netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
fhakguder
fhakguder (üye)
Bursa / Amatör

Amati tebrikler,ters ışığa rağmen çok güzel.

Tarih: 6 Mayıs 2007, 20:58 - İp: 195.***.**2.130
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

arkadaşlar lenslerle ilgili sorularım olacak. burayı çok kalabalık etmeyeyim, yardımcı olursanız çok sevinirim...

http://forum.netfotograf.com/filtre_lens.asp?msg_id=20856 adresinde konu açtım..

Tarih: 6 Mayıs 2007, 21:06 - İp: 85.***.**8.21
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Tarih: 6 Mayıs 2007, 21:12 - İp: 88.***.**4.166
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili asinan, sende ne var şu an? star lensin fiyatı sadece toz ve su geçirmemesinden mi? Yoksa bir çeşit Lim lens mi bunlar? Keskinlikleri konusunda bir ipucu var mı? Geçen günlerde 50-135 star ile çekilmiş onixon'un ilgi alanı bir kız(!) fotoğrafı vardı. Ben abartılı bir netlik görmedim. Siz bir şey gördünüz mü?
Su, toz meselesi yanısıra keskinlik, netlik yada o paraya değecek başka bir artısı varsa benim 24-70'i satılığa çıkarayım şimdiden.

Tarih: 6 Mayıs 2007, 21:15 - İp: 88.***.**2.232
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili erex, şilede'ki gün batışı tam posterlik olmuş, amatinin söylediği gibi martı olayı tamamlamış, dalgalara bakılırsa önünden bir tekne geçmiş, onu da yakaladığın bir kare var mı?

Tarih: 6 Mayıs 2007, 21:19 - İp: 88.***.**2.232
asinan
asinan (üye)
Sakarya / Amatör

Hamsikoy bende kit lens var abi sadece. Keşke onuda almasaydım Sabit diaframlı olduğu için ve toz su muhabbetinden dolayı pahalı bence. Hem Temmuzun ortalarına doğru anca gelir. Benim kafa çok karıştı bu objektif konusunda. Amati fotolar yine konuşuyor

Tarih: 6 Mayıs 2007, 21:21 - İp: 88.***.**0.10
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

aşağıdaki resimlerden sonra pek güzel gürünmüyolar ama kusura bakmayın yavaş yavaş öğrenicem bende.

Tarih: 6 Mayıs 2007, 21:22 - İp: 85.***.**8.96
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

amati oklar güzel :=)
sdtyrdkn ; kara sevda
bendende 1-2 kare
Manuel WB + AdobeRgb

gelecek!...

hangi boyut?

her yanı sarmış, kısa ilişkiler , günlük aşklar , ya sonsuz aşklar ?

gene bayrak tam kadraj

#onixon' tarafından 06.05.2007 21:30:34 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 6 Mayıs 2007, 21:26 - İp: 85.***.**1.57
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

sdtyrdkn,teşekkürler.Şu kırmızı çiçeği nasıl çektiğinle ilgili biraz daha detay alabilir miyim?Flash vs?

fhakguder,teşekkür ederim.Evet ters ışık baya zorladı ama malum derinlik hissini arttırmakta çok işe yarıyor.

onixon çok teşekkürler kardeşim."Hangi boyut?" u çok beğendim.

shn58,merhaba.Sakın fotoğraf yollamaya çekinme.Buraya ilk yolladığımız fotoğrafları görsen çok gülersinÇiçek böcek çekmeye meraklı isen elimden geleni acizane yapmaya çalışırım sana yardımcı olmak adına.
Fotoğraflarına gelince;Exif olmadığı için çok net konuşamıyorum ama çiçek çekerken olabildiğince makinenin arka düzlemi ile çiçeği paralel hale getirmeye çalış,olabildiğince açık diyafram kullan ve de son olarak arka planı en az karmaşık olan çiçeği seçmeye çalış.
Umarım yardımı olur yazdıklarımın.İlk denemeler için gayet başarılısın.Hız kesmek yok,devam et kardeşim

Tarih: 6 Mayıs 2007, 21:37 - İp: 88.***.**4.166
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

#hamsikoy' tarafından 07.05.2007 22:47:42 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 6 Mayıs 2007, 21:38 - İp: 88.***.**2.232