Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Sevgili erex teşekkürler. Hemen deneyeceğim.
Sevgili amati, beni mahcup ediyorsun kusura bakılacak hiç bir şey yok. Verdiğin bilgiler altın değerinde, bizler için çok önemli şeyler. Sizlerin sayesinde bu bilgileri teorik olarak öğrendim ama uygulamaya geçince insanın aklından uçup gidiyor. Senin bu konudaki tecrüben tartışılmaz biz çömezlerin senden öğreneceği çok şey var daha.
Selam, sevgi ve saygılar.
arkadaşlar selamlar. çok teşekkürler dilekleriniz ve yorumlarınız için
bu arada gezide çektiğim portreler kız arkadaşımın bilgisayarında. kendi pc'm de olmadığı için düzenleyip de yükleyemiyorum, kusuruma bakmayın lütfen...
bu arada bi macro denemesi daha vereyim size.
YABAN HAYAT
bu da 4 ya da 5 karenin birleşimi. elimizdeki geniş açı yetmeyince...
#sdtyrdkn' tarafından 10.07.2007 19:11:18 tarihinde düzenlendi.
sdtyrdkn güzel kare , yiyecek :D verip hep martı çekilecek değil ya
sedat geçenlerde arıların büyük ölçüde ortadan kaybolduklarını okumuştum.Demek arı soykırımı olmuş. Sen de bu katliamı kanıtlayan araştırmacı gazeteci oldun.Netlik mükemmel.İkinci karede de derinlik ve kompozisyon çok güzel.Güzel bir yermiş.Burası neresi kardeşim.
Manzara fotğrafı yükleyen arkadaşlar yer belirtirlerse iyi olur diye düşünüyorum.Selamlar.
küresel ısınmaya biz de alışmalıyız.. bitkilerden bile öğreneceklerimiz var
bu arada camoka kardeşim teşekkürler. emin ol o netlik yeterli değil, çok çabalıyorum ama mükemmel olmuyor. yine de teşekkürler. alttaki manzara fotoğrafı da bursa gemlik oluyor.
arı olayıyla ilgili araştırma yaparken çıktı bunlar da zaten bilgim dahilinde.. gazetelere satmayı planlıyorum
#sdtyrdkn' tarafından 10.07.2007 19:52:19 tarihinde düzenlendi.
foxfo abicim,estağfurullah.Sorabildiğin kadar sor.Ben keyif alıyorum dilim döndüğünce.Ayrıca bir arkadaşım hatırlatmasa sana saygıda kusur etmeye devam edecektim.Kusuruma bakma yaş konusunda karışıklık yapıp kardeşim diye hitap edip durdum size.Affınıza sığınıyor özür diliyorum.
Saygılar.
Sedat çiçeğin içinde su harika
#amati' tarafından 10.07.2007 20:00:06 tarihinde düzenlendi.
sdtyrdkn :D animasyonları çizip çizip yok çiçek üstünde su filan olmuyo ama :D
@amati özel mesajda link var bakıverebilecen mi?
#onixon' tarafından 10.07.2007 21:23:31 tarihinde düzenlendi.
#onixon' tarafından 10.07.2007 21:24:27 tarihinde düzenlendi.
ahmet abi beğenmene çok sevindim bunu güzel bir şekilde tekrarlayıp su: hayat sigortanız adlı fotoğraf yarışmasına katılmayı düşünüyorum.
bu arada bir ilan gördüm FK'da. fotokritikteki nicki: karasinek
arkadaşlar ilanı aynen yapıştırıyorum:
Selamlar, elimde epey malzeme birikti. uygun fiyatlara elimden çıkarıyorum... ankarada olan arkadaşlar dilediği gibi deneyebilirler,
Pentax K bayonet ekipmanlar;
Vivitar 100mm f/3.5 macro objektif
kutusunda tertemiz sıfırından farksız olarak vereceğim. bu objektifin aynısını Pentax Cosina Soligor markaları ile görebilirsiniz,
(galerimde çektiğim fotoğraflarda mevcut.)
http://www.photozone.de/8Reviews/lenses/cosina_100_35_pentax/index.htm
=
280YTL
Chinon CP-9 AF gövde
http://www.michaelbutkus.com/chinon/chinon/cp-9af/cp-9af.htm
+
Sigma 28-70mm f/3,5-4,5 AutoFocus objektif
çok güzel bir 2li, kesinlikle aldığınıza pişman olmazsınız...
=
180YTL
Super Albinar MC 135mm f/2,8 Pentax K Bayonet tele prime objektif
çok temiz,
=90YTL
Panagor PMC 75-205mm f3,5 (sabit diyafram) Pentax K Bayonet tele zoom objektif
çok kaliteli bir objektif, fakat kullanma izleri mevcut,
=90YTL
Hama 2x teleconverter,
temiz,
=50YTL
düşük tetikleme voltajı vardır tüm DSLR lerde sorunsuzca kullanılabilinir. 49mm-52mm-55mm lik adaptörler kutudan çıkıyor, ben kendime bir adaptör yaptırırken 58mm lik bir adaptörde bunun için yaptırdım. 58mmlik adaptörüde verebilirim.
bu flaşında internette bir çok farklı marka altında görebeilirsiniz, sanırım sunpak üretimi bir flaş.
=
230YTL
+
Voigtländer color ultron 50mm f1.7 objektif
tertemiz durumda, bu objektif Carl zeiss planar 50mm ile aynı objektifdir. bilen bilir. (rollei contax carlzeiss schneider Voigtländer markaları altında bulunabilir.)
bu ikiliyi orjinal deri kılıfı ve askısı ile beraber vereceğim..
=
250YTL
isteyene gittigidiyor üzerinden alışveriş imkanı sunabilirim, %15 fark ile 3 taksit seçeneğide açabilirim.
------------------------
umarım dilediğiniz bir parça bulabilirsinz. Voigtländer ahmet abinin lensinin markası sanırım. değil mi?
Voigtländer fena bir lens değildir,makineyle birlikte satması kötü :D,gerçi neye uyar uymaz bayonet :S
koleksiyon yapan :D düşünebilir karlı gelmedi :D
#onixon' tarafından 10.07.2007 22:22:06 tarihinde düzenlendi.
foxfo teşekkür ederim abi. Maaşallah tamir dolabında da herşey mevcut tristörden, paftaya kadar
Makinenin menüsüne girip custom settings'ten preview method kısmını 1 yaparsan alan derinliğini vizörden, 2 yaparsan lcd ekrandan görebilirsin abi. Tabii fotoğrafı çekmeden önce açma kapatma anahtarını diyafram işaretine doğru çevirmek kaydıyla.
Sedat harikasın...
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
013330 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
023424 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03