netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

ahmet abi senden bu soruyu duymak gurur verdi bana walla

fotoğrafı bursa islam sanatları müzesi bahçesinde çektim. herhangi bir çiçekti, raw çektim. sonra shadows'u sonuna kadar arttırdım, gölgeler çok karardı. parlaklık pozlama ile ufak oynama ile düzeldi. gölgede gün ışığıyla çektim, flash aydınlatma falan yok yani. o kadar..

lens konusunda sorularım var arkadaşlar, objektifler tarafına bakarsanız ya da az yukarda link var oraya bakarsanız sevinirim..

bir foto daha.

iso 560 1/30 f8

ben kaçtım, yarına kadar yokum

Tarih: 6 Mayıs 2007, 21:44 - İp: 85.***.**8.21
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

Bütün fotolar güzel, amati sen de döktürmüşsün hakikaten.

Tarih: 6 Mayıs 2007, 22:01 - İp: 88.***.**7.125
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

sdtyrdkn,estağfurullah kardeşimHarika işler yapıyorsun,özellikle şimdi yolladığın kapı fotoğrafındaki tarzın çok başarılı.Her zaman gördüğümüz şeyleri çok dramatik halde yakalıyabiliyorsun.Bence sende reklam ve sinema afişi fotoğrafçılığı ışığı var.Tabi ben bu ışığı görebilecek kadar bilgi birikimi olan biri değilim.Ama sen yine de kendi fotoğraflarına bu gözle bir bak kardeşim

Selamlar.

Tarih: 6 Mayıs 2007, 22:01 - İp: 88.***.**4.166
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

amati hocam çok teşekkürler yorum ve bilgiler için.yardımlarınız beni onurlandırır.

çiçek böcek çekmeye meraklı olduğuma bugün emim oldum.şimdi bi macro lens almam lazım.

Tarih: 6 Mayıs 2007, 22:16 - İp: 85.***.**8.96
fhakguder
fhakguder (üye)
Bursa / Amatör

sigma 17-70 crop

Tarih: 6 Mayıs 2007, 22:39 - İp: 195.***.**2.130
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Makinem geldiği gün, denemek için yaptığım çekimler.Hepsi elde çekildi ve otomatik ayarları bilemediğim için elle netleme yapıldı.

Tarih: 6 Mayıs 2007, 22:48 - İp: 88.***.**4.90
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşlar yine döktürmüşsünüz. elinize sağlık
ulyses, yeni makinen hayırylı olsun, umarım en kısa zamanda alışırsın.

Benden de bir kare...
Photoshopta siyah beyaz yapılıp, contrastıyla oynandı.

Nostalji

Tarih: 6 Mayıs 2007, 22:54 - İp: 85.***.**4.32
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

shn58 macro lensler biraz pahalılar.Macro ya gönül verdiğinden eminsen ve ekonomi müsaitse hemen al ama ben olsam acele karar vermem ve macro lens yerine uzatma tüpü alırdım.Böylece 18-55 lensini bile macro lens olarak kullanabilirsin.Eğer seversen sonra macro lensle devam edersin.Gitti gidiyor a pentax ve extention tube yazıp aratırsan karşına çıkar.

endorf,teşkkürler.

fhakguder,kanatlar ne güzel çıkmış.Ters ışık mı vardı?Kanatlar arkadan aydınlanmış gibi.Çok güzel olmuş,bravo.

Tarih: 6 Mayıs 2007, 22:56 - İp: 88.***.**4.166
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

realfriend merhaba.Çok güzel olmuş abi ellerine sağlık.

Tarih: 6 Mayıs 2007, 22:58 - İp: 88.***.**4.166
hsnysl
hsnysl (üye)
İstanbul / Meraklı

Tarih: 6 Mayıs 2007, 22:59 - İp: 88.***.**1.107