yaşamıştım bir süre.Aynen devam kolay gelsin.

Foxfo, 2.ve 7. fotograglar güzel olmuş

Hsnysl, güzel abant fotograflarınız devam ediyor elinize sağlık.

Sayın AS 16-45 fotografları,keskinlik harika. Bendeki 18-55 in yerine baska bir lens almayı planlıyorum ama henüz karar vermedim. Aslında aklımdaki lens tamron 17-50 ama pentax için olanı hala üretilmedi(bu kadar pentax satılırken kayıtsız kalacaklarını sanmıyorum)Ama sizin 16-45 fotografları da aklımı çelmiyor değil.

Andreas Gursky sergisine gelince, benim iş yerim neredeyse İstanbul Modern in karşısında o nedenle dün öğle tatilinde gidip yalnızca sergiyi gezdim, gerçekten devasa ve harika fotoğraflardı.Cok buyuk çaba harcandığı belli oluyor fotoğraflar üzerinde. Herkese tavsiye ederim. Bir kez daha gezmek isterim o nedenle hafta arası gezmeye gelen olursa beraber gezebiliriz. Kahve içmeyede beklerim.

Bu arada ICP nin genç fotografçı ödülünü kazanan ilk Türk/Hollandalı fotoğrafçı Ahmet Polat’ın da sergisi var müzede o da görülmeye değer bence.

Herkese iyi günler,

Tarih: 13 Temmuz 2007, 10:38 - İp: 212.***.**2.44
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşlar yaklaşık iki ay kadar önce buraya pentax objektiflerin örnek fotoğraflarının bulunduğu linklerin yer aldığı bir link adresi yazmıştım.
Ben o link adresini kaybettim.O adresi kaydeden bir arkadaş varsa link tekrar buraya yazabilirmi.

ironsailor Pentax lar için bahsettiğin aralıkta ya sigma 17-70 yada pentax 16-45 gibi bir lens ideal görünüyor.
Sigmanın makro avantajı olmasına karşın pentax ın 16-45 i de biraz daha keskin fotolar veriyor.
Ben keskinliği tercih ettiğim için 16-45 aldım.
Tamron ileride 17-50 sinin pentax uyumlusunu mutlaka çıkartacaktır.

Erex teşekkür ederim.

foxfo yüklediğin fotoğraflardan 2 tanesini çok beğendim.Fotoğraflarına numara verseydin adlandırmak kolay olacaktı.

Tarih: 13 Temmuz 2007, 12:11 - İp: 88.***.**1.157
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Foxfo özeline bakarmısın? rapidle alakalı

Tarih: 13 Temmuz 2007, 12:28 - İp: 88.***.**6.168
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

dark_m gönderdim. Umarım bağlantılar ölmemiştir.

amati, amatörce kulaktan dolma kendi kendime idare ediyorum. fotolarda olmayan ud, ney ve klasik kemençe de var. Bütün dostlara kapım her zaman açık. Her zaman gelebilirsiniz. Gelmenizden memnun olur zevk alırım.

As, üstadım numaralandırdım.

erex, komutan, ironsailor yürekten teşekkür.

Arkadaşlar hepinize teşekkürler.

Tarih: 13 Temmuz 2007, 13:01 - İp: 85.***.**9.12
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekkürler Erhan Abi;

Yakın çekim ve bokeh etkisi çok keyif veren bir tarz benim için. Siz Üstadlardan öğrendiklerimizi bir nebzede olsa yansıtmaya gayret ediyoruz...

Tarih: 13 Temmuz 2007, 13:34 - İp: 85.***.**5.89