Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
(Bu menüyü şimdiye kadar görmediyseniz bu mesajı da görmezden geliniz!)
Kurcalayan var mı? Pentax olmayan lensleri, imajın exif bilgisinde görünür yapabilir miyim?
hiç görmedim. servis menüsü sanırım. nasıl girdin oraya hamsiköy ??
bu arada bende netlik hastalığı yok, hatırlıyorsundur tekne fotoğrafımı, iso 1600 1sn çekim olanı
nedir bu ekipmana yatırımın hocam, walla alkışlıyorum seni
sevgili sdtyrdkn, bu menü bir sırdır. Kural şu: bilen biliyor, bilmeyen başının derde girmesini istemiyorsa öğrenmeye çalışmıyor.
(laf aramızda, gizli bilgiler hakkında bilgi burada) istersen TIKLAMA!
Benimkisi ekipmana yatırım değil sdtyrdkn, sadece görgüsüzlük, neyim var neyim yok yazdım işte...
Hiç yazmayanlar ne kirli çıkın bir bilsen....
hamsikoy, estağfurullah abi ne görgüsüzlüğü. Ekipmanını yazarak bu ekipmana sahip olmayan insanlara sana danışma fırsatını sağlıyorsun. Bir kirli çıkı olarak ben de ekipmanı yazayım Sigma 17-70, 70-300 apo dg, smc pentax 1:1,4 50 mm Mf
hamsiköy,
Biraz geç olacak ama yinede açıklıyayım.
Fotoğrafta kropladığın kırmızı beyaz top genellikle yüksek gerilim hatlarının yıldırımdan koruma kablosuna, elektrik hattı güzergahı ile helikopterlerin uçuş güzergahlarının çakıştığı noktalara monte edilen bir ekipman.
Pilotlar için uyarıcı işaret olarak kullanılıyor.
sevgili realfriend,
sen de kontrol paneline girip İmza kısmına yazsana ekipmanını, bir kaç sayfa sonra unutacağım sende ne olduğunu. Diğer kirli çıkı arkadaşlar da yapar umarım.
Unutmadan benim şu dürbün fotoğraflarına baktın mı? 70 mm'de görüneni de ekledim. Senin 70-300'ün 70 mm ve 300 mm karşılaştırmasından çok farklı mı? Bende olduğu dönemleri tam hatırlayamıyorum.
Bir de benim 55 mm MF lens, f:1.2 ve 2'de net bir alan göstermiyor, 2.8'den itibaren odakladığım objede net bir kısım görülebiliyor. Bir de ışık yetersiz olduğu ortamlarda karanlık bir imaj yerine bulanık bir imaj veriyor. Senin ki nasıl?
yaw arkadaşlar sigma 70-300 apo makro nasıl birde apo olmayanı nasıl.hangisi alınır.sitede bir yerde okumuştum yine benim gibi öğretmen bir arkadaşta vardı apo olmayanı gyet güzel ddiyordu!bir tavsiye lütfen
sevgili sdilaver, uyarıcı işaret olduğunu açıkladığın kırmızı beyaz topun olduğu fotoğrafta crop yoktur, K10D'ye lens takılmadan doğrudan dürbüne bağlanınca görünen imajdır, buraya koyabilmek için sadece çözünürlüğünü azalttım.
sevgili hamsikoy, açıkçası dışarıda 70 mm ve 300 mm kıyaslamak için tripod ile deneme çekimi yapmadım. Ama Cfiliz'in bahsettiği kadarıyla sanırım photozone idi 70 mm'de gayet iyi sonuçlar verdiği idi. Benim de kişisel kanaatim, 200 mm'den sonra keskinlik kaybı oluyor. Ama tabii zaten zoom oranı arttıkça makineyi titretmemek çok zor. Hatta onixon ağırlık çalışıyordu. ve başarılı da oldu. Ayrıca onixonun yaptığı bir tespit vardı konuyu merkeze alıp +0,3 fazla pozlama yapınca değer kaybı bayağı azalıyormuş.
nicolayy sadece dg olanını almayın diyorlardı, apo olanını alın diyorlardı. Zira dg olanı çok daha ucuz. Ben de bu yüzden apo dg olanını almıştım.
Harflerin anlamları için reprosetin sitesine bakabilirsin.
LİNKİ BURADA
İlgili olabilecek konular
-
Arayanın Fotoğrafını Gösterme Tam Ekran Yapma İphone
08 Eki. 2024, 22:19 prodersler
020808 Eki. 2024, 22:20
prodersler -
Arayanın Fotoğrafını Gösterme Tam Ekran Yapma İphone
02 Eki. 2024, 18:47 prodersler
022802 Eki. 2024, 18:47
prodersler -
-