Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
sen yolla abi burda hataları düzelterek,bir dahaki çekimlerde daha iyi kareler için gerekli,altyapıyı hazırlamak
#onixon' tarafından 09.07.2007 17:48:33 tarihinde düzenlendi.
Valla PELİKAN OSMAN iyi yere dükkan açmış.Köpeği de kafaya almış.Ekmek Pardon balık elden su gölden oh ne güzel hayat.İmrendim valla pelikan osman'a
Komutan Askeri personel olup olmadığını merak ettim.Nik'ten
Onixon, karınca süper olmuş.
Komutan, günbatımı ilk kare nefis olmuş eline sağlık.
1/8,18-55 kit @ f4,iso1600 güneş batmıştı tripot yoktu isoya yüklendik.
Shot with PENTAX K10D at 2007-07-09
komutan, ironsailor teşekkürler sizlerinde en iyisine kavuşması dileğiyle,
sevgili erex yavruların linki bozulmuş düzelttim.
realfriend kum heykeller fotoların harika. Tabi diğer arkadaşlarınki de.
serkan, martı fotosu çok güzel. sanki martı çok yükseklerde, sen de yükseğe çıkmış ta çekmişsin gibi bir hava var.
Tamron'la devam edeyim bende.
Kedi yavuraları çok utangaç ne zaman makineyi görseler analarının tüyleri arasına giriyorlar bacaksızlar.
By foxfo, shot with PENTAX K10D at 2007-07-09
örümcek işi bitirmiş,
Başka börtü böcek bulamadığım için daldım tamir dolabına.
Arkadaşlar, özellikle netlik konusunda problemim var.
Gözler 3 derece yakını görmüyor.Gözlük kullanmama rağmen ne vizörden ne de ekranda netmi değil mi tam kestiremiyorum. AF'de netleyemiyor hissine kapılıp manuele geçiyorum ekranda bakıyorum daha berbat yapmışım. Bir de vizöre gözlükle mi bakmak gerek. Fotoğrafların netliği konusunda görüş verirseniz sevinirim.
Herkese teşekkürler saygılar.
Sevgili Foxfo,
netlikten ziyade, gördüğüm kadarıyla hemen tüm kareler f/2,8 ile çekilmiş, dolayısıyla da alan derinliği çopk az olmuş. Gaha yüksek f/stop lar denersen çektiğin objelerin tamamı veya daha büyük bir alanı daha net olacaktır sanırım. Tabi Ahmed bu konuda daha doğrusunu söyleyecektir.
Saygılar.
Camoka; sadece nick... hiçbir bağlantım yok...
Teşekkürler Erhan abi...
foxfo benzer birkaç karede alan derinliğini arttırıp çekip gönderirsen fena olmaz aslında...
Foxfo merhaba;
Erahan abinin söylediklerine katılmakla beraber ben böyle bir yorum yazmaktan kaçındım.Çünki acaba lensin netsiz alanlardaki bokeh yani bulutsu etkisini mi test etmeye çalışıyordun yoksa diyafram net alan derinliği kavramları arasındaki ilişki bilgilerin mi sınırlı bilemedim.Yani eğer net alan derinliği daha fazla olan fotolar istiyorsan Erhan abinin yorumu üzerine biraz çalışmak lazım.Yok zaten bildiğin şeyler ise bu söylediklerimiz diğer durum üzerine paylaşım içinde olalım.
Ama eğer bokeh denemesi ise bunlar ben çok başarılı buldum kardeşim eline sağlık.Özellikle bakır benzeri dişli külçelerde,yani örümceğin hemen altındaki foto da gerçekten konuya paralel olunduğunda en açık diyaframla bile çok bariz net alanlar oluşturulabildiğine güzel bir örnek sunmuş oldun.O nesneye biraz daha yaklaşıp yine aynı noktayı netlemeye çalış lütfen.Aynı açık diyafram değeri ile ye da bir stop kısarak dişlerin yüzeyi dışındaki niş alanlarda tam bir sis basmış etkisi yakalayabilirsin ve de bu sisin içinden çıkın uzun dirakler gibi değişik bir soyut fotoğraf olabilir.Ama o yakınlıkta paralel durmaya çalışmak ne kadar zor tecrübesini iliklerinde hissedeceksin emin ol.Anlattıklarımın çoğu zaten bildiğin şeylerdir ama bu vesile ile merak duyan arkadaşlara birkaç kelime yardımım olur mu diye düşündüm.
Kusura bakma abi
Ahmedcim bizim gibi yolun başındakiler için bu bilgiler birer nimet niteliğinde... başka türlü nasıl yol kat edeceğiz ki...
Teşekkürler =)
Foxfo evet diyafram'ı daha yüksek seviyelere çekmen gerekmekte.Net alan derinliğini hesaplama aracını vereyim.
Alan Derinliği Hesaplama
Photoshop CS3 ve Corel Draw X3 için çıkan son versiyon Neat İmage Pro 5.8+17 adet hazır K10D noise profili isteyenler tıklasın =)
Neat İmage(alıntı)
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
013330 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
023424 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03