netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Sevgili hamsikoy Mf lens konusundaki sorunun cevabını yazmayı atlamışım. Konuya uzaklığını değiştirip denedin mi?
Zira konuya çok yakın olduğun için ve diyaframı çok açtığın için konu bulanık çıkıyor olabilir mi? Mesela en açık diyaframda konudan daha fazla uzaklaşıp çeksen.

Tarih: 4 Mayıs 2007, 23:04 - İp: 88.***.**5.197
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

sevgili hamsikoy, hatta senin için tripod ile bir deneme yaptım. 45 cm mesafeden diyafram değerleriyle oyanyarak.

Bu f 1,4 ile

Bu da f 4 ile

ikisindede %100 crop var.

Abi naçizane yazdıklarımla umarım yardımcı olabilmişimdir.

Tarih: 4 Mayıs 2007, 23:18 - İp: 88.***.**5.197
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili realfriend, ben de çıktım balkona uzaklara baktım olmadı, daha uzaklara (25-30 km) o da yetmedi, ay parlıyordu yukarıda onu da çektim. Doğrusu 85 mm olan manuel lensin 1.7 açıklıkta bile çektiği fotoğraf örneklerini daha önce burada paylaşmıştım, bu tür bir olay yoktu. Bu lensin özelliği de böyle demek, 1.2 ve 2.0'da odaklanan bir nokta bile yok. Senin 1.4'de çektiğinde dar olsa da odaklanan alan var.. Yoksa benimkinde odaklama arızası mı var?

Tarih: 4 Mayıs 2007, 23:37 - İp: 88.***.**0.135
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

sevgili hamsikoy bu konuda yorum yapamayacağım

Tarih: 4 Mayıs 2007, 23:46 - İp: 88.***.**5.197
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Bu arada kusura bakmayın, webcam'in üstü tozlanmış, ayıp oldu

Tarih: 4 Mayıs 2007, 23:52 - İp: 88.***.**5.197
asinan
asinan (üye)
Sakarya / Amatör

Arkadaşlar vereceğim linkte Limited lenslerin bazılarının testleri eklenmiş, daha önceden yoktu. Ben 43mm'ye baktım coşmuş gördüm aleti

http://www.photozone.de/8Reviews/index.html#pentax

Tarih: 5 Mayıs 2007, 13:32 - İp: 88.***.**7.53
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

Sinan ben de tam 77mm testini yazacaktım

http://www.photozone.de/8Reviews/lenses/pentax_77_18/index.htm

Tarih: 5 Mayıs 2007, 14:12 - İp: 193.***.**2.10
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili asinan ve tamer,
Star serisi lensler mi Lim'ler mi alacağım diye kara kara düşünürken verdiğiniz linklere baktım, MTF (resolution)grafikleri (ne kadar anlamlı acaba)16-45 lense göre iyi... Ama Lim lensleri gözümde fazla abarttım galiba, fotoğraf örneklerine baktığımda benim 24-70 Sigma ile çektiklerimi düşündüm, değiştirmeme gerek olmadığı izlenimine kapıldım. AS'nin 16-45 ile çektiklerini düşündüm, ben bir fark göremedim, ya siz?

Tarih: 5 Mayıs 2007, 22:39 - İp: 88.***.**0.100
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar merhaba; St.Petersburg dan sevgiler.

Tarih: 6 Mayıs 2007, 00:11 - İp: 88.***.**4.166
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

50mm 1:1.4

Tarih: 6 Mayıs 2007, 00:16 - İp: 88.***.**4.166