netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Selahattin abi size özelden mesaj atmıştım.

Tarih: 10 Temmuz 2007, 22:32 - İp: 85.***.**9.237
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

serkan cevapladım abi.

Tarih: 10 Temmuz 2007, 23:27 - İp: 88.***.**1.75
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

maaşallah şakır şakır bende böyle dil yok :D tarzanca

"wim van kleef" diye bir eleman var Pentax'ta onada bir yazı yazayım.

#onixon' tarafından 11.07.2007 00:33:10 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Temmuz 2007, 00:20 - İp: 88.***.**8.236
bariss
bariss (üye)
Bursa / Amatör

Arkadaşlar ilk hdr denemelerim umarım beğenirsiniz.
Zaman oldukça birşeyler yapmaya çalışıyorum.

Uludağ Üniversitesinden öğrencilerin köy diye tabir ettiği Görükle
20.000 nüfusu var ve %80i öğrenci

Üniversitemiz ile köyümüz arasındaki yol

Tarih: 11 Temmuz 2007, 00:49 - İp: 85.***.**5.205
hsnysl
hsnysl (üye)
İstanbul / Meraklı

herkese iyi geceler.
uzun zamandır siteye girememiştim. fotoğrafların hepsi çok güzel elinize, gözünüze sağlık.

benden de Gölcük manzarası.

Tarih: 11 Temmuz 2007, 01:02 - İp: 85.***.**7.143
onixon
onixon (üye)

hsnysl güzel manzara açıda hoş eline sağlık.

bariss güzel çalışmalarda,HDR kapalı mekanlarda iç ve dış,detayı almak için yaplırdı.Açık havada HDR :D yağlı boya tablo gibi fotolar çıkıyor tabi bu benim görüşürüm.

Tarih: 11 Temmuz 2007, 01:07 - İp: 88.***.**8.236
bariss
bariss (üye)
Bursa / Amatör

Yağlı boya gibi olmasının sebebi tone mapping.Biraz fantastik bir hava yaratayım dedim
Ben HDR genel olarak fazla yada az ışıktan dolayı detayını kaybetmiş bölgeleri onarmak için kullanılıyor diye biliyorum.Herhangi bir kısıtlama duymadım

Fotolarda hdr yapmasam yere göre pozladığımda gök patlıcak bembeyaz çıkacak,göğe göre pozlama yapsam aşası karanlık kalıcaktı.

HDR ile hem bulutlar hemde binalarla tarla gözüküyor

Tarih: 11 Temmuz 2007, 01:48 - İp: 85.***.**5.205
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

amati
Aşk olsun ne güzel arada kaynayıp gidiyorduk. Senin ve bu ortamdaki hiç kimsenin saygıda kusur etmeyeceğine inancım tam. Akıl yaşta değil baştadır.Ben senin kardeşin olmaya razıyım . Ayrıca verdiğin bilgiler sonucunda bir iki deneme yaptım. Aşağıya ekledim. Erex üstada ve sana nasıl teşekkür etsem azdır.

sdtyrdkn
yaban hayat isimli foto ile geniş açılensiz geniş açı harika. Büyük arı küçük arıyı yutar olmuş
Bu arada senin bilgilendirdiğin Ankara'daki satılan parçalarla ilgilenen arkadaş olursa buradan yardımcı olmaya çalışırım.

hsnysl
çok dingin ve huzur veren bir fotoğraf. Teşekkürler.

bariss
2.HDR nefis. Bende HDR ile oynamayı seviyorum

realfriend
Teşekkürler. Hemen Custom Seting'e girdim. Dediğin gibi benim tamir dolabında yok yoktur. Ama gel gelelim aradığımda lazım olan şeyi bulamam. Bu sebeple ev tamirci dükkanı gibi oldu

Bu arada bir kaç gündür yazmayı unutuyorum. As'ın mimari çekimleri harika. Bende lise yıllarında mimar olma hayalim olduğu için halen ilginç bulduğum yapıları çekmeyi seviyorum ama anladım ki bu konuda da çekim teknikleri konusunda tüyolar almak gerek. As'ın çektiği fotolara zevkle bakıyorum.

Ayrıca site yönetimine de teşekkürler. Altta uzun uzadıya giden sayfa numaraları tek satıra düşmüş.

Çok uzattım galiba kusura bakmayın. Alan derinliği ile ilgili dün sevgili amati ve erex'in verdiği değerli bilgi sonucunda bir kaç foto da ben ekleyip bu günlük hakkımı bitireyim.

By foxfo, shot with PENTAX K10D at 2007-07-10

Teşekkürler saygılar.

Tarih: 11 Temmuz 2007, 02:06 - İp: 88.***.**3.188
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

foxfo;Budur abi )) eline sağlık.

Senden rica ersem bu enstrumanı başka bir açı ile çeker misin abi?Enstrumanı teller tavana bakacak şekilde sırt üstü yatırsan,baş tarafına geçsen ve yine bu yakın plan yaptığın yere netlesen ancak bu sefer enstrumanın sap kısmı da kadrajda olsa ve ileriye doğru uzansa.Yani bu yakın plan yaptığın kısım fotoğrafın alt kenarına yakın bşr yerde,sap ise üst kenara doğru uzanan bşr düzlemde olsa nasıl olur,?Farklı f değerleri ile denemeler yapabilirsin mesela abi.Bir yere kadar çok keskin olup sonra flulaşır ve ortaya sanki ortaya müziğin,uzaklaştıkça azalan sesi gibi bir duygu çıkar mı acaba?

Tarih: 11 Temmuz 2007, 07:49 - İp: 88.***.**1.75
onixon
onixon (üye)

=) foxfo çok bşarılı denemeler. size lazım şimdi çok güçlü bir flash.

#onixon' tarafından 11.07.2007 12:53:17 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Temmuz 2007, 12:48 - İp: 88.***.**8.236