Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
merhabalar, şu an için dslr makine alamasam da topiğinizi başından beri keyifle takip ediyorum. fotoğraflar ve sohbetin güzelliğinden, kurulan dostluklardan söz etmek isterim. emeği geçen herkesin ellerine sağlık bu arada, kumdan heykel sergisini de sayenizde görmüş olduk. laf aramızda, insan heykellerinin tenrengi biraz sarı gibi geldi bana ama, siz daha iyi bilirsiniz
ilker_17, aramıza hoşgedin.
kumların renkleri gerçekten de sarı renkteydi. bu heykeller bildiğimiz kumsallardaki gri deniz kumlarından yapılmıyor. nehir kumu gibi sarı renkte ve yapısı deniz kumundan daha farklı. ayrıca ara ara tüm heykellere kimyasal karışımlı bir sıvı püskürtüyorlar. ancak bu sayede heykeller aylarca bozulmadan kalabiliyor. nitekim sergi de 1.Eylül'e kadar açık duracakmış
bu arada gece aydınlatmaları da gerçekten zordu. renkli spot ışıklar heykellerin belli noktalarını daha çok aydınlattığı için fotoğraflarda o bölgeler patlama ve detay kaybına sebep olabiliyordu.
arkadaşlar ellerinize sağlık,güzel fotoğraflarınız sayesinde bizde kumdam heykeller sergisini görmüş olduk.
Sayın AS hem güzel İzmir i izliyor hemde lensler hakkındaki kıymetli bilgilerinizden faydalanıyoruz.16-45 gerçekten iyi bir lensmiş.
foxfo tamron makro lensin hayırlı olsun guzel makrolar bekliyoruz artık.
sayın camoka gerçekten güzel panoramaydı.
puspus güzel hdrler.
Merhabalar 4 günlük ayrılık ardından özlemle siteye baktığımda herbiri sanat eseri gibi olan kareleri gördüm...
Erhan Abiye hindi ve tavus kuşu yorumu için teşekkür ederim.
Kumdan heykeller çalışmalarında çok keyif verici olmuş...
Foxfo Macro lensin hayırlı olsun, güzel macrolarını bekliyoruz. Bu ahmed hepimizi macrocu yaptı.
Adnan Abi 16*45 ile mest etti... İzmirin güzelliklerini bize buradan yaşatıyor Sağolsun...
Camoka seninde VL macron hayırlı olsun. En tez zaman da kavuşman dileğiyle...
Serkan Heykelleri ruh katmışsın çok güzel...
Sedatcım 50*200 keyfini aldın bursa gezisinde sonra da gittin sipariş ettin... Yakışır sana... Daha güzelleri olsun inşallah... ekipmanın tüm hakkını veren bir arkadaşımızssın. Macron da kesinlikle Ahmed hocamınkınden olsun... Allah olmayanlara nasip etsin...
Bu heykel gezinizde olamamanın burukluğunu da yaşamadım değil hani..
Bende nacizhane birkaç günbatımı çektim... Birkaç arı ve kelebek çektim. Arı ve kelebekler tam Ahmed likti...
Shot with SAMSUNG GX10 at 2007-07-09
#Komutan' tarafından 09.07.2007 11:35:42 tarihinde düzenlendi.
ilk foto (birde güneş tam kadrajda hafif solda olsaymış,Ps'de ufuk çizgisinide düzekttik mi .)
yorumlara teşekkürler bu arada :=)
Recep çok teşekkür ederim. Bu baba oğul iş başında karesi olmuş.
Fotoğraf bahane dostluk şahane.
Komutan günbatımları nefis. Ben de günbatımı çekmekten çok hoşlanıyorum.
Serkan bunları ne zaman çektin.Yoksa bizden habersiz biryerlere kaçıyor musun?
Erhan abi tarih konusunda maalesef haklısınız. Saygılarımı sunarım.
Komutan keşke sen de bizimle olsaydın...
Selahattin abi ben teşekkür ederim. İsterseniz fotoğrafın yükseğini mail atabilirim. Pazar günü öğleden sonra son anda karar verip Büyük Ada'ya gidip Aya Yorgi'ye çıktık abi. Son anda diyorum zira benim de haberim yoktu.
Aceleyle çıkıp vapura zor yetiştim.
Sevgili erex üzülmeli bence.Tarihine,sanatına ve sanatçısına bu kadar sırt dönen başka bir millet var mıdır bilemiyorum. Bakın dünyanın yedi harikası arasında artık ülkemizde bulunan bir eser yok.
Shot with PENTAX K10D at 2007-07-09
camoka abi ee evet saat 13:30 gibi karar verdik 15:30 vapuru ile :D çıktık yola,aya yorgi'ninde 18:00 de kapadınğını öğrendik içeri giremeyince.:D:D:D.Adada fazla gezme fırsatımız olmadı sanki tepede oturmaya çıkmışız gibi oldu :=)
#onixon' tarafından 09.07.2007 13:38:43 tarihinde düzenlendi.
Recep zahmet olmassa gönder lütfen.Tam avatarlık olmuş.Ada gezisinden de kareler bekliyoruz.Bu arada söylemeden geçemeyeceğim hafızana hayran kaldım.Selamlar
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
012730 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
023124 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk